Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (2 339)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni jizda. Ne ze by to bylo nejak bezchybny, to ani zdaleka, ale je to super zabavna jizda od zacatku do konce. Jednoduchej pribeh, kde se nepronasi zbytecne moudra ani se moc nediskutuje a i kdyz je prostredni cast na akci chudsi, furt se neco deje. Akce je skvela, drsna a krvava, pouziva se tu vse od boxeru po tank a tak neni divu, ze smejdi litaj rozstrileny na vsechny strany a mrtvoly jdou do stovek. Ale vse je samozrejme podrizeny hereckymu obsazeni, coz znamena, ze treba na takovyho Crewse nebo Couturea nevyzbejva moc mista. Tady je to zkratka o tech akcnich legendach a kazdej si tak uzije tech svejch pet minut slavy, kdy hodi par hlasek a zmasi haldu smejdu. Obcas uz to je sice krapet prehnany a rozpada se to na tyhle jednotlivy sceny a hlasek tu je takova halda, ze uz misty pusobi krapet nucene, ale vetsina z nich skvele sedne. Co se tyce triku, misty neco ustreli, ale nic hroznyho. Takze celkove je sice vse od akce, pres hlasky az po postavy lehce over the top, ale je to kurevska zabava s hromadou legendarnich akcnich "dedku" a tech 100 minut utece jako nic. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ratatata! Bouch! Práááásk! Chcípni ty belgická svině, ááááno:) Druzí Expendables se víceméně poučili z nedostatků jedničky, a i když údajně používají pro svou práci poněkud jiné postupy (aneb Douglasovy filmově vědecké rozbory mě nikdy nepřestanou fascinovat), zábava je to vlastně stejná, jen ještě o nějakou tu trošku lepší. Ovšem ne stále stoprocentní - na to jenom Chuck Norris a yipeekiyaující Arnold nestačí. A nestačí na to ani hustokvalitní záporák z bondovky JCVD, jehož fajnl šoudaun s černým baretem Stallonem mi ze všeho nejvíc připomínalo vypouštění páry v Komandu:) Jen škoda přeškoda toho upozadění Scotta Adkinse, od něj jsem čekal něco onačejšího než jednu krátkou bitku se Stathamem (ještě k tomu s předem jasným výsledkem s ohledem na to, v jaké fázi filmu na ni dojde, že:P). Navíc prostě nevím, doba, kdy si mohli akční hrdinové dovolit být takhle neprůstřelní, je podle mě nenávratně pryč, i když ji budete vzývat tak intenzivně jako Simon West a Stalloneho banda. Abych to uzavřel - nelituju ani jediné koruny, kterou mě stál lístek do kina. A rozhodně vám doporučuju se na to do kina vydat, protože jednak takovýhle druh filmu si kino žádá, a druhak nezaplacením za vidění podporujete Zlo jako je Tvajlajt, protože za něj si kvílící/vzdychající Emy vždycky rády zaplatí (aby viděly gaye jiskřit co nejdříve), a až příště někdo přijde za producentem s nápadem natočit poctivý akční výplach s potenciálem kultovosti, pokusí se je ti mamonářští šmejdi uvrtat aspoň do trpitelských pohledů a očních linek:P Vem to čert, generálně vzato jsem vcelku spokojený, i když závěrečná velkopřestřelka na letišti je podle mě trochu nudná, a je tam jen proto, aby byla možnost nahnat všechny hrdiny na jedno místo. Jo, kdyby vteřiňáci odlétávali v trošku Woovské choreografii, to by byl jinší kofeinový nápoj. A že jsem vůbec nezmínil ženský element? Nezmínil, na co taky - tohle jsou Expendables - a Nan Yu není Michelle Yeoh ani Maggie Cheung;) Hodnocení zní: trochu slabších 80%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Patrí do starého železa.“ – „To my všetci.“ Na jednotke sa mi páčilo, že jednak samozrejme pre fanúšika akčných filmov šlo o zhmotnený sen, na ktorý čakal niekoľko desaťročí, a jednak to, že šlo o pomerne vážny film (viď. typicky slyovské monológy o tom, že "život je ťažký" a "patríme do starého železa, ale predsa len sa ešte vzchopíme a dáme im do držky"). Dvojka sa bohužiaľ berie vážne iba minimálne a scéna (neuveriteľná scéna s Chuckom Norrisom). O to zvláštnejšie potom pôsobia momenty, v ktorých od nás tvorcovia žiadajú, aby sme súcitli s postavami. Exteriéry a interiéry pôsobia nevábnym, lacným dojmom. Viacerí členovia tímu sú nezaujímaví a nudní a mne osobne chýbal Mickey Rourke ako "duša tímu". Inak som ale bol spokojný. Ťažkotonážna šupa s dlhými a mohutnými akčnými sekvenciami a s veľkolepým finále, v ktorom sa stretnú takí akční borci, ako Stallone, Schwarzenegger, Willis, Van Damme, Scott Adkins a samozrejme Chuck Norris. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce ještě akčnější, ještě nabušenější a mnohem mnohem nadsazenější. Výborný záporák JCVD a úžasně sebeparodický Chuck Norris. Když už si budu hrát s přirovnáními - není to značkové víno, je to spíš pivo z okresního pivovaru. Ovšem poctivě uvařené a perfektně vychlazené, které jsem vypil na ex a parádně osvěžen se dožadoval dalšího kousku. 70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně věci co jsem chtěl vždycky vidět, na druhé už přehnané pomrkáváni na fanoušky a nulový příběh. Arnoldovy hlášky jsou mimo. Norris vypráví vtipy sám o sobě a celé je to takové hodně násilné a ne v tom dobrém slova smyslu. Největším kladem je Van Damme, který si vychutnáva to, že může být zlý. Kdykoliv napochoduje na scénu stojí to za to. Ve finále Sly zúročuje nasranost z toho, že mu nekývl na roli v jedničce.:-) Westova režie je vizuálně na úrovni ale akce je místy nepřehledná a taky jí, té opravdu zajímavé není moc. Jet Li je hned pryč, naštěstí Dolph je víc vidět. Celkově tomu ty čtyři dám, ale z čistého fandovství. Jinak titulky byly na pěst. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • V scéně, kdy se objeví Booker (Chuck Norris), aby zachránil Postradatelné, se ho Barney Ross (Sylvester Stallone) zeptá, jestli je pravda, že ho uštkla kobra královská, a Booker odpoví, že kobra po uštknutí po pěti dnech mučivé bolesti umřela, což je narážka na "vtipy o Chucku Norrisovi". (Shadowspark)
  • Vo filme je možné vidieť, že Chuck Norris (Booker) nosí na hlave šiltovku s logom vlka. Jeho charakteristická vlastnosť je uvádzaná ako "vlk samotár". (AdamesWWE)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama