Reklama

Reklama

Superhvězda Superman

  • USA All-Star Superman
Ukázka z filmu

Lex Luthor, plný hněvu a žárlivosti, spřádá rafinovaný plán, jak zabít muže z oceli – a ten plán funguje. Superman je otráven sluneční radiací a umírá. V týdnech, které mu zbývají, chce naplnit své životní sny, především odhalit svou skutečnou identitu Lois Laneové. Pak ale Luthor vyhlásí svůj konečný plán na ovládnutí světa, v němž mu žádný hrdina nemůže zabránit. Supermanovy síly slábnou, přesto se ale dává do strhující a smrtící bitvy s Luthorem, která může znamenat konec největšího ochránce země. Tento ohromující a napínavý původní animovaný film DC Universe je provázen hlasy Jamese Dentona, Anthonyho LaPaglii, Christiny Hendricks a Eda Asnera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (64)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

All Star Supermana jsem asi před dvěma lety četl a příběh se mi dost líbil. Umírající Superman, to už tu bylo tolikrát, že to nikdo nespočítá... ale příběh Granta Morrisona oplývá zajímavou melancholií a kresba Franka Quitelyho je krásně dětsky naivní. Je pro mě nesmírným potěšením, že pro potřeby filmové adaptace nebyl příběh takřka vůbec pozměněn, proběhly jen nejzákladnější nutné změny při převodu z jednoho média do druhého. A hlavně estetika filmu vychází přímo z Quitelyho kreseb. Mnoho scén z komiksu se tak do filmu dostalo téměř beze změn. Bohužel to, co funguje v komiksu výborně, zde ve filmovém provedení zas tak dobře nepůsobí. Hlavně proto, že každých 24 stran komiksového čísla představuje určitou epizodu, což ale způsobuje nepříjemnou fragmentárnost filmu, množství nepříliš souvisejících epizod, z nichž některé hodně vybočují... ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Superman zrovna nepatří mezi mé oblíbence. Filmy s ním obvykle přetékají patosem, pořád zachraňuje tu svou uječenou holku, když mu někdo před ksichtem zamává kryptonitem, tak padne na hubu a je to hlavně klaďas k zblití. To samozřejmě neplatí, když spojí síly s Batmanem (Superman/Batman: Public Enemies) nebo rovnou přizve celou bandu sekáčů (Justice League: The New Frontier a Justice League: Crisis on Two Earths). Hlavní klad tohoto dílu je pro změnu animace. On už tu Superman není ten frajírek s extrémně velkými rameny a malýma očima, animace je propracovanější a všechno vypadá tak nějak líp, od Superman: Doomsday skok k lepšímu. To je bohužel asi taky jediný klad. Děj je sice neobvyklý, Superman umírá a Lex Luthor se na konci polepší, ale o to víc je nezáživný a sentimentální. Akce je pomálu, Superman nemá žádného důstojného protivníka a pořád jenom fňuká a lítá s holkou. Snímek je to koukatelný, ale když ho neuvidíte, tak vážně o moc nepřijdete. ()

Reklama

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní výtvarné pojetí. Ale ten scénář... Ten mohl klidně vzniknout za jedno odpoledne. Poslepené 4x20ti minutové epizody, které se většinou ani tématicky nevážou k tomu, že Superman umírá. A často se na ten fakt dokonce úplně zapomíná. (Každopádně to je ale aspoň o něco dotaženější než třeba Prometheus.) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Napoprve se mi tento Superman moc nelibil. Neorientoval jsem se, neznal jsem postavy (pribeh je defacto slepenec epizod z asi 12ti sesitu)... Ale napodruhe jsem zjistil, ze to neni tak podstatne, a zacal si vsimat spolecne linky, tedy vedomi toho, ze Superman umira od sameho zacatku, a vyloupl se prede mnou vpodstate dost smutny film, na pomery animaku. Pribeh o hrdinstvi, odpusteni, nenavisti i prozreni. Pokud prekousnete tu "asijskou" animaci, kterou DC nevim proc porad preferuje a je videt hlavne na monstrech a tvarich, zjistite ze je to jeden z mala Supermanu, ktere maji fakt emotivni presah. Akce tu sice je, ale neni to jen o ni. A to jsem pochopil prave az napodruhe. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Komiks jsem nečetl, takže nemůžu srovnávat, ale film, přestože byl pro mě spíše zklamáním, prostě na tři hvězdy nemá, takže jsem tomu zase přilepšil. Zápletka s umírajícím Supermanem rozhodně není originální, ale tahle je zase obohacená o to, že Lois dostane jeho schopnosti, navíc je tam Lex Luthor a akční scény jsou opravdu parádně zpracovány, takže ve výsledku se na to koukat dá. Navíc se mi i hodně líbilo obsazení českého dabingu, takže po této stránce jsem spokojen. Když tam ale není akce a spíš se mluví, tempo je mnohem pomalejší a už to prostě tak nefunguje. Navíc ani ta Supermanova blížící se smrt na mě nepůsobila tak jak asi působit měla, což rozhodně nepovažuju za klad. Ale vzhledem k tomu, že jsem to viděl dost rozkouskovaně tomu zase nechci ubírat, takže si myslím, že vzhledem k tomu, co všechno se tam děje je 70% adekvátních. Vidět už to nepotřebuju, ale jsem jen rád, že mi tohle neuniklo. Naopak bych teď radši předlohu i když Grant Morrison mi do Supermana moc nesedí. Ale to už patří jinam... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • All Star Superman je dvanáctou sérií comicsu od společnosti DC Comics představujícího Supermana, která vycházela od listopadu 2005 do října 2008. (JasonCZ)

Reklama

Reklama