Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Nepriateľ pod ochranou na mňa pôsobil ako dobre vyzerajúci vojenský nôž, s dobre vyleštenou čepeľou, ale keď trebalo odrezať väčší kus mäsa, tak to veľmi nešlo, pretože čepeľ bola trocha tupá. Dejové usporiadanie s ľahkosťou naplnilo thrillerovú podstatu, ale herecké prejavy u mňa nepochodili. Ryan Reynolds doteraz "romantik" tento krát hodený do akčnej stopy, sa stal "nepríjemnou muškou, ktorá stále bzučí okolo ucha a znepríjemňuje sledovanie", tak ako to bolo aj s Ryanom Goslingom vo filme Driver. Jednoducho mi tí herci do tých rolí ťažko zapadajú. Viac by mi imponovalo ešte obrátenie úloh, keď D. Washington by bol ten ktorý to všetko zvládne a chráni slabšieho agenta, alebo obsadenie herca so všestrannejším vystupovaním ako napríklad C. Farrell. Pri osobných súbojoch sa ďalej prejavil zanedbaný výcvik bojovej inštruktáže, ale to kompenzovali dobré auto naháňačky a dobre spracované akčné scény do ktorých tvorcovia zapojili aj spomalenú sekciu. Film je pre mňa lepším priemerom 60 %. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sice neurážející, ale rozhodně nikterak zajímavý béčkový akčnák, ve kterém je známých herců tucet, ale samotni dobrý film bohužel neudělají. Průměrná akce, kostrbatý a stokrát viděný příběh v čele s Reynoldsem a Washingtonem. Žádný odpad, ale znovu bych si to už nedal a na poli akčních agent filmů je zde hromada lepších zástupců. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Táto ďalšia Washingtonovka respektíve Reynoldsovka ma opäť bavila, ale mohla dopadnúť aj lepšie. Herecky dobre obsadené, akcie sú pekne natočené a je ich tu dosť, no taký Contraband s Wahlbergom ma bavil viac. A dôvod je príbeh, nie že by bol zlý, ale ma skratka nezaujal, tak ako by mal a nestačili na to ani dobrý herci, pretože chémia medzi nimi mi tiež nefungovala tak ako by mala. Nie je to zlý film, akcie majú tempo, nechýba im napätie a dej tiež nie je tupý, ale moc ma to na prvý krát nevzalo. 65% - 3* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je třeba vzít v potaz, že se tento projekt octl v rukou nepříliš zkušeného režiséra, na jehož práci je vidět jistá snaha a ne jen honba za komerčním úspěchem. Tématicky se možná jedná o tuctové klišé, kterých vznikly tisícovky, na druhou stranu však Safe House oplývá energickou a srozumitelnou akcí, na které je postaveno nepolevující tempo. Zkvalitňujícím prvkem je "překvapivě" přesvědčivé charisma D. Washingtona, kterému jde Reynolds jako zelenáč atraktivně do noty. Je tu bohužel jistá předvídatelnost, která filmu trochu ubírá na kvalitě, ale můj subjektivní první dojem je více, než kladný. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Espinosa má zřejmě nasledováno hodně podobných záležitostí a moc rád by se přiblížil/vyrovnal svým vzorům, ejhle, stalo se jen z části. Na režijní židli jakoby vystřídal akčního klasika Tonyho Scotta a ve finále je to docela nuda zabalená v nepřístupném obalu odložená roky někde v horním zaprášeném regálu. Jakoby někdo z osekaného akčního bijáku vzal to, co se už nevešlo, přidal další desítky průhledných a nikterak vzrušivých minut, jasně rozdané role, roztřesenou kameru i vybuchující auta. Všechno je to pohříchu uzívané a nezajímavé. Výsledek působí dojmem, že na tvůrce tlačil čas nebo jednoduše fakt, že se někde něco zaseklo (nápady, shořel scénář, zemřel producent :-)) a nikdo nevěděl, jak z toho ven. A nakonec přeci jenom přijde konec, díky kterému se divákovi vlastně trochu uleví. Stejně tak hercům. Reynolds se snaží (tak za 2-), Washington recykluje už pár let sám sebe, ale pořád je to fajn. Safe House tak vážně vypadá jako natáčený podle příručky, žádná přidaná hodnota, žádný kávovar, ve kterém by svoje nejlepší kousky (Nepřítel státu, Poslední skaut) připravoval už zmíněný Tony Scott. PS: Asi po sedmi letech jsem tenhle kousek viděl znovu a divím se, že jsem byl tehdy (2012) tak přísný. Tentokrát u mě zabodoval více než solidně, rád přidám čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • Písnička k traileru je od Jay-Z a Kanye West, jmenuje se No Church In The Wild a je z alba Watch The Throne. (montongery)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama