Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jasně je to shitka, ale ta zimní krajina je fajn a Palo se snažil, seč mu síly stačily. I když...to je asi hodně málo, že? ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Být v pubertě v době kdy byl Pal'o Habera "na vrcholu" muselo být samo o sobě strašné, ale hormonální poblouznění mladých sexuálně neaktivních a nejistých lidských samic by aspoň trochu vysvětlilo někdejší oblibu tohoto filmu. Z dnešního pohledu na druhé Fontáně totiž není ani zbla koukatelného... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nečakane ale mňa ten film baví a vždy si ho rád pozriem, zas až tak katastrofálne ako ostatný to nevidím. Mama-kami u mňa jednoducho boduje. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč jednu * ? Nevim, zas tak hrozný na odpad to nebylo, ale na 2* to mělo daleko... Jsem asi špatná generace na tenhle film. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dojemný filmeček pro pubertální holčičky - ovšem stále kvalita opoti tomu co nám tvůrci přichystali ve třetím (a doufám, že i posledním) pokračování. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Kríž... a na kríži chlap... má celkom fajn tvár." Pre niekoho kultový film. Život kamionistov, Helena Ružičková naštartovala na spôsob Buda Spencera a hoci by Habera nevyhral reality šou Slovensko hľadá super-herca, jeho účasť v tomto filme je natoľko obskúrna a WTF, že sa stará o divákovu zábavu. Síce dosť absurdnú, ale lepšie, ako nič. Navyše, Haberove spojenie s "čiernou bačou" Ibrahimom Maigom sa postaralo o vznik vydarenej (a asi nikoho neprekvapí, že aj bizarnej) buddy dvojky. A keď počujem jeho dravý spevácky duet s Luciou Bílou... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní koláž zápaďácké akce, bravíčkovských fotorománů, post-totáčové exploatace a bollywoodu. Jestliže "Nahota na prodej" byla zrcadlem doby, pak žánrově vycizelovanější flák Dušana Rapoše je teenagerským vlhkým snem stejné éry. Paľo Habera dostál svému vzhledu českého Dempseyho, Helena Růžičková spojila svou image českého Buda Spencera s aluzí na samotného Bruce Leeho (viz traktát "Buď jako voda") a Láska šialená je cringe vypalovačka jak žádná jiná. ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

