Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

PKD 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to ešče horší než jednotka a tudíž by to měl býti odpad, ale já se u toho tak šíleně chechtal (i teď jsem si poprskal klávesnici), že tu 1 dám. Jako totální quilty pleasure a se správnou intoxikací, 100% :))) A ano, Habera je průměrný muzikant a podprůměrný herec. Takový slovenský, Vojta Pytlík. Jehož rádoby znalecké posudky/odsudky v české superstar, jsou prostě...nezapomenutelné. Sice jsem se od něj, nikdy nic relevantního či inteligentního nedověděl, ale aspoň vím, že je neustále na instagramu. Chudinka. ()

Turiec odpad!

všechny recenze uživatele

Film plný nielen nelogickostí, ale priamo hlúpostí aj hlúposti. Scenár je prabiedny a deravý ako rešeto. Pripadá mi, akoby autori prevzali nápady z iných filmov aj vlastné a umelo nasilu ich pozliepali dohromady, čím vytvorili poriadny chaos. Scény sú takmer nesúvisiace. Je to jednoducho zmes rôznych klišé a duchaplnejšiu osnovu filmu by asi napísal zručnejší stredoškolák. Posúďte sami: Mafiáni musia mať prvoplánovo obleky, kravaty, slnečné okuliare a copíky; kamionisti samozrejme značkové oblečenie. Rusi sú v podstate tlupa hlupákov, rovnako ako my v amerických filmoch a scenároch. „Jajajáj Ruslandia“ môže povedať len niekto zo Slovenlandu alebo Čechlandu. A keby ste vedeli ako ľahko sa pašujú zbrane kamiónom... Kamionistom sa všeobecne ľahko žije. Na benzínke jednoducho natankujú a odídu. Platiť netreba. Ale pozor: Ak vás opustí „láska“ vyjdite do ulíc a rozbíjajte výklady. Robí to tak predsa skoro každý. Ak vás pri tom pristihne polícia, nevadí. Určite bude práve stredom mesta prechádzať na kamióne váš kamarát a povie ochrancom zákona „Hej starý ...“ a oni vás len tak pustia. Prečo nie? Veď „keď máme smútok, smútime“. Nie, nie som debil. To tam fakt bolo!!! Celkovo možno herecké výkony nehercov hodnotiť ako slabé, hudbu ako biednu a miestami počúvateľnú. Scenár a réžia sú otrasné. Mala to byť asi snaha o akčno-romantický film s komediálnymi prvkami. Chýba mu však aspoň štipka napätia, romantiky či humoru. Keď je najvtipnejšou časťou filmu to, že sa černoch volá Vápno, tak je to smutné. Ak toto má byť ukážka slovenskej kinematografie, tak ju, prosím, ZRUŠTE!!! Ak to malo byť priblíženie sa Hollywoodu, tak sa tvorcovia priblížili maximálne tak najbrakovejším videosnímkom. Jednoducho odpad! ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pokračovania sa opierajú o efektne rozprávaný jednoduchý príbeh, v ktorom hrá hlavnú úlohu spoločenstvo vodičov, brázdiace v kamiónoch skazený svet. Je to svet, kde vládnu peniaze bohatých mafiánov, majúcich v hrsti skorumpovanú políciu a justíciu. Dôležitosť pesničiek v príbehu podčiarkuje aj fakt, že režisér obsadil rolu Juraja populárnym spevákom Pavlom Haberom. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Slobodná baba? To si kde počula?“ Duchovní otec série Dušan Rapoš nikdy žádný velký talent nebyl. Naopak jeho projekty byly pro kritiky i diváky příliš snadným terčem. Překypovaly ale takovým množstvím mizerných dialogů a zoufalých nápadů, kterým ještě zoufaleji chyběla dramaturgie, že si za to může sám. Na druhou stranu u druhé z Fontán jsem měl toho času slabost pro soundtrack. Vlastně velkou slabost. A celé to navíc vůbec nezačíná zle. Nápaditá kamera, slušně rozjetý příběh. Hudebně nadaný řidič kamionu Juraj, dívka propuštěná z kriminálu (syrové dění ve vězeňské sprše) a banda v čele se zloduchem Ronym, která ji za mříže dostala. Ten se z drobného zloděje vypracoval v majitele několika motorestů, v tom jednom se odehraje nejprve šílená rvačka, následně dohoda, že se zaláskovaným šoférem může na cestu do Ruska vyrazit právě propuštěná Zuzana. Ostatně první (podivné) námluvy už proběhly. Zuza brzy zjihne, divák si užije pár odlehčených scén a skvělých songů. Jenže jakmile si Juraje po návratu všimne svět populární hudby a on do něj bleskově vstoupí, celé se to začne hrozně sypat. Příběh se úplně rozpadne, navlečené korálky se rozkutálí a tvůrci se do poslední půlhodiny snaží dostat co nejvíc „atraktivních“ momentů. A je to mnohdy dost velký úlet. Herecký debutant Pavol Habera civilní a oproti kolegům (mnohdy až karikaturám) velmi slušný. ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "slavné" Fontány na mě působí díky zimnímu prostředí ještě víc chladněji, smutněji a depresivněji, než první díl. Těšila jsem se hlavně na Haberu a Helenku R. :D díky nim jsem taky film dotáhla do zdárného konce :X celkově mi nevyhovovalo prostředí - řidiči kamionů, zima, Zuzana propuštěná z vězení, gangsteři a další mafiáni.. a taky mi tady chyběl Jiří Bábek :/ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v lokalitách Bratislava, Praha, Petrohrad a Vysoké Tatry. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama