Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rónin je samuraj, který ztratil svého pána a tím i svou čest, a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě mnohem níž však stojí lidé smíšené rasy, mezi něž patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves), zčásti Brit, zčásti Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které připravili zákeřný Lord Kira a čarodějka Mizuki. Róninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, jenže trumfy rozhodně nejsou na jejich straně. Dokud nezískají Kaie. I tak ale bude cesta za spravedlivou odplatou trnitá a jen málokdo z nich po ní dojde až do konce, který navíc může mít v souladu s japonskými tradicemi velmi trpkou příchuť. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Henk123

´je to čistokrevné fantasy postavené na japonských motivech, úspěch bude záležet na tom, jestli se s tím dokážeš sžít

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ono je ve světě až moc dobrých filmů a tady málo místa , proto tam ten Berandal mám , beru to jako samozřejmost to tam mít , navíc příští měsíc touhle dobu už by měl být venku blu-ray kvalita , takže asi tak 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Je to celkem logické co říkáš a více méně bych se vším souhlasil, ale... TOP žebříček zde na databázi není něco, kam člověk po nějakém rozmýšlení seřadí svých 10 nej filmových pecek a pak s tím už nikdy nehne. Naopak, zdejší žebříček lze nějakým způsobem obměňovat a uzpůsobit tak aktuálnímu cítění.. A jak si to kdo pojme, zda vážně či méně vážně, je čistě na každém z nás. Je sice pravdou že obměňovat žebříček den co den, či týden co týden, by bylo trošku podivné, ale zatím jsem se setkal jen s případy, kdy někdo pozměnil jeden či dva filmy, což mi přijde v pořádku, protože třebas v mém případě to co jsi popsal přesně a do puntíku sedí k jen asi třem až čtyřem případům z mé TOPky, zatímco u těch ostatních už to tak horký není. Ve finále si pak vydržuji v TOPce jedno spodní místečko, kam si prostě prásku aktuální pecku, co u mě letí a třebas za čas ji zase vyměním za jinou. Naopak třebas Blade Runnera coby svůj TOP of all movies bych nevyměnil ani kdyby já neim co ;)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Hele, přijde mi dycky divný, když má někdo v oblíbených film starej třeba pár let nebo úplně novej. Oblíbenej film, teda aspoň v mý definici, je ten kterej má pro toho člověka i nějakej emocionální a osobní rozměr. Film kterej má ten člověk rád i přes řekněme různý osobnostní a jiný změny, způsobený třeba dospíváním atd. Když si dám do oblíbenejch film, co jsem viděl včera poprvé, nemám vůbec šajna, jestli to nadšení neopadne po pár tejdnech. Proto mi přijde, že v oblíbenejch by měl mít člověk filmy, který prošly nějakou zkouškou časem a který viděl několikrát. U seriálů to tak nevnímám, protože jsou příliš dlouhý na to, aby je moh člověk pravidelně sledovat znovu. U filmů ale jo. Ale je to jen můj názor.

na příspěvěk reagoval Jakkob

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Když pominu to, že je divný dát si do oblíbenejch film co jsem neviděl, přijde mi že občas zaměňujete oblíbenost s momentálním nadšením:)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

vynikající film http://www.csfd.cz/film/258112-cesta-bojovnika/ , totální námrd http://www.csfd.cz/film/297710-zatah/ , gore festival všeho možného i nemožného http://www.csfd.cz/film/318467-safe-haven/ a podle všeho je http://www.csfd.cz/film/307153-berandal/ ten nejlepší akční film vůbec (ale neviděl sem ho ) , ale viděl sem vše od toho režiséra vše se mi líbilo , za pět hvězdiček takže Berandal beru jako samozřejmost , a ai trochu nepochybuji že to bude špatný film nebo nezajímavý nebo za čtyři hvězdy, to už vůbec ne , stačí jen věřit 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Naopak se toho drželo možná až příliš moc... aspoň první nejnudnější polovina filmu.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

je to urážka japonských filmů o samurajích , takže tady Shogun a celá logika která zde , byla šlo mimo mně 

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Ellmariachi

Tak holt se báli, že to prodělá a udělali to family friendly. Bohužel ani to nepomohlo. Chystám se koupit si blu-ray, tak doufám, že tam bude nějaká vylepšená verze.

erased

erased (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Tak ono to jinak skončit nemohlo, šogun tam musí být za neomylného poloboha a roninům žádnej další smysl života nenáležel, leda by se z nich měli najednou stát robin-hoodové :)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

SPOILER: Taky mě ten konec nasral. Hlavně to, že ta postava shoguna, kterou hrál Cary-Hiroyuki Tagawa, všechno svojí nekompetencí posrala a pak dala tomu mladýmu milost, jako kdyby ten shogun za nic nemoh a dělal jim ještě službu.

na příspěvěk reagoval erased

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Dobře natočený, dobře zahrané, motiv zajímavý, ale přeci jen tomu chybí punc japonského díla. Děj je přímočaře jednoduchý, ničím překvapující či dech beroucí a je znát, že film netočil japonský, čínský či korejský režisér v domácím prostředí.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Oneill85

a ty snad jo? nejsi náhodou přínuznej Bluntmana?... ikdyž takovýhle magorů je tu spousta, takže se ani nemám čemu divit...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

13.08.2020

Přáli jste si vidět pokračování jednoho z největších propadáků roku 2013? Pak máte štěstí, akční fantasy 47 róninů se totiž dočká sequelu, a ne jen tak nějakého. Dvojka se bude odehrávat 300 let v… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama