Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co mají filmy Casablanca, Ohnivá sedla a West Side Story společného? Kromě toho, že jsou populární, tak jsou Knihovnou Kongresu považovány za kulturně, historicky nebo esteticky významné a jsou zapsány na seznamu Národního filmového registru. These Amazing Shadows vypráví o historii a důležitosti Registru. Současný seznam zahrnuje přes 550 filmů různých žánrů - dokumenty, avantgardu, hollywoodské klasiky, týdeníky a němé filmy. These Amazing Shadows ukazuje, jak nám "americké filmy říkají tolik o nás ... ne jen to, co jsme udělali, ale to, co jsme si mysleli, co jsme cítili, o co jsme usilovali, co jsme si nalhali." (acsmp)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Neopisatelne dobry dokument, velmi sa mi pacil, tak sa mi zda ze som ani nedychal. Emocie z filmov boli silne, hudba vyborna. Krasne spomienky, a kopa inspiracie. A hlavne pre nevedomych: aspon viete co je NFR. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete nahlédnout pod pokličku tomu, co se v daném čase odehrávalo našemu lidskému druhu, podíváte se na film. Parádní dokument, který Vás provede historií filmu samotného a současně Vám představí mnoho filmů, patřících do Národního filmového registru (Národní filmový registr vybírá každoročně 25 kulturně, historicky a esteticky‘ významných filmů, které by měly být zachovány pro další generaci.), takže Vám v podstatě v hodině a půl vysvětluje, proč jste si filmy tak zamilovali. Naleznete zde mnoho velkých filmových milníků a senzací a zároveň pro Vás tento dokument může sloužit jako inspirace v tom, na který film byste se rozhodně neměli zapomenout podívat. ()

Reklama

Reklama

Reklama