Reklama

Reklama

Chris Farraday se kdysi pohyboval za hranou zákona, když pašoval zboží ze Střední Ameriky do USA. Patřil mezi špičku a v mafiánech vzbuzoval strach. Dokázal ale včas odejít. Bohužel mladší bratr jeho ženy se rozhodl začít tam, kde Chris přestal. Ze strachu před šťárou nechal pašovanou zásilku utopit v moři a teď po něm jde místní narkomafie. Chris se ocitá před těžkou volbou, buď nechá svého švagra zemřít, nebo se vrátí k tomu, co kdysi uměl nejlépe – k pašování. Aby splatil švagrův dluh, bude muset na nákladní lodi propašovat velmi cenný náklad. Celá akce se ale od samého počátku nevyvíjí dobře... (TV Nova)

(více)

Recenze (474)

verbal 

všechny recenze uživatele

A máme to tu zase! Když ještě chudák Komár Bajkonur čvachtal v gumákách po Severních blatech v bahně zabijácké nudy, nemohla zdejší yntelechtuální klika téměř pustit svá pohlaví z rukou a málem se přetrhli sdělováním, co všechno jsou schopni objevit, když se prstíkem šťourají v dlouhém, táhlém exkrementu. No jo, velcí kluci a holky s pěti dioptriemi, co pravidelně jednou ročně ulížou své mastné vlasy plné lupů na pěšinku a vydají se s igelitkou do Varů šířit své pižmo po zatuchlých kinosálech při nějaké unylé sračce. Co naplat! Když pro vás přestane být svět zábava sotva vám zmizí opruzeniny, může si Komár klidně odbzučet za oceán a konečně natočit výborný a strhující film, ale vy si prostě musíte zachovat svou akné zbrázděnou tvář a velkohubě tu Refnit své obvyklé žvásty o slaboduchých béčkách a artově kurvit rating. No a my, blahoslavení diváci, můžeme jen napálit pětku a uzavírat sázky, kdo z vás má to pravítko zaražené v prdeli hlouběji. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Haters gonna hate, zjevně i když dojde na poctivě odpracovanou žánrovku, na které není vůbec nic k posmívání. Je to vyvážená řemeslná práce se syrovějším severským otiskem, bez vyloženě slabých míst, zato se sympaticky uvěřitelnými hrdiny (ve smyslu že postavy jsou z masa a kostí, nepobíhají mezi pixely, a proto jim divák může i v takhle okoukané story držet palce). 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mistr kameraman si asi doma v koupelně zpívá, " zoom mám rád a na tom filmu je to doufám znát. Zoomovanie mám zo všetkého najradšej, to sú moje chvíle najkrajšie." Škoda, že pan kameraman se svou úchylkou obtěžuje i mě, protože jinak ten film má drive, a parádně graduje. Mark je pro tyhle role naprosto vynikajcí a v okamžiku kdy se fakt nasere, doslova smrkám nedočkavostí, co se stane v přístím záběru. Dobrej film zmrvenej kameranem idiotem, pokolikátý už ??? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V prvom nadšení po skončení filmu som skoro vpálil plnú pálku. Takto to mám rád. Prvotriedna žánrová prácička a najlepší adrenalín od Unstoppable. Uveriteľní hrdinovia, nie príliš prekombinovaná zápletka (napriek tomu sa nájde miesto na prekvapivý zvrat) a od polovice, keď sa tvorcovia vykašlú na realistický prístup a začnú proste vŕšiť jednu komplikáciu za druhou, aj ohromne napínavá thrillerovka. Kandidát na najzábavnejšiu žánrovku tohto roka . ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Do doby, než se přepadne dodávka, jsem si jenom odškrtával políčka, v nichž jsem měl napsány figurky a situace, které jsem viděl jinde. Ne že by to od té chvíle bylo jinak, ale pak se to hrdinům doopravdy posere a začne to mít ty správné grády, jaké se od podobné žánrovky očekávají. Za dobře použitou ruční kameru plus, za postavy, které až na tu Wahlbergovu postrádají lepší profil, mínus. 3 a ½. [Do týdne si na to nevzpomenu.] ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Řemeslně poctivá žánrovka .Ale celý mi to přišlo tak o půl hodiny delší, než by muselo a místy až překvapivě unylý. Závěrečné šponování je však parádní! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Baltasar Kormákur poměrně často pendluje mezi jeho rodnou zemí – Islandem – a Amerikou, kde mu s radostí investují do filmů nejen peníze, ale i zajímavé filmové tváře. Klobouk dolů, co za ty roky dokázal, protože střídat to takhle ob rok dokáže málokterý evropský režisér. Snad jenom škoda, že Kontraband mě příběhem vůbec nezaujal. Mark Wahlberg hraje klasickýho drsoně, kterému se stačí podívat jen do ksichtu a všem bude jasné, co se v příštích sekundách bude dít. Celý ten kontraband je ale proces, který šel totálně mimo mě. Ať už ten kluk, kterej to všecko posral (ten obzvlášť) nebo ten nápad s těmi penězi a jejich převoz. Každopádně uznávám, že natočené to bylo hodně dobře. A to, že se kamera sem tam klepe, proti tomu v tomto případě vůbec nic nemám. Zase tak hrozné to nebylo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $66,528,000Tržby Celosvetovo $96,261,833Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,640,878 //počet predaných kusov 689,461Tržby za predaj DVD v USA $11,663,078 //počet predaných kusov 676,475║ Prvá štvrtina mala dosť bojazlivý rozbeh, vypadalo to na riadnu rutinu, potom to už Mark Wahlberg rozbehne do slušných otáčok z množstvom prekvapení, dejových klučiek a zvratov, samo o sebe nič prevratné lebo podobných filmov tu už bolo ale za to režisérsky zvládnuté k veľkej spokojnosti, Ben Foster pri Wahlbergovi zanikne čakal by som od neho viac, určite mal na viac než ponúkol. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu zavál drsný severský vítr a byl bleskurychle ohřátý na tamní pokojovou teplotu. Zaprdlé rodinné drama o chlapovi, co je sice zločinec, ale dobrej táta a manža, překombinovaný heist (ten film by mohl ve slovníku adjektiv zastupovat právě tuto vlastnost) a prostoduchá morálka, ze které nakonec vyběhne něco tak idiotského, jako že krást se vyplácí a je to cool. Kormákur je solidní režisér, Kontraband má pár solidních scén, ale jinak je to odstrašující příklad toho, jako by mohlo vypadat Drive, kdyby se ho neujal Refn. Prostě zcela tuctová podívaná, u níž zapomenete i na typicky severský způsob snímání "přes překážky" a věčné syrové přeostřování. Forma tuhle naivní věc nemá šanci ubrzdit. Islanďan si prostě nezvládl udržet drsnou tvář a podřídil se mainstreamu. Zbytečnost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Logistický (nikoliv logický) thriller. Chris Farraday alias Mark Wahlberg je tak dobrý pašíř, že by mu mohl závidět sám Krakonoš a všichni jeho lyžníci, neb financové jsou mu leda pro smích... A překvapivě to nenatočila Věra Plívová-Šimková, i když se zimou to má také mnoho společného...že, mistře Vichře Kormákure... :-) *** a ½ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poctivá a tuctová žánrovka, ze které veškeré dojmy (jedno zda dobré či špatné) vyprchají rychleji, než vůbec stihnou naběhnout závěrečné titulky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller. Furt se tam něco děje, Wahlbergovi teče do bot a jeho žena dostává do držky. Má to ten drsný, realistický look, i když jsou tam holywoodské momenty alá balancuju s dodávkou v otevřenym kontejneru, kterej je 20 metrů ve vzduchu. Wahlberg, Foster a Ribisi jsou ale drsňáci, co se do takovejch rolí prostě hodí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAHLE VĚC SE SAMA NEVYŘEŠÍ“..... /// Když má ségra za bráchu debila, musí mí mít za muže Houdiniho - mezi pašerákama, samozřejmě. Ať se děje co se děje, stejně je to ve vočekávání velkýho celního podrazu a vendety. Je to totiž film s největší koncentrací sráčů na metr čtvereční! Což voto, natočený je to dobře. Má to drajf a napětí, který - když jde vo čas - (a vo ten de furt!) je špičkový. Ale jak mě ty kurvy vytáčej! To mám ,,propičovat“ třičtvrtě děje? Tak nevím....když Marka a promyšlenou akcičku, tak radši něco optimističtějšího. Já pak kvůli všem těm zmrdům špatně spím. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Konečně si Hollywood všiml islandský kinematografie. A film Z Reykjavíku do Rotterdamu jsem taky neviděl. 2.) Starej Pollock (Jackson) mi namaloval něco na prostěradlo. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 2,870 // Otvárací Víkend USA: $24,349,815 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcel som z Panamy prepašovať pár psích hovien, vaša žena sa nimi vraj rada maže.“ Pamätám si, akoby to bolo dnes. Chcel som vidieť toto a omylom som si zohnal toto. Asi si ani neviete predstaviť moje znechutenie. Problém však bol aj v tom, že to proste nebol dobrý film. Nebavil ma, nezaujal ma, nudil ma. Avšak remake (od rovnakého režiséra!) ma, prekvapivo a úplne proti logike, zaujal stokrát viac. Keby bol ešte o trošku lepší, možno by som napálil osemdesiatku. Takto je to „len“ niečo medzi 60 – 70%. Mark Wahlberg je výborný (zároveň to produkoval). Všimnite si, s akou úctou s ním jednajú zločinci. Toto nemal ani Seagal vo svojich filmoch! Film má strašne originálny scenár, v ktorom sa neustále niečo deje. Je v ňom plno dosť zaujímavých hercov, postáv, zvratov, konfliktov, zábavných absurdít (kapitán lode), nedorozumení a twistov. Na tých je najlepšie, že nie sú vycucané z prsta (česť výnimkám), ale väčšinou logicky vyplývajú z vývoja situácie/vzťahov. Občas sa to priveľmi spolieha na náhodu, raz za čas sa to zamotá úplne zbytočným spôsobom, pár postáv mizne z deja až príliš natvrdo a hŕstka vecí mi nesedela (to mal ozaj Diego Luna taký gigantický problém zohnať nejakú smažku, ktorá by zatarasila cestu dodávke? Načo k tomu potreboval špičkového profesionála, majúceho v mieste svojho bydliska takmer až posvätnú, doncorleoneovskú povesť?). Ale inak sa mi to páčilo. Vrátane konca (Jackson Pollock, Boom boom boom bang bang bang) a šikovných, osviežujúcich drobností (hlavný záporák je síce totálny psychopat, ale Wahlberg ho v každej scéne totálne namláti a nechá pohodeného a zakrvaveného). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kontraband si dám asi ještě jednou, protože jsem za nic na světě nemohla přijít na tu jednu kulišárnu, o kterou se postaral Chris (Mark). Jinak jsem byla nadšená tím, že to jelo jak na drátkách a na konci jsem byla přilepená na monitor, jakej to byl nervák. Tak to tady trochu zvednu, protože tenhle kousek si to vážně zaslouží. Akorát by se měli kluci na ty kšefty soustředit ve dne, protože jsem chvílemi viděla ho....uby. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kratšia stopáž o 20 minút a zrýchlenie tempa by prospelo. Nemotorná kamera a jej časté trasenie a zoomovanie dosť pri sledovaní nasiera. Inak sa jedná o slušný gangsterský štandart. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta pohádka je notoricky známá. Nezkušenému kohoutkovi zaskočí dodávka koksu a poblíž stojící švagr slepička musí kvapem sehnat kapku hotovosti. Putujíc od čerta k ďáblu nakonec uspěje, kohoutek radostně vyskočí a zakokrhá: „Kykyryký, Jackson Pollock!“ Islandský gejzír Kormákur vám zprvu pod nohama jen nevzrušeně bublá, od Panamy začne syčet a vřít a nakonec prudkou erupcí vynese vaše tělo k žánrovým výšinám - škoda jen, že pak na nafukovací matraci a s mojitem v ruce dopadnete uprostřed prosluněné kalifornské pláže.. Jinak G.Ribisi pojal roli sjetého gangstera opravdu zodpovědně - osobně si myslím, že na jeho účes padla minimálně třetina řecké roční produkce olivového oleje.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Šablonový akčný film s pomalým rozbehom, ktorý však chytí druhý dych a naberie správne tempo vďaka čomu zanecháva správne akčné dojmy. Nie je to ničím výnimočný kúsok, ale svoju úlohu splnil ukážkovo. This is no fucking bueno. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Aaron Guzikowski | Hudba: Clinton Shorter | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, Baltasar Komakur, Stephen Levinson, Mark Wahlberg | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, Working Title Films, BlueEyes Productions | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 96,261,833 $ || Mega jazda s prevratným, a len z časti predvídateľným scenárom, ktorý vám nedá vydýchnuť. Napätie sa postupne stupnuje, ekvivalentne s logickými prešlapmi samozrejme. Takto si predstavujem akčnú jazdu na bezmejdanové piatkové večery. Wahlberg dokazuje, že je dobrý herec len vtedy, keď sa objavý v dobrom kuse s dobrým režisérom, ako napríklad v jeho pre mňa zatial najpresvedčivejšiom kuse Boogie Nights. Kate Beckinsale je tu k nepoznaniu, ale skvelá, ako vždy. ()

Související novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (více)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Reklama

Reklama