"Mama Kami Kami Kami Kami kam ideš." Strašná píseň, kterou si u nás v hospodě dodnes pouštějí mladí lidé na jukeboxu. Jsou mezi nimi děvčata, a minimálně jedno z nich připomíná svou tělesnou konstitucí ráznou hrdinku této Haberovy (potažmo Rapošovy) srákory. Vždycky když tam sedím a tohle spustí, začnu jim ošklivě spílat. V té chvíli nastoupí dvojnice Mamy Kami, připravena ztrestat mou neomalenost. Je to divný svět. V mém světě si mladí lidé pouštějí Mamu KIN od Aerosmith, já je za to chválím a děvčata se na mne mile usmívají. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštne zmiešaný príbeh, kde je použitých veľmi veľa prísad aj na viac filmov. Pravdaže to je celé veľmi slabo natočené, blbé a trápne. Hudba je však skvelá a má to pár príjemných scén. 30% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"...BUDEM SA BRÁNIŤ AŽ TAM, KAM BRÁNI SA LÁSKA..." V roce 1993 vzniklo u nás i na Slovensku po jedné neblaze proslulé komerčárně přisvojující si žánrovou nálepku akčního filmu. Jak NAHOTA NA PRODEJ, tak druhá FONTÁNA nakonec dopadly stejně - akce ustoupila úplně jinému žánru a podle očekávání nestála za moc. Zatímco exploatační NAHOTA vsadila na snahu diváka šokovat, F2 se vytasila s romantickou hudební pohádkou, v níž se často úchvatným způsobem střídá odzbrojující naivita (společný silvestr kamionistů a šlapek) s béčkovou brutalitou (skvostná úvodní scéna znásilnění Zuzany ve vězeňské sprše, následovaná ještě dvěma neuspěšnými pokusy o totéž) a patetická moudra s drsnými hláškami ("MYSLÍŠ, ŽE ZA TVOJE ŠPINAVÉ PRACHY HNED ZVLHNIEM?" --- "JSOU STRAŠNĚ TVRDÍ." JA SOM TVRDŠÍ." --- "VEM SI TOHO ZKURVENÉHO MOTÝLA A PRIPNI SI HO NA PTÁKA." a má oblíbená "KAMARÁDI MI ŘÍKAJÍ PIRAŇA. JÁ NEVÍM PROČ."). Jelikož nemám nejmenší problém takový guláš strávit a ještě si na něm pochutnat, soundtrack mě nadchl a Eva Vejmělková okouzlila, dávám za tři a hvězdu navrch z nostalgie a stejně jako u NAHOTY zato, že kdyby se dnes točily podobné filmy, byl bych ochotný se na ně vydávat do kina. Díky tomuto jedinému filmu akceptuju slovní spojení slovenská kinematografie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak říkal doktor Hořec v Černých baronech: „Zejtra ti pučim foťák, a uděláš mi pár fotek. Na památku. Protože za pár let tomudle nikdo nebude věřit..“ Podobně jako v Nahotě na prodej, či Vekslákovi se však nefotilo, ale točilo a z filmařského hlediska to ve všech případech stálo slušně řečeno za hovno, ale cením si zachycení ducha doby, kdy si na počátku 90.let ty výhody náhlého tsunami kapitalismu, svobody a demokracie vyložily některé podnikavé kreatury ze srdce Evropy po svém. Palova sedinka v přiléhavých džínách, skackavé kozy vyžilých štětek a Rapošova partyzánská režie mě nikterak nevzrušily, ale díky nostalgii probouzejícímu soundtracku nemohu tuto TIR-baladu zase úplně odsoudit. Zajímalo by mě, kdyby do Mama Kami v plné rychlosti napálit ten Kenworth T600, jestli by ho ještě dali v servisu dohromady.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přelom režimu zastihl pubertální Zuzanu ze sídliště v nečekaných problémech. Zatímco v polovině 80. let pouze snila o svém prvním chlapci, začátkem 90. let se musí vypořádat s pobytem v ženské věznici a s nástrahami podsvětí po návratu do života s podmínkou... První svobodný slovenský film přínáší poněkud jiná témata, než první české svobodné filmy Tankový prapor a Obecná škola. Dušan Rapoš neví, co by nabídl dříve, zda exploatační film, cosi akčního (na úrovni Nahoty na prodej) nebo novodobý muzikál. Jednotlivé figurky jsou čistě devadesátkové karikatury a otrlý divák se skutečně pobaví. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Čierna Bača s menom Vápno pasie ovečku Bílú. Tá s Haberom škrieka bláboly o tom kam sa až bude brániť - odpoveď: tam, kam sa bráni láska (čiže klasický obvyklý piesňový pop-rockový textový nezmysel - logicky aj významovo bez zmyslu, len to akože drsniacky dotvára prijebane znejúci rockový hluk.). Zuzana zatiaľ trpí v base. Chujovina ešte väčšia, než sa dá vyčítať z týchto riadkov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Slobodná baba? To si kde počula?“ Duchovní otec série Dušan Rapoš nikdy žádný velký talent nebyl. Naopak jeho projekty byly pro kritiky i diváky příliš snadným terčem. Překypovaly ale takovým množstvím mizerných dialogů a zoufalých nápadů, kterým ještě zoufaleji chyběla dramaturgie, že si za to může sám. Na druhou stranu u druhé z Fontán jsem měl toho času slabost pro soundtrack. Vlastně velkou slabost. A celé to navíc vůbec nezačíná zle. Nápaditá kamera, slušně rozjetý příběh. Hudebně nadaný řidič kamionu Juraj, dívka propuštěná z kriminálu (syrové dění ve vězeňské sprše) a banda v čele se zloduchem Ronym, která ji za mříže dostala. Ten se z drobného zloděje vypracoval v majitele několika motorestů, v tom jednom se odehraje nejprve šílená rvačka, následně dohoda, že se zaláskovaným šoférem může na cestu do Ruska vyrazit právě propuštěná Zuzana. Ostatně první (podivné) námluvy už proběhly. Zuza brzy zjihne, divák si užije pár odlehčených scén a skvělých songů. Jenže jakmile si Juraje po návratu všimne svět populární hudby a on do něj bleskově vstoupí, celé se to začne hrozně sypat. Příběh se úplně rozpadne, navlečené korálky se rozkutálí a tvůrci se do poslední půlhodiny snaží dostat co nejvíc „atraktivních“ momentů. A je to mnohdy dost velký úlet. Herecký debutant Pavol Habera civilní a oproti kolegům (mnohdy až karikaturám) velmi slušný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš je slovenský režisér, ktorého som už viac krát nazval babrákom. Že prečo? No pretože jeho snímky sa tvária ako kinohity a v prevažnej väčšine sú to len ambiciózne prepadáky. Perfektným dôkazom tohoto môjho tvrdenia je film "Fontána pre Zuzanu 2", ktorý natočil v roku 1993. Vtedy sa mu podarilo zrežírovať nesmierne hlúpy scénar a zoskupiť fakt poľutovaniahodnú tlupu úbožiakov, ktorí si v tom zahrali. Je to až groteskne smiešne sledovať ako sa tam strapnil vlasatý Paľo Habera, Rapošova trtkačka Eva Vejmělková, gambatý Ibrahim Maiga, pol tonová Helena Rúžičková, afektovaná Lucie Bíla, slizký Maroš Kramár, tonový Jiří Rúžička ml. a všetci tí ostatní zúfalci. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tady u mě nastala docela paradoxní situace, že se mi pokračování líbilo více než první díl, což se mi nestává příliš často. Tohle pokračování se ale na rozdíl od prvního dílu vyvarovalo toho, co se mi na něm nelíbilo. Jestliže jsem u prvního dílu kritizoval příliš mnoho dějových linií, ve kterých jsem se ztrácel, tak tohle je úplný opak. Vše se točí kolem Evy Vejmělkové, je zde jen jediná dějová linie, takže film je dobře koukatelný, velice snadno pochopitelný a dokázal zaujmout, což je pro mě u filmu to nejdůležitější. Dokonce i to obsazení bych řekl, že není zase tak špatné. Pro mě je směrodatné, že jsem se oproti prvnímu dílu vůbec nenudil, film mi utíkal docela rychle a dalo se na to koukat. Trochu mě však mrzí, že v tomhle filmu není žádná větší hitovka, žádná píseň, která by byla aspoň trochu známá, jediný song, který jsem poznal, byla píseň "Chlap z kríža", a i u té znám jenom refrén. Ale celkově u mě s tímto filmem panuje spokojenost, je to takový typicky průměrný film, který nezklame ani nenadchne, a proto uděluji, myslím si, spravedlivé hodnocení v podobě třech průměrných hvězd. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Úúúúú, to bylo peklo, nejhorší byla ta obludná Růžičková a ten negr, i když sralko Palko se snaží,co může, aby je dohnal. O figurině Vejmělkové se to říct nedá, protože její herectví je stejné, jako pěvecké umění tehdejší popstar Markéty Muchové:-) Pro pamětníky: aha, aha, tak ty jsi balónek... ()

Reklama

Reklama