Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (2 340)

Falko 

všechny recenze uživatele

Malokedy zacnem komentar hudbou, ale neda mi to, kedze som si pockal na uplny zaver titulkov, pretoze som ocakaval nejaku hlasku. Zial tam nic nebolo, ale prekvapil ma v titulkoch Slovakia National Symphonic Orchester pod taktovkou Briana Tylera so skvelou hudbou chvilkami pripominajucu Zimmerov styl. Dokonca aj Morriconeho tema sa tu objavila vo chvili, ked sa na scene objavil Chuck Norris, aby to posobilo humorne, akoze zabudnuty akcny hrdina je opät na scene po boku velkych akcnych hviezd. Tak a teraz k filmu. Vedel som, ze ma film priklincuje k sedacke v kine a budem si vychutnavat vsetky tie strelby, vybuchy a explozie, ale ze to bude hned pri uvodnej stvrthodinke az taky narez, to som necakal a hned som vedel, ze to bude jasny plny pocet bodov. Nakoniec ja som prave na tychto hercoch od konca 80-tych rokov vyrastal a vzdy som si prial vidiet v jednom filme aspon Stallonea a Schwarzeneggera, ale az tolko hercov, to som necakal. Niektori herci sa uz stretli pred rokmi v inych filmoch, ako napriklad Van Damme s Lundgrenom v akcnom thrilleri UNIVERZALNY VOJAK (1992) od Rolanda Emmericha, avsak Van Damme bol dobrak a naopak Lundgren zaporak. Trosku ma sklamala absencia Jeta Liho v druhej polke filmu, ani neviem, kam a preco zmizol, ale to nevadi, pretoze tu väcsi priestor mali Arnold a Bruce Willis. Reziser Simon West nam uz ukazal, ze s akcnym filmom to vie, pretoze ma na konte aj CON AIR (1997) s Nicolasom Cageom, avsak neskorsie filmy uz neboli tak vydarene, ako napriklad LARA CROFT - TOMB RAIDER (2001). V konecnom vysledku som este viac spokojnejsi, nez s jednotkou, pretoze i zaverecna akcna megashow na letisku plna humornych hlasok a bojovy duel Stallone - Van Damme nemali chybu. Som rad, ze sa este takto na stare kolena spojili akcne hviezdy, ktore tak leteli na videokazetach v case mojho detstva a pustal som si tie filmy stale dookola :-) Uz teraz sa tesim na reprizu. __________ Sylvester Stallone - (Barney Ross) +++ Jason Statham - (Lee Christmas) +++ Jet Li - (Yin Yang) +++ Dolph Lundgren - (Gunner Jensen) +++ Chuck Norris - (Booker) +++ Jean-Claude Van Damme - (Villain) +++ Bruce Willis - (Church) +++ Arnold Schwarzenegger - (Trench) +++ Nan Yu - (Maggie) +++ Terry Crews - (Hale Caesar) +++ Randy Couture - (Toll Road) +++ Liam Hemsworth - (Bill The Kid) +++ Scott Adkins - (Hector) +++ Produkcia: Les Weldon, John Thompson, Avi a Danny Lerner +++ (Videl v kine 01.09.2012) +++ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

BOOM TIME. Zapomeňte jedničku, jako by nebyla. Přesně tohle jsem tenkrát čekal a nedostal. Tak stručně. Těžkotonážní oldschoolová nonstop akce v Rambo stylu; krvavější, pravděpodobně i dojemnější, spojitější, kamerově mnohem přehlednější, castingově ještě neuvěřitelnější. Švéd to opět zabil, JCVD jako záporák s-u-p-e-r, no a trojice Guvernátor, Božský Bruce & Walker Texas Norris to celý posílá až komicky vysoko do nebes. A Sly... Je tu přesto hvězda největší. Přijde mi, že každý člen týmu tu dostal víc prostoru (snad krom Stathama a Jet Liho). Mám radost. Z jedničky jsem neměl ucelený dojem, ani mě neudělala. Tohle je zk*rvená jízda, co postupně gradovala až do závěrečný dvacetiminutovky, kdy už jsem měl definitivně držku ztvrdlou do úsměvu od ucha k uchu. Věřím, že spousta z vás na tom bude stejně. Na tohle jsme (my, a naši fotrové) čekali - ENJOY. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Simon West je zpět a s ním prakticky většina legend let minulých. Ale začněme od začátku… Na The Expendables 2 jsem se těšil od té chvíle, co jsem viděl v kině první díl. Když jsem četl, že k postavám z prvního dílu přibude Chuck Norris, Jean-Claude a Scott Adkins, měl jsem neskutečnou radost a doufal jsem, že tohoto fakt Simon West využije. Pak přišla zpráva, že by tento film měl mít rating PG-13. Upřímně jsem se vyděsil - na co by pak měli takové obsazení, aby nemohli předvést správnou, tvrdou a krvavou akci? Naštěstí to Sylvester (který tu zprávu předtím potvrdil, mimochodem) vyvrátil s tím, že se bude jednat o ryzí eRko. A když jsem poprvé uviděl trailer, bylo mi jasné, že na tenhle film musím do kina. A vyplatilo se. Začátek parádní, pak se snímek soustředí spíše na příběh, což mi vůbec nevadilo, protože poté přišel na scénu Chuck Norris. A jak je jeho dobrým zvykem, všechny zabil. Jenže tady si udělal srandu i sám ze sebe (vtípek s kobrou královskou) a já v tu chvíli věděl, že s hodnocením níž jít nemůžu. Takhle nějak jsem si totiž tento film představoval - postavy se neberou nijak vážně a dělají si legraci jedna z druhé (Bruce řekne Arnoldovi: "Ty ses vrátil mnohokrát, teď JÁ SE VRÁTÍM!" načež mu Arnold odpoví "Yippee ki yay.") střílejí vše, co se hne a je na nich vidět, jak si to užívají. Pokud se vám splnil dětský sen, když jste v jedničce viděli trio Sly + Bruce + Arnold spolu v kostele, tak v tomto díle budete plakat štěstím, když… ne, nebudu vám kazit překvapení, běžte se na film podívat do kina, myslím, že v roce 2012 lepší nářezovou akci nedostanete. Málokdy se stane, že dvojka překoná první díl. Tady se to povedlo. 100 %. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Větší, monstróznější a nabitější hvězdama než první díl. Druzí Expendables nezklamali a nabídli ještě více akce a peprných hlášek, někdy vtipných, někdy slabších. Obsazení perfektní, JCVD nezklamal a opět ukázal, že v krav maga je nejlepší. Příběh je samozřejmě béčko, ale k ději perfektně sedí a neruší celkový dojem z filmu. Oproti jedničce si konečně zastříleli i Arnie s Brucem a vrcholem všeho bylo perfektní cameo Chucka Norrise. Pevně doufám, že změní názor a objeví se ve trojce. Co mě naopak zamrzelo byl nedostatečný prostor pro Jeta Liho a Liama Hemswortha...a vyškrtnutí Novaka Djokovice. Liam měl perfektní roli snipera, od kterého bych chtěl vidět více, ale jinak měl v příběhu zásadní roli, takže tohle se ještě dá odůvodnit. Naopak jsem nepochopil, proč se Jet Li objevil pouze na začátku, jelikož jakožto hlavního člena Expendables bych ho chtěl vidět ve všech akcích. Jinak opět skvělý film, který se vrací do 80.let, kdy předváděli hvězdy přesně toto. Těším se na trojku, na Nicolase Cage a Wesley Snipese a doufám, že se objeví i Steven Seagal. PS : Škoda, že se do konečného sestřihu Novak nevešel :D...100%...[08.09.2012_Cinema City_Flora] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednička sbírala body hlavně za snahu a za to, že se ji nakonec povedlo dotáhnout do konce. Dvojka nasadí od startu více než svižné tempo, celou dobu ho bez většího klopýtnutí drží, efektně prodá i emoce drsných chlapů - a přitom teprve pak rozbalí svoje hlavní zbraně. Za sebe si myslím, že přestože mám Slye nebo Jasona hodně rád, tak určitě nejsem primární cílová skupina. Jenže říkejte to finálnímu zúčtování na letišti, které musí rozvibrovat smysly každého diváka, který někdy nadšeně fandil u akčňáku. Ať už střílí kdokoli z nejočekávanější trojice, Jean-Claude labužnicky hláškuje nebo Chuck Norris oblažuje diváka vtipem o něm samém, tohle vyšlo do posledního výstřelu. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Názov filmu sa objaví až v 14. minúte. (ČSFD)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama