Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (2 339)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Casting se povedl. Simon West je však břídil, který netuší, jaké karty se mu dostaly do ruky a druhé kolo meetingu akčních stars v jeho podání působí, jako by jej točil za trest. Akce je statická a nenápaditá, ale to nás jako akční fanoušky nemusí trápit, protože ve filmu jí stejně moc není. Stejně jako hlášek a těch několik obvykle pěkně skřípe hostujícím hercům (vzhledem k rozdělenému prostoru na plátně se tak dají označit takřka všichni vyjma Slye) mezi zuby, protože zkrátka nehrají žádné postavy, prostě tu jen jsou. Obsah filmu je urážkou všech plochých akčních báchorek, obvykle označovaných tvůrci filmů za příběh. Po krotkém akčním intru popijem, mudrujem (Hemsworthův Billy je opravdu postava navíc), následuje bloudění lesem a pak dlouhé krčení rameny při setkání se záporáky. No a pak zastávka na kávu, pokec a jde se na finále. Druzí Postradatelní sami leccos postrádají – o nevyužitých schopnostech přítomných by toho šlo napsat hodně (Li, Van Damme, Adkins), stejně tak o lenivém tempu (zastávky slavnějších mj. přinášejí nestravitelné deus ex machiny a další stagnaci děje). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před lety někdo řekl, že jednoho dne uvidím v jediném spektáklu, jak Rocky dává na piču Franku Duxovi, Dutch s McClanem se poplácávají po atrofovaných zádech a druhou rukou přetěžkým kulometem, který by normální smrtelník s funěním tak tak vláčel po zemi, kosí albánské hordy za hrdinného dohledu Ivana Draga a Texaského rangera, jenž jako jediný vydrží chlastat v nonstopu až do zavíračky, vysměju se mu do xichtu s tím, že se spíše dočkám toho, až někdo narve do jednoho filmu všechny marvelovské supergaye z poťouchlých omalovánek pro mentály. A vida. V roce Armagedonu si vyhoní jak "sečtělí" teenageři, tak my, co jsme už v osmdesátých letech dělali kozama TA-BLE-TY jako Bolo Yeung. Je to sice exhumační defilé a příšerná kravina, nicméně každý fanoušek ošoupaných videokazet v německém znění a skvělým, simultánním dabingem nějakého ožralého Slezana prostě nemůže jinak, než po skončení nitrákem zpomalit tep, podrbat se po bércových vředech, poposednutím ulehčit hemoroidům a roztřesenou, artritickou rukou tomu namrdat pět puntíků! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil, ale mě to hrozně bavilo. Jak by taky ne, když se akční veteráni rozhodli přilepšit si k důchodům a vydali se rozstřílet, rozsekat, rozkopat a vyhodit do vzduchu vše, co bylo před natáčením vcelku. Samostatnou kapitolou je samozřejmě Chuck Norris, který potvrdil, že vtipy o něm jsou pouhým zobrazením jeho skutečných schopností a to je velmi potěšitelné i zábavné. Kdo však v dávnověku nebrousil staré akční véháesky s rychlodabingem, ten se přitom patrně nebavil tak skvěle jako já. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Špatnej vtip. Nedoufal jsem, že budu z Expendables II nějak zvlášť nadšený, přecijen nejsem úplně cílovkou pro žánr bezduchého staromódního akčního filmu, ale že mě to neuspokojilo ani jako řemeslně pěkně udělaná nenáročná oddechovka, z toho jsem - zvlášť po velmi pozitivních ohlasech - docela překvapený. Hlavní kámen úrazu je v akci. Za prvé je jí málo ... a za druhé není dobrá. Spousta lidí si libuje v tom, že kamera zde není epileptická a střih není klipovitý, jenže k čemu jsou dlouhé (přehledné) záběry, když celek prostě přehledný není. West lemplovsky pracuje s prostorem, není jasné, kdo kam kudy utíká, kdo ho pronásleduje, jakým směrem střílí ... Veškerá akce (s výjimkou úvodní scény, kde to neplatí úplně storpocentně) je v podstatě unavujícím sestřihem toho, jak někdo někam utíká/střílí, ale naprosto tomu chybí nějaká dynamika, která by mě jako diváka vtáhla do děje. No a pak ten scénář ... dá-li se tomu tak říkat ... katastrofa. Jako mně je jasný, že od takto koncipovaného filmu může čekat něco sofistikovaného ledatak blázen, ale tohle je fakt moc! Postavy se zcela nekoncepčně pohybují kdesi v obrovském prostoru bývalého sovětského svazu, legračně na sebe neustále narážejí ... a když jsou hrdinové v hodně velkým srabu, NĚKDO přijde, všechny zachrání ... a zase odejde. A rámují to kecy typu "Tyjo, díky že ses stavil." Jako what the fuck? Vtípků a hlášek je povedených zhruba tak šest, přičemž půlku z nich si uzmul Lundgren. Expendables II jsou produktem s krátkou dobou trvanlivosti (tohle fakt kult nebude), který od fanboyů sbírá pozitivní hodnocení jen díky tomu samému modelu, díky němuž puberťačky vlhnou u Twilightu a potterofilové u posledních Potterfilmů. Totiž že mohou na plátně vidět své oblíbené herce ... jak něco dělají. Bez ohledu na to co, jak, proč a jakým způsobem je to celé zpracováno. Dobrý film to jenom kvůli tomuto ovšem vskutku není, ba naopak. Dvě hvězdy ani nevím za co, asi za profesionální look a sem tam sympatickou míru odlehčení. Jinak paskvil. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Režisér Simon West si v rámci zachování duše a stylu přál, aby byl pád letadla natočen pomocí miniatur, jako tomu bylo u jeho prvního snímku Con Air (1997). Nakonec byla ale celá scéna vytvořena na počítači. (Brousitch)
  • Ve scéně, kdy Gunner Jensen vyrábí bombu, je řečeno, že vystudoval na vysoké škole obor chemie. Jeho představitel Dolph Lundgren doopravdy tento obor vystudoval. Konkrétně magisterský obor chemického inženýrství na Univerzitě v Sidney (tzv. USYD). (P. J. D.)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama