Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (448)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem si skutečně připadala jak Reynolds sám na začátku snímku - unuděná k neuvěření! Vůbec první snímek po HODNĚ DLOUHÝ době, u kterého jsem to už prostě nevydržela a půl hodiny před koncem vypla. Tohle ne, pánové. Takhle by to nešlo. Jednu hvězdičku za tu rvačku mezi Kinnamanem a Reynoldsem aneb Když není poblíž nic efektivnějšího, i kávová konvice poslouží jako zbraň. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Priemerná, zo začiatku príjemná žánrovka, až po okraj naplnená tradičnými klišé, čo v preklade znamená, že budete predvídať väčšinu obsahu nasledujúcej scény. Filmu to však našťastie na atmosfére neuberá a na pomery žánru poteší úroveň Reynoldsovho rovnako ako Washingtonov jednoznačný odkaz - "Kniha prežitia neznamená, že patrím do starého železa!" Zvyšok však padá na spomínanej predvídateľnosti a fakte, že až na pár dobrých momentov sa stále budete snažiť spomenúť si, kde ste toto už videli, rovnako ako nuda narastajúca priamo úmerne s časom, stráveným pri filme. Vyslovene strata času. 40% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když máte po 20ti minutách vyložené karty na stole, je těžké nadále udržovat pozornost a to i vzhledem k třesoucí se akci, klišoidnímu scénáři a táhlé druhé polovině. Herci sice zachraňovali co mohli, ale vzhledem k tomu, že trojice Gleeson-Farmiga-Shepard hrála druhé housle a Washington prozměnu nehrál skoro žádné, tak to příliš nepomohlo, protože tohle Reynolds na hrbu sám utáhnout nemohl. Ale přesto tenhle kluk roste film od filmu a je jedno z mála pozitiv, co jsem si ze Safe House odnesl. 40% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Eveybody betrays everybody." Juhoafrických zabijakov by ste v pätách mať nechceli. Obstojný thriller scottovských farieb a bourneovského strihu, zasadený do neopozeraného Cape Town. Akcia na hollywoodského debutanta slušná, ale mimo ňu je scenár iba tuctovou variantou príbehu mladého agenta, fyzicky i psychicky bojujúceho so skorumpovaným systémom CIA (v ktorý zaslepene veril). Medzi mentorom a nováčikom som nicítil chémiu, ktorá mala byť motorom filmu. V tom bola oveľa lepšia dvojka Washington/Hawke. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film měl zřejmě budit dojem, že jím světový policajt a žalářník projevil jakousi sebereflexi, ale já jsem se své naivity zbavil už před mnoha lety, takže si dál myslím své. Pokud jde o akční stránku věci, nemám větších připomínek, bylo vidět, že si tvůrci v tomto směru celou záležitost pohlídali, takže akce byla vydařená (škoda, že mi jí kameraman neumožnil vidět víc, sabotér jeden). Horší už to bylo s napětím, které mi tu citelně chybělo vzhledem k tomu, že bylo jasné, kdo projde křížovou palbou až do finále, a taky proto, že bylo krajně předvídatelné, kdo je největší padouch. Ne, to jsem napsal špatně. Věta měla znít: Kdo stojí za problémy hlavního hrdiny. Padouchů tady totiž bylo tolik, že bych si fakt nedovolil odhadnout, který z nich byl nejhorší. Kromě výše zmíněných nedostatků měl scénář sem tam problém s trhlinami v logice a hlavním poselstvím bylo otřepané tvrzení, že jsou tajné služby nutným zlem, ale nic víc jsem si ze snímku neodnesl. / Poučení: Raději neběhej po jihoafrických střechách. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu můžeme v přímé blízkosti fotbalového stadionu Kapského města vidět vlakovou stanici, která tam ve skutečnosti vůbec není. (Conspi)
  • Bojový štýl, ktorý Denzel Washington vo filme ovláda, je zmesou filipínskeho kali a izraelského bojového systému krav magy. Technika, ktorú použije proti Ryanovi Reynoldsovi, keď mu stlačí priedušnicu, pochádza z japonského jiu jitsu. (kazatelSVK)
  • V 36. minutě při pohledu do centrály CIA pronese Whitford (Sam Shepard) v českém dabingu větu "Musíme Westona a Frosta dostat z Jižní Ameriky." Film se však odehrává v Jižní Africe. (Adrai)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama