Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oproti preplácanému a nejasnému Mirror, Mirror oceňujem jasný smer tvorcov natočiť veľkolepú temnú fantasy (konečne bez detí v hl. úlohách). Po všetkých tých detských dobrodružstvách je to ako balzam na dušu. Veď okrem trilógie Pána prsteňov tu takmer nič dospelejšie ani nebolo (čo je na počudovanie). Charlize Theron filmu jasne vládne, efekty, výprava, vizuál dobré a k tomu ponurá atmosféra. Celé to však malo byť podstatne dynamickejšie a kratšie. Takto to v niektorých momentoch nepekne nudilo. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé fragmenty, ale dramatická struktura hodně vyfouklá (haj hou haj hou, přijdem na místo XY, pokocháme se a pak nás přepadnou), žádný vysloveně úchvatný moment, hodně solidní řemeslo, ale postižené snahou všechno prodat všem dostupným smyslům najednou. Trochu mi tu chybí finesa a silnější mytologie, která by spojila všechny značně rozptýlené vlivy - třeba když trpaslíci zpívají "irskou lidovou" a Sněhurka se modlí otčenáš, úplně nevím, kde jsem se to vlastně ocitl. Silně tu přebývají některé povinné "mighty bloody battle" fráze (za Sněhurčin monolog před závěrečnou bitvou bych sekal ruce). Naopak po herecké stránce naprosto vynikající a pokud na tom něco opravdu nadchne na rámec smyslového opojení, jsou to právě výborně zvolení představitelé klíčových rolí (snad jen Kristen dostává velkou životní lekci od predátorské milfky Charlize). Sanders má určitě talent pohrát si s divákem - jsem docela zvědavý, jak si tenhle jeho plošně zacílený fantasy produkt povede. Celkově kolísám mezi pobaveným odstupem a zaujetím - hlavně tam, kde si tahle špinavá holka troufá být opravdu špinavější a odvázanější než vypulírovaná žánrová konkurence. Nadšení se bohužel navzdory pár zábleskům nedostavilo. P.S. Až budou v Hollywoodu točit Zaklínače, Chris Hemsworth by měl dostat roli Geralta. Ten chlap má styl... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy. Škoda je především následujících věcí: Že Kristen Stewart není ani hezčí, natož krásnější než Charlize Theron (ale to je můj subjektivní pocit, já vím), že má po celý film jeden výraz, a že proslov před bitvou, už tak dost směšný moment, je v jejím podání ještě směšnější. Že se naprosto skvěle obsazení trpaslíci (Ian McShane především!) filmem vlastně jen mihnou. Že scénáristé do děje tak násilně našroubovali prince, ačkoliv ho mohli beze všeho vynechat. Že jsou "vykrádačky" Pána prstenů tak okaté (či spíš okoukané). Že některé věci nejsou pochopitelné (nebo pochopitelnější) - například probuzení polibkem (fakt, je to divné). A to je asi všechno, co bych Sněhurce a lovci vytkl. Jinak je to totiž fantasy jako řemen s bezvadně atmosférickými scénami v temném i vílím lese, vynikající královnou, přesympatickým Chrisem Hemsworthem a parádním Newton-Howardovým soundtrackem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že tento tradičný rozprávkový príbeh potreboval facelift aj pre súčasné konzumné publikum. Spočiatku som bol voči tomuto dravému spracovaniu skeptický, ale ako sa ukázalo, nemal som byť prečo. Ak si potrpíte na tradičnom príbehu, pozrite si toto telenovelácke spracovanie. Tu však ide o plnokrvné fantasy s množstvom akcie a veľmi nápaditým audio-vizuálnym spracovaním (ohromujúce krajinné zábery, burácajúci hudobný doprovod) prípomínajúcim motívy LoTR-a. Popri základnej zápletke vernej originálu sa rozohráva zaujímavá partička a tvorcovia sa veľmi lišiacky pohrali s postavami, medzi ktorými dominuje démonická Charlize. Určite by potešil väčší priestor pre trpaslíkov. Ich obsadenie (Hoskins, McShane, Jones) si o to priam žiadalo. Pripájam sa aj k bojkotovaniu obsadenia Kristen Stewart, rola Snehulienka mala byť výzvou a cťou, ale v tomto hereckom (ne)nasadení by som jej neuveril ani nos medzi očami. Je to škoda, pretože práve ona mala byť tým, k čomu si divák vytvorí vzťah. Klasika teda ostáva neprekonaná, ale pokiaľ to neberiete ako priameho konkurenta (ako rozprávku pre deti určite neodporúčam), tak sa určite zabavíte. 75%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film, který má problém s propojením děje a občas trochu hloupějším scénářem, vynahrazuje to ale spoustou jiných věcí. Daří se mu vystoupit ze stínu předlohy, kterou používá jen jako pozadí a servíruje velmi soběstačnou fantasy, jejíž jednotlivé prvky možná nejsou z nejoriginálnějších, dohromady ale šlapou výborně. Fungují magické momenty, fungují nečekané zvraty, funguje akce, fungují postavy a dokonce i motivy na pozadí (incest, nenaplněný vztah Lovce a Sněhurky...). Škoda těžkopádné první poloviny.. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Herci, kteří ztvárnili trpaslíky, museli před začátkem natáčení navštěvovat tzv. školu pro trpaslíky, kde se pod vedením choreografa učili například chodit v husté trávě po kolenou, aby se zdáli být menší. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o jednu z mála filmových verzí známé pohádky, kde nebyli do rolí trpaslíků obsazeni herci malého vzrůstu. Místo toho bylo využito speciální trikové techniky, díky níž herci vypadají mnohem menší, než jsou ve skutečnosti. Film si kvůli tomu vysloužil vlnu kritiky ze strany malých lidí z filmové branže. Např. Warwick Davis to veřejně přirovnal k tomu, jako by se někdo pokoušel přebarvovat bílé herce na černo, aby mohli hrát černošské role. (Ajka1)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama