Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1984 byl vysoce postavený norský diplomat jménem Arne Treholt zadržen za předání státních tajemství KGB. Brzy se z toho stal nechvalně známý skandál norské historie, který zničil Treholtovu pověst velkého patriota. V roce 2010 se Arne Treholt vrátil na titulní stránky novin a hlavně na plátna kin, kdy režisér/scénárista Thomas Cappelen Malling představil snímek Norský ninja, psychedelický euro krimi příběh o bojovém umění, ve kterém představuje Treholta jako mozek tajných sil moderních „stínových bojovníků", svěřených Kingu Olavovi, aby bránili Norsko. (Film Europe)

(více)

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nadsazená hříčka pojednává o speciální jednotce nindžů zřízené norským králem za dob studené války. Snímek je pojatý jako naivně stylizované promo video a mísí rukodělnost amatérské kinematografie s přestřelenou kýčovitostí a mechanickými triky ve stylu padesátkových sci-fi TV seriálů. Nindžové jsou zobrazení jako bojovníci s nadlidskými schopnostmi, jejichž základnou je odlehlý ostrov, kde se v harmonii s přírodou (zastoupenou obklopeni roztomilými zvířátky) věnují tréninku. Jejich protivníky jsou agenti napojení na tajný program CIA, který spočívá ve vykonávání teroristických útoků v západních zemích, jež mají vyvolávat strach v obyvatelích a tím podporovat boj proti komunismu. Příběh pojatý jako fantaskní dobrodružka oslavující hlavního velitele jednotky nindžů má na jednu stranu ohromný potenciál diváky uhranout, nicméně je už pouze na publiku, zda na tuto hříčku stojící na absurdním nápadu a retro stylizaci přistoupí. Jak nasvědčuje hodnocení na IMDB, nemusí film fungovat pro každého, ale pro milovníky padesátkových béčkových sci-fi filmů a seriálů skýtají Norští nindžové skvělou zábavu plnou chytlavých formálních nápadů. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Kříženec Jamese Bonda a Jerryho Cottona na norský způsob. Povedený, komediálně laděný kousek z období studené války, který disponuje celou řadou vtipných nápadů. A poprvé se mi stalo, že jsem byl v kinosále skoro sám, nakonec jsme tam byli dva :-) ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Psychedelický ukecaný televizní pokus o hříčku, bez akce, napětí, zajímavosti a dokonce i satirického humoru. Ta VHS kvalita obrazu už mi brzy lezla na nervy, zvlášť, když se vlastně jinak v ději nic nedělo, což je u děje povážlivý nedostatek. Parodie na bondovky to není ani náhodou. Levný rozpočet z toho kouká všemi směry. Absolutní absence nápadů autora taky. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

No neviem, o čom presne mal byť tento film, ale už dosť dlho som sa tak nenudil. Nezmyselne a totálne necelistvo spracovaná jednohubka o jednom nórskom agentovi, pri ktorej ani neviete, na čom pracoval, prečo a za akých okolností sa dostal k pomenovaniu Ninja. Jediné, čo ma ako tak zaujalo, bola krásna nórska príroda, inak ale veľké fiasko. 25 % ()

Reklama

Reklama