Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá pohádka, přesto ne originálně pojatá fantasy. Vizuál je nádherný, ale není to nic, co bychom už někde neviděli (LOTR, Game Of Thrones, ba i Alice In Wonderland). Přesto se mi ten temný vzhled filmu nesmírně zalíbil,zrovna tak jako výborná atmosféra. Měla jsem trochu obavy z Kristen jakožto "krásné" Snow, ale nakonec jsem unešená spíše z ní,než z Charlize, která chvílemi přehrávala (nebo je to jen špatně napsaná postava,kdo ví). Nelíbil se mi konec, který je spíš otevřený, než uzavřený. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

To nejzajímavější se ve Sněhurce a lovci odehrává v rovině genderu. Skrze Ravennu (až příliš krásná Charlize Theron) film zdůrazňuje největší ženskou zbraň a zároveň její největší trauma: dokonalý vzhled a strach po zestárnutí (a ztracení ceny). Ravenna je představena jako věčná poutnice svádějící mocné muže, kteří jsou pak bezbranní v jejím náručí připraveni o svůj majetek a život, přičemž Královna si trvanlivost svého statusu samozřejmě zajišťuje systematickým likvidováním konkurence. Sněhurka se sice oproti klasické pohádce ocitá v emancipovanější roli, ale tato má nakonec podobu maskulinního jednání - Sněhurka se stává vojevůdkyní armády v asexuálním brnění a ztrácí jakékoli atributy ženskosti. Film tedy prezentuje falešné dilema mezi ultimátní vnějškovou krásou a mužskou dominancí v ženském podání, přičemž zdravé vyjádření feminní sexuality jako by neznal. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velkolepá věc a kupodivu poměrně zábavná. Vizuálně velice atraktivní a podmanivé. Kristen Stewart se konečně vymanila z její role ve Twilight a předvádí sebevědomý herecký výkon. Dějově je Snow White solidně zamotaná, tempo je akorát a divák nemá moc prostoru se nudit. Klasikou se to asi nestane, nadčasová věc to taky není, ale druhý díl by určitě neurazil a po formální stránce mne překvapila preciznost, se kterou se do toho tvůrci pustili. Vizuálně protřelejší než například poslední Jacksonův Hobit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přesně na rozhraní temnější pohádky a opatrné fantasy, ale za sebe jsem doufal, že se bude mířit o něco výš. Situaci musí občas vysloveně zachraňovat krásná Kristen a bijec Hemsworth, pro kterého budou role neurvalých i zranitelných hrdinů kariérním osudem. V soundtracku úžasně řádí Howard (a Florence+The Machine), fantastičtí tvorové se opatrně objevují v pravidelných dávkách a pasáže typu procházky kouzelným vílím lesem dokážou vzít dech na dlouhé minuty dopředu, takže kde je problém? U mě jednoznačně na hradě. Charlize a její zlou královnu jsem výkonem i uchopením postavy za celé dvě hodinky zkrátka nevzal a ať už se koupe v mléce nebo zlověstně hrozí komu chce, jen jsem nervózně poposedával a čekal, až přijde jakákoli změna. Sanders sympaticky mění notoricky známé dějové momenty (přestože onu klíčovou a mou nejvíce očekávanou změnu do konce nedotáhne), ale na úplném konci zůstává celkový dojem až příliš zdráhavý. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V pondělí si pan režisr šel lehnout a před spaním si pustil Pána prstenů. V úterý si pan režisér šel lehnout a před spaním si pustil Pána prstenů II. Ve středu si šel pan režisér lehnout a pustil Pána prstenů III. Ve čtvrtek ráno se pan režisér vzbudil, prohábnul si koule a řek "Je na čase natočik Sněhurku a lovce." Správnej mix temnoty, středověku, bitev, chlapů frajerů, holek vztyčovaček (kdo neví co holky umí dokonale vztyčit, ať si dá mraženýho Míšu a popřemejšlí ) se skvěle gradujícím závěrem, ten náběh na hrad mně dostal, já v kině málem začal řval "kurva skřeti votevřete to už do hajzlu práce." Navíc mám novej objev, Kristen Steward, hmmm hned bych jí koupil pololetní kupon na jízdu v pražské MHD, aby jsme spolu mohli trávit v autobusu číslo 177 mnoho krásných a romantických chvilek, protože ona je fakt těžkotonážní chlapolepidlo. Debat jestli byla víc sexy Kristen nebo Charlize se neučastním já bych je bral do postele obě, nejlépe najednou a navrch bych si tam přizval i toho bílýho jelena, na kterýho sněhurka tak nadrženě koukala, aby to mělo pořádný krády. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Herci, kteří ztvárnili trpaslíky, museli před začátkem natáčení navštěvovat tzv. školu pro trpaslíky, kde se pod vedením choreografa učili například chodit v husté trávě po kolenou, aby se zdáli být menší. (fiLLthe3DD)
  • Podle průzkumu společnosti Fandango byl snímek u něžnějšího pohlaví nejočekávanějším filmem léta 2012. (Sufferer)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama