Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze zachránit opilého bezdomovce, který spadl do dráhy metra, jsou studenti Kei Kurono a Masaru Kato sami sraženi a usmrceni. Jsou ovšem okamžitě přeneseni do místnosti bez nábytku, kde je jen černá koule uprostřed a několik dalších, stejně zmatených lidí. Koule se časem otevře a odkryje spícího muže s dýchací maskou, futuristické zbraně a speciální bojové obleky. Na kouli, známé pod jménem Gantz, se objevuje text, který oběti nehody z metra a ostatní informuje o jejich budoucnosti. Gantz bude od tohoto okamžiku ovládat jejich těla a může je kdykoliv poslat do boje s mimozemšťany. První boj začíná už za několik málo okamžiků. Předlohou filmu je stejnojmenná manga a anime. (Sesshoumaru)

(více)

Recenze (42)

maddy 

všechny recenze uživatele

Pre európskeho dávka nedotknutého anime alebo mangy takmer nepochopiteľné = nie v zmysle deja, ale skôr diania na plátne. Predsa len súboj s „Onion manom“ je fakt „over-the-top“, čo sa bizarností týka a podobných momentov je tu viac než dosť. Navyše to nedokáže vtiahnuť do deja, celé je to až príliš skratovité, chýba rozumný prerod postáv z ustráchaných týpkov na odvážnych hrdinov. Dej pripomína počítačovú hru (choďte tam, zničte to, dosiahnite 100 bod) a slúži skôr len ako zámienka pre akčné scény, ktoré sebe o sebe nie sú príliš pútavé, našťastie v nich nechýba aspoň brutalita a mierna dávka úchylnosti, čo oceňujem. Malá zmena nastáva v poslednej polhodinke, kde sa bojuje so sochami, akcia konečne naberá spád a dokonca vyniknú na Japoncov aj slušné CGI efekty. Celkovo záver pripomína finále nejakého „veľkofilmu“. Inak však nie je čo viac vyzdvihnúť. Celkovo: 2* PS: diváci, ktorí nemajú absolútne žiadne skúsenosti s mangou, fungovaním sveta anime, prípadne s japonskými zvrátenosti ruky na míle preč! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Originální akční scifi se kterým nemohl přijít nikdo jiný než japončíci. Gantz je "posmrtným" životem v herním světě, kde když přežijete a dostenete se na konec hry s plným počtem bodů, tak máte na výběr. Buď se můžete vrátit zpět do běžného života nebo oživit svého mrtvého kolegu a bojovat bok po boku dál... Jaký bude váš výběr je jen a pouze na vás, ale jednoduché to rozhodně nebude, takže si připravte výstroj, zbraň a jde se na to! 80% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú mangu som nečítal, anime verziu som nevidel a táto Live-action je dokonca ešte horšia, než som očakával. Efekty nestoja za veľa, príbeh toho mohol ponúknuť oveľa viac, nelogických vecí je tu ažaž, vraždy ma nebavili a dĺžka je poriadne prepálená (a ešte to má priamo nadväzujúce pokračovanie s totožnou dĺžkou) a na mojej strane nuda. Na druhej strane nás filmom sprevádzajú sympatické postavy, dramaturgická i hudobná stránka je celkom uspokojivá a nájdu sa tu aj zaujímavé momenty - tých je ale vzhľadom k dĺžke strašne málo a preto to nepovažujem ako úplne hodnotné pozitívum. Slabý, veľmi slabý podpriemer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Manga "Gantz" mě celkem úspěšně dostala a já jsem byl hodně zvědavý na to, jaké je její hrané provedení. Musím říct, že hrané verze mangy nejsou úplně to, co bych si představoval, "Death Note" budiž důkazem, ale může to mít zajímavé prvky. Vzhledem k tomu, že manga staví na sci-fi příběhu a nepokrytém násilí, objevuje se zde nahota celkem názorná, byl jsem zvědavý, jak to bude zachyceno ve filmu. Pravděpodobně se jedná o japonskou áčkovou produkci, protože tohle provedení je neskutečně sterilní a už od začátku je docela jasné, že to rozhodně nebude tak béčkové, jak byste chtěli. Ve srovnání s předlohou je tohle skutečně sterilní podívaná, i když by se to při některých krvavých explozích nezdálo. A nezapomeňte, když zvracíte, dejte si ruku před pusu. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Nemít zkušenosti s předlohou tak bych tomu možná ty 3* dal, protože Gantz nabízí poměrně originální a velice atraktivní koncept a Kei Kišimotová v bojovém oblečku je za rovných 100 bodů. Budu-li ale srovnávat s mangou (což bych tedy správně neměl) nevychází z toho film v ostatních ohledech vůbec dobře. Sice máme přítomny klíčové elementy, ale všechno působí takovým zředěným, osekaným a často až sterilním dojmem. Nejde ani tak o úbytek násilí, nahoty a zvrhlého humoru, ale především o prokreslení charakterů hlavních postav, jak jejich normální život ovlivňuje chování ve "hře" a jak se postupně mění jejich přístup. Vlastní souboje pak nejsou smrtící pastí plnou stále bizarnějších a nebezpečnějších nepřátel, ale spíše přehlídkou neschopnosti použít zbraně proti víceméně statickým protivníkům, vůči nimž mají postavy vždy početně navrch. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenné mangy Hiroyi Oky a anime Ichira Itany. Od původních titulů se však v některých ohledech liší. Zatímco v manze i anime byly hlavní postavy středoškoláky, ve filmu jsou již na vysoké. (dawe04)
  • Natáčení trvalo pět měsíců, přičemž byl snímek natočen i s jeho pokračováním GANTZ: Perfect Answer (2011). (dawe04)

Reklama

Reklama