Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Recenze (448)

POMO 

všechny recenze uživatele

"Eveybody betrays everybody." Juhoafrických zabijakov by ste v pätách mať nechceli. Obstojný thriller scottovských farieb a bourneovského strihu, zasadený do neopozeraného Cape Town. Akcia na hollywoodského debutanta slušná, ale mimo ňu je scenár iba tuctovou variantou príbehu mladého agenta, fyzicky i psychicky bojujúceho so skorumpovaným systémom CIA (v ktorý zaslepene veril). Medzi mentorom a nováčikom som nicítil chémiu, ktorá mala byť motorom filmu. V tom bola oveľa lepšia dvojka Washington/Hawke. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

80 procent nezdravě sebevědomých Indoevropanů tu tvrdí, že je to průměrné a pyšně tu mávají svými deseticentimetrovými hovady. My, co v pohodě zvládáme třít géčka i Milfkám po čtyřech šestikilových fakanech jsme však jiného názoru. Od první minuty je sice jasné, kam to půjde, předvidatelné a klišovité jako rytmicky poskakující čtyřky, nicméně i tak je to pořád hezky tvarované, svižné a je se u toho na co dívat! A to, že sa tento Denzel s Ryanom nenechali ku koncu partnersky zaregistrovať, mi až tak neprekážalo, Ďuro! (Zdravím svojho obľúbeného spisovateľa). ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem dal našemu Signálu odpad za šílenej střih, tak tady dávám odpad dvojitej, protože třaslavá kamera zase řádila naplno a já se s tím už srát nebudu. Je škoda že skupina retardů napříč celým světem ničí jeden film za druhým. Pokud maj potřebu neustále něčím třást, tak ať si třesou se svým pindourem a ne kamerou. Pevně doufám, že roztřesený retardy se jednou podaří pochytat, zavřít do obří houpačky a už nikdy nepustit. Třaslavá kamera je zlo a já mu budu čelit s odpadem v ruce. Bylo by fajn kdyby distributoři dávali na plakáty nějakou značku, která by označovala třaslavou kameru, třeba jojo. Dál nebudu nic psát, protože film je postaven na akci, přestřelkách a soubojích a to se všechno třese, takže komu nevadí jízda po českých silnicích, nebude mu vadit ani tenhle film. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na akciu bohatá jednohubka, ktorej zdanlivo niet čo vytknúť. Parádne remeslo (predfinálny súboj na farme je super), presní herci, solídne tempo. No niečo tomu chýba. Problém bude tradične v scenári, ktorý je v podstate tuctový, čo by až tak nevadilo, ale hlavne nedokáže vytvoriť vzťahy medzi postavami a diváka s hrdinami. Škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $126,181,630Tržby Celosvetovo $202,782,692Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,900,551 //počet predaných kusov 1,049,338Tržby za predaj DVD v USA $16,604,456 //počet predaných kusov 962,099║ fakt moc zlé, asi som sa na to moc tešil a potom som to následne musel pretrpieť, v prvom rade nevyužité obsadenie, pre lacný scenár, zlá réžia, otrasný strih, zbytočne roztrasená kamera(Greengrass je len jeden), dej je len rýchlokvasná suchopárnosť bez kúska zaujímavejšej zápletky, ktorá by strhla, troška zaujali nahánačky na autách ale ináč veľké sklamanie, ktoré nechápem ako mohlo v USA uspieť, Vera Farmiga tam vypadá otrasne ako by v priebehu roka od Zdrojového kódu zostarla o 10rokov /35%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takhle perfektní akce tu už dlouho nebyla. Bitky, honičky i přestřelky zasluhují římskou. Herci taktéž super. Plnému hodnocení stojí v cestě asi jen předvídatelnost. Přesto doporučuju se na to podívat. Hned teď, všichni. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZÁSILKA JE NEBEZPEČNÁ. POSTUPUJTE VELMI OBEZŘETNĚ..... /// Denzel jako znalec červenýho vína a Ryan v roli učedníka, kterej ho nechce ztratit. Nee, až taková milostná etuda se mezi nima neodehraje (i když k ní maj solidně nakročeno). Nepřítel je i tam uvnitř (což vás asi taky nepřekvapí...) a když se něco děje – což je celkem často, má to i (svou) logiku. V těch klidnějších částích je kapku nuda, ale není to žádný přiblblý béčko, takže i efekt – veřte/nevěřte je celkem snesitelnej. Přiznávám, že mi chybí Tony Scott, ale Daniel Espinosa by mohl dorůst ve slušnýho vypravěče. Takovej normální špiónskej thriller s dobrou akcí, pro kterej jsou 3* málo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystaj se mě zadržet pro ohrožení národní bezpečnosti. 2.) Ještě furt mě bavěj zkorumpovaní agenti. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,119 // Otvárací Víkend USA: $40,172,720 // Ničím prekvapujúca CIA naháňačka, ktorá pobaví a fanúšikov akčného žánru nesklame. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je Překvápko.. Tenhle film vyloženě škemrá o Pátou hvězdu, kterou nedostane!.. Dávám silnou Čtyři!! Super Akce.. Konečně Normální Kamera, Vychutnával jsem si veškeré Záběry.. a nedýchal jsem.. Denzela mám Rád.. Dokonce mě překvapil, že se umí stále skvěle Prát.. A Reynolds, který hraje spíše v romanických komedíích.. Svou Roli zahrál Dobře a vůbec mi nevadil.. Super Akční Film Roku 2012!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia v dnešnej dobe nechcú pravdu. Majú z nej nočné mory.“ Solídna, veľmi (ale ozaj VEĽMI) nenáročná akčná jednohubka, ktorá nie je ani príliš akčná, ani príliš trilerová a naopak je dosť predvídateľná (od začiatku som tušil, kto je zradcom) a WTF (tím grázlov za pár desiatok sekúnd v safe house brutálne zlikviduje mnohopočetný, špičkovo vyzbrojený a vycvičený tím CIA, ale jeden týpek im odoláva celý film). O buddy movie ide len technicky. Film má dve protichodné osobnosti nútené spolupracovať, ale Denzel Washington i Ryan Reynolds sa každý hrajú na vlastnom piesku a snažia sa ukradnúť si priestor pre seba a o nejakú veľkú chémiu medzi nimi nejde, navyše namakanému Reynoldsovi rolu neúspešného agenta, pripomínajúceho skôr kancelársku krysu, neuveríte. Vlastne mi pripadalo čudné, že niekto kalibru Denzela Washingtona sa ako hlavná hviezda a zároveň producent upísal takémuto (pod?)priemernému filmu. O samotný safe house bohužiaľ veľmi nejde, čo je škoda, pretože téma bezpečných domov si zaslúžila lepšie spracovanie. Čo na Nepriateľovi pod ochranou stálo takmer 90 miliónov je mi záhadou. Žeby Denzelov honorár? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Díky úžasně vibrující kameře jsem si poškodil zrak, kvůli dementním dialogům jsem toužil přijít o sluch a když si kolem třetí hodiny ranní i já všimnu absence logiky, tak asi není něco v pořádku. Jenže na druhou stranu ono to nemá moc hluchých míst, pořád to někam pádí a kdybych občas dokázal rozpoznat, kdo před rozklepaným kameramanem vlastně bojuje a s jakým výsledkem, tak bych určitě šel s hodnocením výš. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní hollywoodština, scénářem i řemeslně nikterak objevně vystavěný thriler, zajímavý snad jen dobře natočenými autohoničkami a jihoafrickými reáliemi, z nichž asi nejvýživnější je noční souboj na střechách slumu - ano, tak se stále žije v Jihoafrické republice, nejbohatší zemi Afriky... Jinak zase jen spousty klišátek na stokrát obehrané téma souboje dobrého agenta s rozporuplným agentem proti zlým agentům a tak dále a tak nic... Tak ještě že všechny ty lumpárny odhalili hodní klucí z Mosadu, nebo co! Hotová spása světa. A hádejte lidičky, jak to celé dopadne, až se padouch dopadne... Chacháááá... - - - - - (Poprvé viděno 14.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 4367., komentář zde jako třístýčtyřicátýprvní - 15.3.2013) ()

choze 

všechny recenze uživatele

"To je naše práce. Zneužíváme touhu ostatních něčemu věřit." Průměrná špionážní variace na Training Day s nabušeným, ale nepříliš využitým obsazením. Denzel si jede dalšího ze svých charizmatických, protřelých a nedůvěryhodných drsňáků/mentorů s tajemnou a nepěknou minulostí a Reynolds idealistického nováčka bažícího po akci a mě z hlavy napadá deset zajímavějších herců, co bych viděl v jeho roli radši. Farmiga, Gleeson, Kinnaman, Cunnigham, Patrick nebo Shepard ve vedlejších rolích nemají co hrát a jedou jen na xicht. Vyházet všechnu tu průměrnou akci a přitlačit na paranoiu a vedlejší postavy a mohl to být super thriller. Takhle zůstalo jen u slibně načrtnutého, ale na volnoběh běžícího kousku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Při trendu "honem rychle přirovnat film k jinému" si troufám poznamenat, že Safe House vizualizací (čti: barevnými filtry) připomíná Miami Vice Thomase Manna, typově by to mohl být nějaký první díl zamýšlené série, něco jako Jason Bourne (zrod hrdiny) a sází na jistotu postavy Gena Hackmana v Nepříteli státu. V celé té směsce se pak dá najít docela slušně odsýpaný akčňák, který nám navíc dává tušit, že ve světě CIA je cosi shnilého. Když pominu, že valnou část filmu po sobě černoši střílí v noci, takže jdou vidět jen záblesky samopalů a pistolí, a tím pádem máte místo nějakého děje jen stroboskop, tak je to v záplavě současných špatných béček docela dobrý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Espinosa a Bourneův kameraman mi umožnili návrat do období, kdy jsem jako batole odmítal usínat. Zatímco prvně jmenovaný mě ukolébával tupým načrtnutím postav a nudící šedí, druhý mě vozil v kočárku po kočičích hlavách, dokud jsem nezamhouřil oči. Pak mě však u fotbalového stadionu probudily vuvuzely a já zbytek proplakal. Nad opakovaně mizerným Reynoldsem, ohranými klišé se škaredými vládními agenturami, nevýrazným Denzelem a vůbec tuctovostí toho všeho. Asi se mi z té do děje rádoby vtahující formy začal prořezávat první zub.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Tony Scott na kapačkách"... Generické thrillerové cvičení, jichž se musí po hollywoodských studiích válet mraky. Všechny se přitom ohání hezkými myšlenkami (špionážní agentury jsou zlo... hm, díky, to jsme nevěděli), aniž by v zásadních bodech fungovala elementární logika, nejelo se permanentně podle žánrových učebnic a na každém rohu nevyčuhovalo kvanta klišé, jejichž výskyt odhadnete s přesností na setinu vteřiny. Jako film mladšího ze Scottů by to možná ještě fungovalo. Díky ospalé rutině Mr. Espinosy (toho chlapa snad taky vygeneroval počítač) upadnete do apatie po půl hodině a proberete se leda u závěrečných titulků, jejichž hip-hop v pozadí má větší "drajv" než jakákoliv akční scéna (nepovedená snaha o Greengrassovské snímání bolí) a font písma šťávu, již mu může smutně spotřební Washington leda závidět. Mrzí mě to hlavně kvůli Reynoldsovi, který by akční pecku potřeboval jako sůl a tady se evidentně snažil jet naplno. Asi jako jediný. 5/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Reynols s Washingtonem střílí, mluví, střílí, mluví... a divák rychle upadá do polospánku. Nejnudnější rutina roku. 50% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

možná délka měla být tak o dvacet minut kratší a v klidu bych tam ty 4 dal.. Takhle jsem se žel jednou přistihl, jak usínám a to nejde odpustit (i přes přetrvávající momentální horka - to mohlo tak akorát navodit tu správnou JAR atmosféru :)). A nepomohl tomu ani víkend tentokrát jaksi mdlého Denzela, který to hrál cele nějak strojově, emoce jsem mu nevěřil a hlavně díky tomu nefungovala ta chemie mezi ním a Reynoldsem (v několika okamžicích ano, ale jak říkaj angláni důležitý je "big picture"). Po technické stránce ovšem dost povedené, napodobování Greengrase sice už trochu leze krkem, ale rozhodně šlo akci sledovat v pohodě, jeden z finálních soubojů byl i oku lahodící - tedy oku toužícímu po nějaké tělo na tělo bitce ala Bourne.. JAR je určitě taky po těch všech státech USA plus, ale samozřejmě z celého konceptu šlo vytěžit mnohem víc - scénář pouze jede v přesně stanovených kolejích pro průměrný agentský thriller, kterých je v poslední době jako komárů v mokřadech.. Nějaká invence nebo překvapení tedy nenajdete. A když na konci zazní ta fajn energií nabitá písnička z traileru a vy poznáte, na co jste se díky traileru těšili, nejde být trošku nezklamán. No, určitě to nelze zcela zavrhnout, stále to má parádní obsazení, fajn akci a v rámci žánru i pohodovou zápletku, jen nesmíte čekat nic nového. A zkuste samozřejmě uhodnout, kdo to bude :)) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller s Denzelom Washingtonom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom špičkovom agentovi CIA, ktorý časom odišiel zo služby a začal obchodovať s tajnými informáciami, kvôli čomu sa stal nepohodlným, ale nikto ho nevie dostať, až ho raz okolnosti prinútia prihlásiť sa sám. A tak je prevezený do utajeného domu tajných služieb, kde sa zoznámi so schopným, ale nevyužívaným a podceňovaným agentom a keď sa mu podarí uniknúť, mladý agent urobí všetko preto, aby ho chytil a ukázal svoje schopnosti. Spracovanie je ale skôr sklamaním, s úvodnou polhodinou som nadmieru spokojný, film je dynamický, dá priestor obom hlavným protivníkom a celé to pôsobí veľmi zaujímavo, obzvlášť všetko, čo súvisí s utajeným domom, takže na úvod viac než ideálne, ale únikom z domu sa to výrazne zhorší, síce stále sa na to dá bez problémov pozerať, ale už ma to až na pár výnimiek moc nezaujímalo, až príliš moc priestoru dostane práve ten nudnejší z dvojice, mladý agent, čo je škoda, až záverečná fáza dojem vylepšuje, ale už je dosť neskoro. Akcie mohlo byť aj viac, ale aspoň tá je v rámci svojej kategórie celkom slušná. Nájde sa tu pár súbojov v modernom štýle, takže jeden na jedného pri roztrasenej kamere, ale dá sa na to pozerať, trochu väčšinou nenápaditého strieľania, ale najviac priestoru dostanú rozličné naháňačky, či už v automobiloch alebo aj pešo a tie sú celkom vydarené. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej polhodiny, obzvlášť slušná situácia na toaletách a nasledovné prenasledovanie. Herecké obsadenie nie je zlé, najväčším a zároveň jediným záporom je Ryan Reynolds, jeho postava síce nie je zlá, ale on sa na niečo podobné vôbec nehodí a nanešťastie má aj najviac priestoru, neporovnateľne lepší je Denzel Washington, ktorý v prvej fázi takmer nezmizne z obrazu, ale potom už má menej priestoru, ako by som chcel a viacero slušných vedľajších postáv ako Brendan Gleeson, Vera Farmiga alebo aj Robert Patrick. Réžia a technická stránka nie sú zlé, síce mi tento štýl až tak moc nevyhovuje, ale nemám s ním väčší problém. Spočiatku som bol príjemne prekvapený, čo ale nanešťastie nevydrží, Nepriateľ pod ochranou určite nie je zlý film, na jedno pozretie ideálny, ale znovu by som to už nepozeral. 59% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller s nádychom špionáže, ktorý najviac dopláca na deptajúcu dĺžku a príliš prekombinovaný scenár. Akcia obstojná, réžia, herecké výkony a hudobný podmaz s mnohých prípadoch zachraňujú situáciu. 75%. ()

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama