Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph je veľký a silný muž, trpí však mentálnym postihnutím. Opatruje ho Danny, ktorý sa oňho stará ako o syna a ktorý je pre Josepha ako starší brat. Danny má však problém: dlhuje desaťtisíc libier Curtisovi, šéfovi miestnej mafie. Jediná možnosť, ako dlh splatiť, je presvedčiť Josepha, aby vstúpil do železnej klietky... (sochoking)

(více)

Recenze (16)

sona123 

všechny recenze uživatele

Britské sociální drama. Hajzlík, co se kamarádí s mentálně postiženým velkým černochem. Kdo by to byl řekl, tenhle hajzlík má ale i dobré srdce, a byť kazí, na co šáhne, všichni mu to odpustí a mají ho rádi. Best laid plans prvoplánově hraje na city, tváří se intelektuálně, ale je to slabé a já čekala, že konec třeba bude pecka, leč nebyl, bohužel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělý kousek skrývající naprosto klasickou Británii. Nebudu ale skrývat jen to, že mě na tenhle film lákala země původu. Byl jsem i docela zvědavý, co předvede Stephen Graham a Adewale Akinnuoye -Agbaje a musím říct, že byla radost na ně koukat. Takové to klasické drama o životě a jeho problémech, natočené po svém. Výhodou pak budiž i fakt, že Adewale hraje postiženého. A i když to chvíli bylo dost komické, Stephen Graham to hezky po Anglicku srovnával. Bylo to fajn. Nebyla to žádná hvězda, ale na poli dramat to odvedlo hodně slušný výkon. ()

Reklama

biteme 

všechny recenze uživatele

Aj tie najlepšie mienené plány nemusia vždy výjsť, ak pri ich dosahovaní urobíme niekoľko zlých rozhodnutí. Keď sa stretnú cesty stroskotanca, slabomyseľného dobráka a prostitútky, vznikne z toho zaručene svetabôľ. Ale má to aj svoje svetlé stránky. Najciteľnejším je kontrast lásky - čistej, nezištnej a vernej, a zúfalej žiadostivosti, ktorá je opakom lásky. Osobne ma pobavila podobnosť prostitútky s Lindsay Lohan, sťaby jej 40-ročnej verzie. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Přátelství mezi dvěma naprosto rozdílnými muži je centrem příběhu. Černý obr s mentalitou dítěte, kde se jaksi sympatie očekávají automaticky a pouliční hajzlík Stephen Graham, který se svým ksichtem jinou roli nedostane. Taková špinavá britská klasika jakou já rád, plná klení a podzemních bitek v kleci, nicméně tohle frustrující drama je hlavně o vztazích. ()

gootik 

všechny recenze uživatele

Některé filmy člověk v nesprávné náladě nedocení. Je také možné, že jsem zoufale nemoderní nebo nechápu umělecký význam tohoto filmu. Je také možné, že člověk musí mít slabost pro absurdně nekompatibilní dějové linie, aby tento film docenil. Nicméně žádná z okolností se nesešla a tento film byl ztrátou času. Prolínáné linie (a dle mého 4 ingredience každého filmu): (1) velmi neúspěšný pouliční zlodějíček v neřešitelné situaci (2) kvůli zlému místnímu šéfovi podsvětí (3) a proto prodávající svého retardovaného kamaráda (4) a zároveň si kupující nepříliš pěknou prostitutku. Výsledek? Hlavní hrdina se kterým bych se neztotožnil ani za všechny peníze ve filmu, zloduch není ztělesněním zla ale jen ubožák, romantika mezi duševně zaostalými vyznívá velmi smutně a závisle na zlovůli okolí stejně jako všechny mezilidské vztahy a kráska filmu není ani kapánek krásná nebo hodna pozornosti stejně jako jí nelze uvěřit, jak se zázračně polepší v poslední scéně. Pardon, zbytečné, pesimistické a neuvěřitelné. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama