Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (2 340)

Slasher 

všechny recenze uživatele

BOOM TIME. Zapomeňte jedničku, jako by nebyla. Přesně tohle jsem tenkrát čekal a nedostal. Tak stručně. Těžkotonážní oldschoolová nonstop akce v Rambo stylu; krvavější, pravděpodobně i dojemnější, spojitější, kamerově mnohem přehlednější, castingově ještě neuvěřitelnější. Švéd to opět zabil, JCVD jako záporák s-u-p-e-r, no a trojice Guvernátor, Božský Bruce & Walker Texas Norris to celý posílá až komicky vysoko do nebes. A Sly... Je tu přesto hvězda největší. Přijde mi, že každý člen týmu tu dostal víc prostoru (snad krom Stathama a Jet Liho). Mám radost. Z jedničky jsem neměl ucelený dojem, ani mě neudělala. Tohle je zk*rvená jízda, co postupně gradovala až do závěrečný dvacetiminutovky, kdy už jsem měl definitivně držku ztvrdlou do úsměvu od ucha k uchu. Věřím, že spousta z vás na tom bude stejně. Na tohle jsme (my, a naši fotrové) čekali - ENJOY. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil, ale mě to hrozně bavilo. Jak by taky ne, když se akční veteráni rozhodli přilepšit si k důchodům a vydali se rozstřílet, rozsekat, rozkopat a vyhodit do vzduchu vše, co bylo před natáčením vcelku. Samostatnou kapitolou je samozřejmě Chuck Norris, který potvrdil, že vtipy o něm jsou pouhým zobrazením jeho skutečných schopností a to je velmi potěšitelné i zábavné. Kdo však v dávnověku nebrousil staré akční véháesky s rychlodabingem, ten se přitom patrně nebavil tak skvěle jako já. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Simon West se prokázal jako o chloupek lepší režisér, než pan Stallone, akční scény již nejsou tak nepřehledné, naopak se vyloženě rochní v epických záběrech, kdy naši staří známí pomalu kráčí bojištěm a stříli od boku hromady osob, věcí, zvířat, dětí - ne, ty poslední dvě ne. Naopak ale scénář už z tak jednoduché béčkovosti ještě zestupidněl. Druzí Expendables mi místy připadali jako pokus o postmoderní western, kdy charismatičtí "kovbojové" brázdí zemí bez zákona, zachraňují ženy s dětmi, osvobozují otroky a pronásledují padouchy, kteří ukradli nikoliv měšce plné zlaťáků, ale plutónia. Ne, že by tento "nepořádek" nějak vadil, ovšem musel by být vykoupen lepším vytěžením postav. Akce stále nedosahuje svého potenciálu, mocných střetů postav mohlo být taky více, hláškování působí vyloženě nuceně... Nevím, bylo to fajn, ale když se nad tím člověk zamyslí, mohlo to být ještě mnohem lepší. 6/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zásadní nedorozumění Stalloneho spočívá v jeho očividném názoru, že kvalitu filmu dělají slavní herci a fikční postavy, které tyto herci ztvárňují. Ve skutečnosti nic není vzdálenější pravdě, protože kvalitu filmu dělá hlavně režisér se scénáristou. Jistě, celý model distribuce a propagace filmů je už od počátku kinematografie postavený na vyzdvihování toho nejméně podstatného, na tom celý ten model stojí a třeba DVD/Blu-ray krabičky nejsou než efektním nástrojem ovlivňování publika, chcete-li systematickou lží. Problém je, že tenhle film tuto lež svým neustálým omíláním nabitého hereckého obsazení posvětil málem na závazný pravidlo. Málo platné, bez kvalitního režiséra se scénáristou je každý film už od začátku odepsaný. Platilo to u akčních filmů z konce minulého století, platí to i dnes a tady. Vrcholem celého tohohle fiaska jménem Expendables je pak dnešní omladina, náctiletí smradi, co v devadesátých letech, neřkuli osmdesátých, ještě pořád bydleli fotrovi v koulích, a přesto tu vedou nějaký (n)ostalgický rozumy o tehdejším segmentu filmové akce. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo. Jestliže se první Postradatelní vezli na vlně nostalgie, dvojka je taková menší tsunami. Parta snů je tentokrát opravdu celá a likviduje padouchy po desítkách, zatímco si Sly dělá srandu z Bruce, Bruce z Arnieho a Chuck Norris sám ze sebe. V těchhle chvílích jsou Postradatelní 2 tím ukrutně zábavným ohlédnutím za klasikami z osmdesátek, které slibovaly trailery. A mnoho bodů nabírají i co se týče akce, která vyměnila Slyovu moderní dravost za Westovu old-schoolovou přehlednost, aniž by přestala být příjemně rozmanitou přehlídkou střílení, mlácení, kuchání a vyhazování věcí do vzduchu. Hlavně úvod je v tomhle směru parádní. Trochu tedy zamrzí, že po něm film upadne do zhruba půlhodinové hibernace, z níž se probere až s nástupem zrzavé legendy. Ani ta sice není dostatečnou záplatou na tak tak fungující scénář, se kterým se Sly a spol. očividně moc nemazali. I přes slepencový syndrom je ale dvojka solidní komediální výhrou, v níž si svůj prostor v pohodě urvou i Lundgren s Crewsem. A vyloženě naštve maximálně natáhnutým prostředkem, nepříliš výrazným Van Dammem a finální bitkou, která měla být alespoň dvakrát nabušenější. Místa pro zlepšení je tak ještě dost. Než ale přiletí vyváženější trojka, rád vezmu za vděk tímhle připomenutím, že si režisér Con Airu ještě umí vybrat lepší chvilku. 7/10 ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Pred záverečným akčným finišom na letisku môžeme v jednom zábere vidieť všetkých "kladných" hrdinov, avšak okrem Bookera (Chuck Norris). Ten sa natáčania tejto scény zúčastnil, v traileri je ho možné v tomto zábere jasne vidieť, avšak v konečnej verzii sa z neznámeho dôvodu neobjavil. (AdamesWWE)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Arnold Schwarzenegger (Trench) a Sylvester Stallone (Barney Ross) už nebyli nejmladší a protože dali do akčních scén mnoho, oba museli podstoupit operaci ramenou. To, že se sešli ve stejný čas ve stejné nemocnici, byla prý pouze náhoda. Byla dokonce pořízena fotografie, jak vedle sebe leží na nemocničních lůžkách. (kery-)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama