Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (360)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// And not a single rock song was given that day. Ne, doopravdy. Na film s názvem "Rock of Ages" bych doopravdy čekal něco víc... "rock". Udělat z kostry filmu romantickou slaďárnu taky nebyl nejšťastnější nápad. Ale, a tohle ale je moc důležité, v určitých momentech jsem se bavil tak královsky, že tenhle muzikál nemůžu prostě jen tak odstřelit. První hvězda za skvělé obsazení. Druhá, za sice pár ale zato vynikajicích písniček a třetí hvězda, za tu spravenou náladu. PS. Tom Cruise nejvíc válí v těch nejšílenějších rolích, už by neměl hrát nic jiného ;) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jsem poznamenaná a první minuty mě pohltily. Slibovala jsem si, že dám za pět i přes to, že film o rockerech osmdesátek a to ještě s blonďatou panenkou musí být značně naivní (příjezd bloncky do Elej tolik a tak dojemně připomínal klip Poison - Fallen Angel), jenže co se z toho s příchodem Cruise vyklubalo, nemá obdoby. Vlastně se dá říct, že dík Tomíkovi jsem měla spásnou příležitost tolik nevnímat, že srágoroidní je i to ostatní. Jak se přihodilo, že byl obsazen do hlavní role snad nejnehodivšíse herec, zkoumat nehodlám, ale jeho vstupy byly pro mne čirým utrpením, a tak jsem jen dík zřídkavým polehčujícím okolnostem v podobě tónů Poison, Def Leppard, Extreme a Guns and Roses vydržela. Naivita, nostalgie, rockoví uplakánci ? Jen houšť, ale takhle ? ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsem rocker nemůžu jinak! Já mám tyhle písničky prostě rád a naskakuje mi husí kůže když slyším: Journey - Don't Stop Believin' nebo Scorpions - Rock You Like A Hurricane. Navíc Tonda pořád umí! Škoda že ústřední dvojice hrdinů sympatická zrovna moc nebyla a tak herecky vše zachraňují staří pardálové Brand, Giamatti nebo Baldwin. PS: Moc bych se přimlouval zda-li by možné aby nějaký český režisér mohl podobně připomenout také českou hudební rockovou scénu z přelomu 80. a 90. let. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ta dýlka by zabila i Váňu s Železníkem, kdyby o ní prohráli na Velký Pardubický, ale při zaoceánským letu přišlo tohle album plný skvělejch songů vhod. Bylo by ještě lepší v MP3 provedení, leč zahleděn do procházejících letušek jsem stejně moc obrázků nevnímal. Kromě náramně vypečený scény Tomáše s Malin, to by mě bejvalo nerozházelo, ani kdyby se nám urvala obě křídla, do hlavy mě praštila plynová maska a pilot by ohlásil "zřítíme se za 5,4,3..." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa obrovský fail čo sa týka nevyužitého potenciálu a jasný dôkaz toho, že dobrý soundtrack film nezachráni. A soundtrack je vlastne to jediné, vďaka čomu je film stráviteľný. Shankman si ma ako tvorca získal cukrovým Hairspray. Preto, keď som sa dozvedel, že sa vrhol na ďalší muzikál a tentokrát rockový bol som neuveriteľne nadšený. Lenže okrem príšernej ústrednej dvojice je tu ešte Tom Cruise v najhoršej úlohe vôbec. Tak neznesiteľný a plytký prejav by som od neho nikdy nečakal, ale čo ma úplne odrovnalo bola dvojica Baldwin a Brand, ktorých homosexuálne výstupy boli neznesiteľné. Celé to moralizovanie, to hranie sa na drsnú rozprávku so skvelou hudbou, jednoducho nemôže fungovať, ak jediné čo nám príbeh ponúka sú archetypy postáv, vyvíjajúce sa podľa očakávaní a bez akéhokoľvek prekvapivého prvku. Pozerať sa dve hodiny na niečo čo sa vás ani nesnaží prekvapiť, je naozaj utrpenie. Pre mňa sklamanie roka. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • V malé roli režiséra hudebního klipu pro skupinu Z-Guyeezz Stefana se objevil režisér a herec Eli Roth. (Miro_CZ)
  • Roli bodyguarda ztvárnil profesionální wrestler Kevin Nash alias Diesel, superstar WWF a WCW. (ČSFD)
  • Během písně „We Built This City on Rock n‘ roll“ se vedle Russella Branda objeví na moment i Kevin Cronin, zpěvák skupiny REO Speedwagon, jejíchž hity se ve filmu také objevují. (_Irbe_)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama