Reklama

Reklama

Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce. Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat. (CinemArt)

(více)

Recenze (280)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, co těží z deskové hry, o které mě vždycky lákalo vědět něco víc. Jenže film je tak debilní, že je škoda se na tenhle film vůbec koukat. To jediné, co se jim na tomhle filmu opravdu povedlo, bylo totiž prodat ho divákům. Franta z Horní Dolní by ale na farmě u Chotěhůlek natočil při sklízení obilí lepší horor, než to, co Amíci předvedli tady. Hrozný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $50,856,010Tržby Celosvetovo $103,590,271Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,861,360Tržby za predaj DVD v USA $5,994,019║ režisérsky nejde ani o najhoršiu prácu ale dejovo to zapadá do obohranej rutiny, takže nič nové pod slnkom /45%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trvalo to ledva hodinu a pol a vôbec neviem, o čo tam išlo, čo sa tam dialo. Bola tam mystická spirituálna tabuľka, umožňujúca ľuďom komunikovať s duchmi a skupina tínedžerov si prostredníctvom nej zahrávala s vecami, s ktorými je nerado si zahrávať. Ale to je asi tak všetko, nič viac neviem, viac si nepamätám. Neviditeľní herci (jedinou známou tvárou je z filmu do filmu čoraz nesympatickejšia Lin Shaye), rutinná réžia (režijný debut scenáristu Boogeymana, hm), mdlý produkčný dozor (Michael Bay a Jason Blum) a mega stereotypný scenár s pár sekundami pokusov o vystrašenie diváka (väčšinou na spôsob „baba v hrobovom ticho prehľadáva nočný dom a zrazu zvrieskne hudba a na plece jej odzadu položí frajer a zarehoce sa“). ()

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

Ten nejřidší a nejsmradlavější možný průjem z "továrny na sny". Nechutně umělé, komercí očištěné, Míšou Zálivem produkované. V neposlední řadě navíc smutný důkaz toho, jak i sebevětší duchařský paskvil dokáže v kinech vydělat hříšné prachy, kdežto pozornosti hodné horory z ostatních žánrů jsou sprostě přehlíženy. Velebnosti, jdu blejt! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spiritistické tabulky mě fascinují už dlouho, bohužel filmy jim věnované stojí až na jednu čestnou výjimku - Tenneyho HRU S DUCHY 1 a 2 - za vyližprdel. OUIJA, vezoucí se na úspěchu Wanových duchařin, na tom bohužel nic nemění, ačkoli nejde o další umolousané videobéčko, ale po TRANSFORMERECH o další celovečerní Hasbro reklamu z Bayovy produkce. Od téhle šablonovité tuctovky s plochými postavami, které chybí Wanovo řemeslo a zápal pro věc, asi málokdo něco čekal a taky že jediné, co se tu podařilo je casting hlavních rolí - jak na duchařskou tabulku, tak na mladší kopii Rose Byrne, se dobře kouká. Nepřekvapí ani komerční úspěch filmu, překvapivý je akorát fakt, že Hasbru trvalo vyprodukovat tenhle levný horor tak dlouho - až po čtyřech nepoměrně produkčně náročnějších transformeřích velkofilmech. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ohraná uspávající imbecilní jalová amatérština. S tímhle Whiteovým prkénkem pro děti do 13 let lze udělat jen jedno. Pomocí pilky na dřevo vprostřed vyřezejte díru oválného tvaru, smirkovým papírem pečlivě očistěte hranu řezu, aby nedošlo k zadření třísky a následně tenhle improvizovaný sanitární výrobek od firmy Hasbro přimontujte k záchodové míse. Je tak dokonale sterilní, že i bakterie E. coli se na něm cítí jako ve vaně plné aktivního stříbra a pokud chcete vyvolat nějaké opravdu ošklivé zlo a nemáte médium, doporučuji jakýkoliv výtisk deníku zaměřeného na tuzemskou politickou scénu a pak to z vás možná půjde i ze shora. Ještě by se mohla v dané míse objevit hlava pana producenta Baye. V tom případě by bylo záhodno mu na ní nasrat, stejně jako to on už řadu let dělá hororovým divákům.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča umiera po tom, ako sa pohrá s Ouija tabuľkou, ktorú si následne berie na paškál partia jej kamarátov, aby zistili či to s tým má naozaj niečo spoločné. Ďalší „kino horor“, od ktorého som absolútne nič neočakával, no úvodná predtitulková scéna ma prekvapivo navnadila, takže som od začiatku ostal zvedavý. Všetko to však po chvíli upadlo, dostavila sa nuda, stereotyp, obohraté scénky a iba jemné, detské strašenie. V druhej polovici sa potom konečne začalo aspoň čo-to objavovať, takže to v rámci teen hororov až taký prúser nakoniec nebol a v porovnaní s napr. tiež komerčnou Jezabelou, ktorú som videl včera, to bolo o tú hviezdu lepšie. Zázraky však samozrejme čakať netreba, skôr len taký neškodný priemer. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic extra - a je to tak, unylý duchařský podprůměr. Jako obvykle, herci do toho zapadají, nejvíc klasickým "zrovna-mi-děsivá-zrůda-vyvraždila-spoustu-nejbližších-a-já-se-tvářím-jako-že-jsem-z-písemky-dostala-dvojku-místo-jedničky-a-jsem-trošku-otrávená". ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory vyprávěné v podobném stylu a tenhle byl poměrně strašidelný, což oceňuji. Příběh je však natolik tuctový a předvídatelný, že nemohu dát lepší hodnocení než 3 hvězdy. Je však možné, že mi výsledek trochu zkreslila únava a tak film beru s rezervou. 55-60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lajneina najlepšia priateľka Debbie jedného dňa za nevysvetliteľných udalostí spácha samovraždu. Nakoľko jej rodičia odchádzajú z mesta, požiadajú Lajne aby postrážila ich rodinný dom. Po pár dňoch nachádza v Debbienej izbe špiritistickú tabuľku, určenú na komunikáciu z duchmi. Nakoľko sa Lajne ani jej priateľom tragická smrť kamarátky nezdá, rozhodnú sa, že ju kontaktujú na "onom" svete, aby im vysvetlila, čo sa vlastne stalo. V podstate súhlas so všetkým čo napísal "GS". Úvod navnadil, následne sa dostavila nuda, ktorú prerušila až záverečná pol hodinka, obohatená o pár pekných záberov. "Ouija" je priemerná teen ducharina so sympatickými mladými hercami, ktorá nijak neurazí, no bohužiaľ, aj keď snaha o budovanie atmosféry sa uprieť nedá, veľmi nevystraší. Každopádne, jednoznačne lepšia voľba ako úplný prepadák v podobe "Jessabelle" - 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi slibnou a působivou atmosféru prázdného domu, ve kterém "něco je", bohužel někdy kolem poloviny filmu vystřídala až překvapivě rutinní nuda, která rezignovala na napětí (odbytá výprava do sklepa) a chtěla už jen lekat, ačkoliv tím nejohranějším způsobem. Není to tedy žádná sláva, ale na druhou stranu ani velký průšvih. A Olivia Cooke je fajn. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ouija" je stolná hra pre deti prostredníctvom ktorej sa účastníci seanse snažia komunikovať so svetom duchov. Taká tá veštecká tabuľka s písmenami a odpoveďami ano a nie. Pomocou tejto hry sa podarí partii amerických stredoškolákov odhaliť tajomstvo jedného mŕtveho dievčatka. Film "Ouija" dokáže vystrašiť leda tak párik teenagerov, čo sa v rámci tretieho rande odhodlali zájsť na nejakú horrorovú novinku do kina. Ostrieľaných horrorových fajnšmekrov ničím neprekvapí, nezaujme a ani len náhodou nevydesí. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě absolvoval duchařskej dvojboj. Po extrémním průjmu jménem Jessabelle se dostavila zácpa jménem Ouija. Nicméně i tak z tohohle mini souboje vychází Ouija jako jasnej vítěz. Přeci jenom tenhle film má aspoň pár solidních momentů. Sem tam nějaká ta slušná lekačka na kterých je samozřejmě opět film postavenej se tu najde. Je teda potřeba přežít tu nudnou první půlku a už velmi tradičně dementní chování postav. Ve druhý polovině se to přeci jenom jakž takž rozjede a pár postav dokonce i chcípne. Hlavně ten umyvadlovej smrťák byl celkem vtipnej. Jinak nemá cenu nic zastírat je to pochopitelně na jedno brdo jak už je v dnešních spotřebních duchařských hororech zvykem, ale aspoň jsem neuvažoval každých 5 minut o tom, že by bylo nejlepší ten film vypnout. No podobně jako u Annabelle to byl boj mezi 2 a 3* Věřím tomu, že kdybych Ouiju viděl jako první a v kině možná bych hodnotil obráceně. Těžko říct takhle to bude za 45% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Slušná odvaha natočit horor podle stupidní deskové hry, který vůbec není strašidelný, o atmosféře nikdy neslyšel a jeho charaktery jsou tak stupidní a nesympatické, až budete těm hnusným duchům fandit. Ale proč to netočit, když dnešní puberťáci sežerou všechno, že jo? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dobrú ducharinu môžem kedykoľvek a Ouija sľubovala celkom príjemne mrazivé chvíle. Ostalo však pri sľuboch, pretože sa z toho vykľul úplne priemerný a ničím výnimočný hororík. Je tu zopár dobrých momentov a možno by ich účinných bolo viac, ale nedalo nevšimnúť si, že hudba ktorá má v hororoch silné zastúpenie akosi nefungovala, presnejšie nehrala vôbec, čo vo vypätých momentoch vyznieva divne. Väčšina hlavných postáv sú stredoškoláci a tak mi napadá, či aj cieľová skupina nebolo práve toto nenáročné publikum. Ak máte 15-25 rokov a z hororového žánru toho veľa nepoznáte je Ouija ako stvorená pre vás. Ja už som hororovou krvou ošľahaný dosť, preto mi to neprišlo nijako zvlášť výnimočné. Slabý priemer na jedno pozretie. 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chcete horor co spolehlivě nebude strašidelný? Ouija je tady. Režisér vás uchrání před napínavými scénami a jakmile se postavy začínají dostávat do úzkých, raději scénu ukončí. Až takhle je na nás hodný. Že to celé nedává smysl, nemusím snad ani psát. Nevidím jediný důvod proč se k téhle kravské kravině ještě někdy vracet. 20% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný horor, který neurazí, ale nenabídne ani nic navíc. Budující atmosféra je překopávána zbytečně delšími scénami, které mohly býti kratší. Hlavně kazí dojem dlouhý rozjezd a závěrečné zúčtování, které mohlo být propracováno do větších detailů, tady se mi to zdálo trochu odfláknuté, bez větší gradace. Herci mají sice hezké tvářičky, jenže když jich je moc takových, tak pak film působí více uměle. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ouija nic nového nepřinese, ničím nevynikne a nepřekvapí. Další horor, který táhne do kin a do nějakých kvalit má hodně daleko. Po zklamání s Annabelle a Jessabelle přichází další. Jsem rád, že ve všech třech případech utekl kvalitní rip dříve, než jsem stihl zavítat do kina. Ouija je čistokrevný průměr, který se nesnaží nabídnout nic navíc a to je špatně .. 4/10 = 49% ()

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama