Reklama

Reklama

Avengers: Nejmocnější hrdinové světa

(seriál)
  • USA The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
Ukázka z filmu 4
USA, (2010–2012), 19 h 15 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Jack Kirby (komiks), Joe Simon (komiks)

Hrají:

Eric Loomis, Colleen O'Shaughnessey, Brian Bloom, Rick D. Wasserman, Chris Cox, Fred Tatasciore, Wally Wingert, Phil LaMarr, Nolan North, Robin Atkin Downes (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Hvězdy seriálu The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapitán Amerika, Thor, Ironman, Giantman, Wasp (a příležitostně i neuvěřitelný Hulk) spojí síly, aby zachránili svět před zlem. (oficiální text distributora)

Recenze (72)

T2 

všechny recenze uživatele

Po prvom diely celkom spokojný, uvidíme čo bude ďalej... ďalšie diely v celku fajn, takže je na čo pozerať. /70%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál, původně určený pro děti, na mě již po několika dílech velmi zapůsobil.Má skvělý příběh, o animaci se sice říká, že je slabinou tohoto seriálu, ale dá se na ni zvyknout, ovšem devízou seriálu jsou především bravurně zvládnuté charaktery jednotlivých postav i celého týmu. Marvel si pečlivě připravoval půdu pro filmové Avengery a tento seriál, je podle mého, jeden z nejlepších, co kdy Marvel udělal a je mnohdy srovnáván se Spider-manem z roku 1994, který je dnes již kultovní. Po bezvadné úvodní znělce, která vám vždy představí úvodní složení týmu, se sice stále opakuje ten samý scénář (je to pořád seriál pro děti), ve kterém se stane něco špatného, nějaký záporák se dostane k moci a je na Avengers, jak se s tím vypořádají. Ovšem tvůrci dokázali velice pěkně vytěžit to nejlepší z komiksů od Stana Lee a Jacka Kirbyho. Velice pěkně vystihli oblíbené záporáky a složení Avengerů, které se za ty roky hodně měnilo. Nějaké problémy jsou třeba na čas pozastaveny, aby se k nim vrátilo až za několik dílů, což je pro fanoušky bezva, ale jinak to pro někoho může být hodně nejasné a může si myslet, že mu něco podstatného uniklo. Originy původního složení týmu jednotlivých postav zde vysvětleny nejsou, počítá se s tím, že jste viděli filmy. To ovšem zas tak moc nevadí a hlavní je, že je vysvětlen původ u členů týmu, kteří se přidají později. Nejoblíbenější postavou je pro mě bezpochyby Hulk, který nejde pro ránu daleko a dokáže rozesmát svými hláškami. Ovšem všichni členové zde mají stejný prostor, což je chválihodné. Obě dvě řady se mi velice líbily a je veliká škoda, že byl seriál zrušen a plánovaná třetí série se již neuskuteční. Na konec dodám oblíbenou hlášku ze seriálu : Avengers Assemble... achjo ...100% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nevím proč z toho mám velmi podobné pocity, jako z animovaného Star Wars seriálu... Tedy že to vlastně není úplná zbytečnost (kouká se na to hezky!), ale svět by se bez toho klidně obešel. Jak komiksový, tak i ten opravdový, plný šílených geeků a fanoušků. V létě 2012 bude tahle televizní epizodka dávno zapomenuta - Nejmocnější hrdinové světa jsou tak pouhým zabijákem času pro všechny, kteří jej mají nadbytek a těší se na film (hodnoceno po S01E01). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Konečne animák (seriál), ktorý je zaujímavý po všetkých stránkach. Postavy pochopiteľne majú kopec priestoru, je s nimi sranda (štýlové hlášky nechýbajú), akcie majú štýl a príbeh rovnako ako záporáci nie sú na tom vôbec zle a každý diel ma čo ponúknuť. 1. séria 90% - 5* / 2. séria - 95%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V univerze DC mám už vďaka Batman: The Brave and the Bold (TBATB) celkom prehľad, tak som seriál o Avengers bral ako fajn príležitosť na zoznámenie so svetom Marvelu. Sklamanie bolo veľké. Možno som zhýčkaný nadpozemsky dokonalým TBATB, no toto tu je generáciu nielen za menovaným seriálom, ale všeobecne za tým, čo momentálne DC produkuje na televíznych obrazovkách. Každý diel TBATB sa začína predtitulkovou pasážou s absurdnou akčnou scénou. Jednotlivé diely Earth's Mightiest Heroes majú prinajlepšom tak isto príbehu a dialógov ako tá štvorminútová predtitulková pasáž v TBATB. Pre prckov, ktorí chcú pozerať na to, ako všetko vybuchuje, ako hrdinovia pobehujú hore dole a mlátia sa hlava nehlava, je to fajn, ale ja som rozmaznaný vyšším štandardom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční libůstka pro fandy komiksových hrdinů, jednodušší nenáročná záležitost a přesně to mám občas rád:) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dosť husté. Na môj vkus sú niektoré epizódy až príliš akčné na úkor deja, iné sú však vynikajúco napísané. Je to bombastické, ironické, americké... Také ako Avengeri majú byť... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Marvel si pro příchod celovečerních Avengers připravoval půdu opravdu dlouho, důkladně a pečlivě. Ať už do této přípravy zahrneme samostatné hrané filmy jednotlivých členů tohoto v současné době nejpopulárnějšího komiksového superýmu(ano Justice League, dostali jste se na vedlejší kolej!), nebo i tento velice povedený animovaný seriál. Po shlédnutí dvou sérií musím říct, že se samozřejmě od září těším na třetí řadu(pokud bude), stejně tak ale musím říct, že v mých očích má paradoxně po první sérii zrušený Wolverine & The X-Men vyšší kvalitu. Kvalitnější oproti Avengers je především v propracovanosti příběhu. Zde je vidět, že tvůrci to občas trochu přehání s používáním dalších a dalších postav a přidávání dalších a dalších námětů. Některé tak zůstávají na dost dlouhou dobu "odloženy" stranou, aby se najednou vrátily a napětí a hrozby s kterými musí Avengers bojovat se stále stupňovaly. To samozřejmě občas dochází do extrému a odkrývá menší slabinu celého konceptu, totiž že tvůrci už pomalu nevědí co proti Thorovi a spol. poslat. Nejvíce se to podle mě ukázalo v posledním díle druhé řady. Pokud by se tak tvůrci rozhodli trochu s tou megalomanií ubrat, určitě by to seriálu jen prospělo. Přesto je to skvělá zábava, která si v rámci žánru těch pět hvězd zaslouží. Výborné byly především epizody týkající se hromadného útěku z věznic pro superpadouchy, díly a celá linie s dvěma mimozemskými národy Scrull a Kree, stejně jako s Ultronem. Z postav většinou nejvíce vyniknou Hulk, Hawkeye, Thor a Captain America. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Konečně animák od Marvelu, který se vyrovná animákům od DC. Skoro ve všech dílech je na co koukat. K tomu tolik různých postav. Jen v Avengers se jich vystřídá deset a dalších jednou tolik hrdinů. K tomu spousta záporáků, která by se neztratila ani v celovečerácích. Třeba Graviton, Leader, Zemo nebo moje oblíbená Enchatress (Zaklínačka). Škoda, že druhá série, která je lepší, není s dabingem. Série 1 - 95% Série 2 - 100% ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Marvel býval od nepaměti ten slabomyslnější, ale tentokrát se pochlapil s takovou grácií, že zůstávám stát s otevřenou hubou. Seriálový Justice League se teď s cejchem infantilního odvárku zahanbeně krčí v koutě a fňuká nad promrhaným potenciálem, zatímco zdánlivě nepřekonatelná marvelovská sebranka, Wolverine & The X-Men, si jakožto retardovaný bratříček mění plenky a utírají slinu. Avengers: The Earth's Mightiest Heroes servírují nekonečnou exhibici klaďasů a záporáků, pekelně nadupané akce a perfektně gradujícího příběhu v hávu do detailů vypiplané animace a výborného originálního dabingu. Dokonce i ta úvodní znělka šikovně balancuje na hranici mezí totální sračkou a říznou vypalovačkou. Joss Whedon se může jít vycpat, tohle nemá na poli animovaných seriálů konkurenci, natož u hraných Avengers. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem netušil, jak mě tenhle seriál chytne. Zatím mám za sebou prvních sedm epizod. V prvních dvou dílech sledujeme, jak se Avengers dali dohromady. Začátek je poměrně chaotický a měl jsem pocit, že mi prostě něco uteklo (z velké části proto, že se světem Marvel komiksů jsem obeznámen minimálně). Ze čtyř superstřežených věznic SHIELDu uprchnou ve stejnou dobu všichni superpadouši, kteří tam byli až do té doby internovaní. Sledujeme, jak Thor, Iron Man, WASP, Giant Man a Hulk bojují proti nejmocnějšímu z nich, Gravitonovi a je to solidní řežba. Následujících 5 epizod je kompilací dvaceti krátkých dílů z tzv. micro-series, která debutovala online krátce před uvedením seriálu na obrazovky. Jednotlivé díly nás seznamují s nejdůležitějšími hrdiny z party Avengers z doby ještě než se Avengers dali dohromady a odehrávají se tedy před prvními dvěma díly. To působí trochu zmatečně, ale v průběhu jsem si začal uvědomovat všechny souvislosti a vše do sebe začalo krásně zapadat. Vesměs se však nejedná o žádné Origins, tedy - Banner je již Hulk, Tony Stark je již Iron Man, Thor už operuje na zemi, WASP a Giant Man už mají svoje schopnosti a sledujeme pouze počátky Kapitána Ameriky a Černého pantera. Kromě nich se v těchto dílech seznámime taky s Black Widow a Hawkeyem. Osmá epizoda se navrací zpět do "současnosti", tedy do situace po útěku všech superpadouchů a začíná sledovat první společné akce Avengerů. No tak uvidíme, kam se nám série bude vyvíjet dál, ale zatím jsem moc spokojen. Animace i dabing jsou na poměrně velké úrovni, akční scény i příběhy rovněž a skvělá je již úvodní znělka. Takže doufám, že kvalita vydrží. ___ EDIT: Po 19 epizodách, které byly zatím odvysílány musím podotknout, že si Avengeři úroveň udrželi. Kéž by i celovečerák dopadl takhle skvěle. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Avengers mám ráda. Moji oblíbenci jsou Iron Man a ten zelenej Grinch. Není to jako ve skutečnosti, ale i jako kreslené je to dobré. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu pár nudných a nezajímavých epizod, tak celek je absolutně zábavná animovaná podívaná. Velká škoda, že u nás to televize vysílá hodně brzo. Tento seriál je vhodný jako doplněk všech MARVELáckých komiksovým filmům. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mě uhranul už v dětství, kdy jsem se v televizi těšila na každý nový díl, a vstávala kvůli tomu i v půl šesté ráno. Po několika letech jsem na něj narazila znovu a propadla mu úplně stejně jako tehdy. Nalezení (velmi pracné) a následné zhlédnutí druhé řady (na tu se v našich televizích nějak zapomnělo) tak bylo povinností. Tohle je navíc ten typ animovaného seriálu, který mnozí odsoudí na první pohled, jako že je vyloženě pro děti. NENÍ. Nejsou to jen bezduché omalovánky. Příběhy Avengers jsou neuvěřitelně dobře zpracované v obou sériích (i když ta druhá je přeci jen o kousíček lepší už kvůli komiksům, které adaptuje). Zkrátka za mě nejlepší superhrdinský animovaný seriál. Každý fanda Marvelu a komiksů vůbec by měl povinně vidět aspoň první sérii, protože tak dobrá adaptace komiksů se jen tak nevidí. Poznámky o horší animaci jsou tady podle mě trochu mimo, když se seriálem necháte pohltit, stejně na to zapomenete. Zatím jsem neviděla animák od Marvelu, který by se tomuhle vyrovnal. Věčná škoda, že seriál musel ustoupit tomu, který je blíže filmům, dvě série jsou opravdu málo. 9/10 ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Skvělý a bravurní pilot. Takhle bych si i představoval začátek filmových Avengers, prostě tím, jak se dali do kupy. Potom chválím geniální nápad vypustit všechny padouchy z Marvelovského světa. Skvěle zvolená délka pak eliminuje nudnější části, které by vznikly delší stopáží. A ta úvodní cool rocková znělka je tež boží. Zatím 4 a hodlám dál sledovat. P.S. Bohužel v Americe se rozhodli, že děj prolínající více než jednu epizodu, je pro hloupé děti strašně složité. A tak nám zrušili jeden z nejlepších animovaných seriálu. Ach jo. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Desítky různých postav, zajímavě koncipované příběhy, fungující universum. Jakou fanoušek komiksů od Marvelu jsem nadšený. Takhle jsem se naposledy pobavil u animovaných X-Menů z roku 1992. Dodatek: Funguje to, kritici i diváci jsou nadšeni, takže se stane očekávatelné a seriál je po dvou sériích zrušen kvůli Avengers Assemble, který okatě kopíruje film. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že jsem na animované seriály mladý, ale tenhle seriál mě naštěstí vyvedl z omylu, za což jsem mu vděčný. : )) Sympatičtí hrdinové, perfektní děj s neméně dobrou akcí a s obdivuhodnými protivníky, škoda, že už skončil... ()

Související novinky

Třetí Thor fasuje scenáristy

Třetí Thor fasuje scenáristy

03.02.2014

V Marvel Studios nechtějí do budoucna žít jen z pokračování, v žádném případě to ale neznamená, že nás jich pár nečeká. Strážce galaxie a Ant-Mana budou vyvažovat Kapitán Amerika 2 a Avengers: Age of… (více)

Reklama

Reklama