Reklama

Reklama

Zlatokopové z Arkansasu

  • Západní Německo Die Goldsucher von Arkansas (více)

Zlatých nugetů ukrytých na indiánském území se chce zmocnit každý! ... Když se v městečku Marble city objeví muž s pytlíkem zlatých valounů, mezi místními obyvateli se rozpoutá zlatá horečka. Chamtivý majitel místního saloonu a proradný bandita Ellis by chtěli všechno zlato uchvátit pro sebe a neštítí se ničeho. Na stranu obyvatel městečka se postaví dva chrabří a zásadoví pistolníci, kteří jsou odhodláni bojovat za spravedlnost. Koprodukční western vznikl ve spolupráci Západního Německa, Itálie a Francie a nese v sobě výraznou československou stopu – pro kulisy městečka Marble city posloužilo westernové městečko z legendárního snímku Limonádový Joe aneb koňská opera. Jednu z hlavních ženských rolí ztvárnila hvězdná Olga Schoberová a na vizuální stránce snímku se podílel přední kameraman Jan Stallich. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří ve westernu hledají umění, tenhle snímek neocení. Čechům bude samozřejmě imponovat prostředí a také intervence lidských zdrojů z domácí scény. To se mě jako rodilého Špicberčana netýká. Oceňuji kameru, jež zachraňuje film od úplného průseru a Maria Adolfa, což je jediný herec ve filmu, který není k smíchu (pravda, možná negativně působí český dabing). Horst Frank má pro sebe naprosto nehodící se roli. Přestřelek najdeme sice hodně, ovšem jako ve většině boschsternů působí toporně, až to bolí. Celkový dojem 40%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Už jako kluk jsem měl rád filmy o Vinnetuovi a tak jsem si nenechal ujít ani tento film. Překvapením je rozhodně účast českých herců a hlavně české krajiny. Jugoslávie zřejmě přišla poté jako vhodnější kulisa. Film obsahuje vše, co jsem obdivoval u Vinnetuovek. Válečné scény, nájezdy indiánů, jen ta němčina v písničkách na mne působila jako mačeta na pomeranč. Jinak i toto zpracování příběhu o divokém západě má svoje kouzlo a tak bych tento film rozhodně nezatracoval. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Západní Německo v šedesátých letech chrlilo westerny jak na běžícím pásu. Zlatokopové z Arkansasu sice patří do skupinky těch, které nejsou podle Karla Maye, pár herců z klasických "májovek" tu ale uvidíte. V první řadě Maria Adorfa, který je jedním z největších pozitiv filmu. Filmaři tentokrát angažovali i echtovního američana s prďáckým jménem Brad Harris. Podle všeho měl hrát hlavní roli, ale jeho postava je tak nevýrazná a dějově nedůležitá, že to nelze říct na sto procent:-). Máme tu i partičku českých herců, z nichž stojí za zmínku hlavně Olga Schoberová a Jiří Hollý. Hudbu sice nedělal legendární Martin Böttcher, ale i tak je docela slušná, hitovku Viel Gold und keine Freunde nemůžu z hlavy dostat už několik dní. Celkově sice dle mého názoru Zlatokopové z Arkansasu nemají to kouzlo nejlepších májovek, ale možná k tomu přispívá i to, že už mi není deset a že český dabing tu rozhodně není tak vymazlený jako u pecek s dvojkou Brice-Barker... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dva chrabří pistolníci se postaví za nebohé obyvatele malého města a osadníky proti indiánům "na válečné stezce" a proradnému vůdci zdejších banditů Ellisovi (takový malý Santer), který chce jen velké zisky za co nejméně práce, tudíž, nedávno zjištěné zlaté žíly v okolních horách.!! Dobro vždy zvítězí a zlo prohraje, May by zajásal, ale o něj ani jeho dílo se tu nejedná, přesto film nepostrádá kvalit hlavně stran krásné české přírody.. :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Karl May aj Friedricha Gerstäcker bol nemecký spisovateľ, ktorý žil a tvoril v 19. storočí a napísal zopár dobrodružných kníh z Divokého západu. Po filme "Die Flußpiraten vom Mississippi" natočili nemeckí filmári, ktorí urputne chceli nadviazať na úspechy mayoviek, aj tento snímok podľa jeho predlohy, a ten sa drží všetkých chýb i kladov predchádzajúceho. Nedá sa mu však uprieť vysoké tempo a divák sa rozhodne v prepletenom príbehu nebude nudiť. Film bežal v našich kinách v roku 1967. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • První film zahraniční produkce ve kterém pracovali čeští kaskadéři. (sator)

Reklama

Reklama