Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (448)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem dal našemu Signálu odpad za šílenej střih, tak tady dávám odpad dvojitej, protože třaslavá kamera zase řádila naplno a já se s tím už srát nebudu. Je škoda že skupina retardů napříč celým světem ničí jeden film za druhým. Pokud maj potřebu neustále něčím třást, tak ať si třesou se svým pindourem a ne kamerou. Pevně doufám, že roztřesený retardy se jednou podaří pochytat, zavřít do obří houpačky a už nikdy nepustit. Třaslavá kamera je zlo a já mu budu čelit s odpadem v ruce. Bylo by fajn kdyby distributoři dávali na plakáty nějakou značku, která by označovala třaslavou kameru, třeba jojo. Dál nebudu nic psát, protože film je postaven na akci, přestřelkách a soubojích a to se všechno třese, takže komu nevadí jízda po českých silnicích, nebude mu vadit ani tenhle film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Espinosa má zřejmě nasledováno hodně podobných záležitostí a moc rád by se přiblížil/vyrovnal svým vzorům, ejhle, stalo se jen z části. Na režijní židli jakoby vystřídal akčního klasika Tonyho Scotta a ve finále je to docela nuda zabalená v nepřístupném obalu odložená roky někde v horním zaprášeném regálu. Jakoby někdo z osekaného akčního bijáku vzal to, co se už nevešlo, přidal další desítky průhledných a nikterak vzrušivých minut, jasně rozdané role, roztřesenou kameru i vybuchující auta. Všechno je to pohříchu uzívané a nezajímavé. Výsledek působí dojmem, že na tvůrce tlačil čas nebo jednoduše fakt, že se někde něco zaseklo (nápady, shořel scénář, zemřel producent :-)) a nikdo nevěděl, jak z toho ven. A nakonec přeci jenom přijde konec, díky kterému se divákovi vlastně trochu uleví. Stejně tak hercům. Reynolds se snaží (tak za 2-), Washington recykluje už pár let sám sebe, ale pořád je to fajn. Safe House tak vážně vypadá jako natáčený podle příručky, žádná přidaná hodnota, žádný kávovar, ve kterém by svoje nejlepší kousky (Nepřítel státu, Poslední skaut) připravoval už zmíněný Tony Scott. PS: Asi po sedmi letech jsem tenhle kousek viděl znovu a divím se, že jsem byl tehdy (2012) tak přísný. Tentokrát u mě zabodoval více než solidně, rád přidám čtvrtou hvězdu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Místy jsem sledoval agenta Bourna, bohužel mě Ryan Reynolds do role moc neseděl a tak hlavní ovace z mé stranu sklízí opět přesvědčivě uhrančivý Denzel Washington. Přišlo mě jakoby tvůrci moc ani nevěděli co vlastně chtějí točit. Směska scén, která je zvláštně pospojovaná solidní akcí. Určitě z příběhu agenta Matta Westona nejsem odvařenej. Doufám že tvůrci hodně rychle zaplaší myšlenky na druhý díl.....55% PS: Joel Kinnamana nelze přehlédnout! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Toš Denzel na to pořád má, horší s flubberem Reynoldsem, který po vesmírných templářích si to u mně jaksi posral. Přijde mi, že neumí hrát a Safe House v jeho podání lapá po dechu. No naštěstí tady nechybí černý Alonzo, který i na svůj věk pořád "nešediví" a rozdává rány, láme vazy... bla, bla. Akční jízda politá dnešním konspiračním harašením, kde všichni lžou. 7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Eveybody betrays everybody." Juhoafrických zabijakov by ste v pätách mať nechceli. Obstojný thriller scottovských farieb a bourneovského strihu, zasadený do neopozeraného Cape Town. Akcia na hollywoodského debutanta slušná, ale mimo ňu je scenár iba tuctovou variantou príbehu mladého agenta, fyzicky i psychicky bojujúceho so skorumpovaným systémom CIA (v ktorý zaslepene veril). Medzi mentorom a nováčikom som nicítil chémiu, ktorá mala byť motorom filmu. V tom bola oveľa lepšia dvojka Washington/Hawke. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Bojový štýl, ktorý Denzel Washington vo filme ovláda, je zmesou filipínskeho kali a izraelského bojového systému krav magy. Technika, ktorú použije proti Ryanovi Reynoldsovi, keď mu stlačí priedušnicu, pochádza z japonského jiu jitsu. (kazatelSVK)
  • Z důvodů zvýšených obav o vlastní bezpečnost se film nenatáčel v Riu De Janeiru, jak filmařský štáb původně zamýšlel, ale v Kapském městě. (Conspi)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama