Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Klub The Bourbon Room, ve kterém se film většinu času odehrává, odkazuje na legendární klub Whisky A Go Go na Sunset Strip v LA. (Miro_CZ)
  • Postava Stacee Jaxxe (Tom Cruise) je inspirovaná čtyřmi zpěváky. Jsou jimi Bret Michaels z kapely Poison, jejichž píseň "Nothin' But A Good Time" se ve filmu objevuje, nejikoničtější zpěvák z 80. let Axl Rose z Guns N' Roses, jejichž "Paradise City" otevírá celý film, Jim Morrison z The Doors, který sice spadá do staršího období, ale je braný jako "otec" rockových zpěváků 80. let, kteří vzhlíželi k jeho excesům a bravurnímu zpěvu, a Keith Richards z Rolling Stones, o kterém kolují téměř mýtické příběhy související s jeho užíváním drog. (Miro_CZ)
  • V rámci sžití se se svou postavou si Tom Cruise v rámci přípravy přečetl mnoho knih s historií různých skupin z inkriminovaného období, biografie hudebníků a historii rock and rollu obecně. (Miro_CZ)
  • Tom Cruise kvůli filmu cvičil 5 hodin denně zpěv a hodinu denně tanec. (Miro_CZ)
  • V malé roli režiséra hudebního klipu pro skupinu Z-Guyeezz Stefana se objevil režisér a herec Eli Roth. (Miro_CZ)
  • V malé cameo roli se objevil Joel Hoekstra, kytarista skupiny Night Ranger, který hraje na kytaru i v původním muzikálu. (Miro_CZ)
  • Roli bodyguarda ztvárnil profesionální wrestler Kevin Nash alias Diesel, superstar WWF a WCW. (ČSFD)
  • Během písně „We Built This City on Rock n‘ roll“ se vedle Russella Branda objeví na moment i Kevin Cronin, zpěvák skupiny REO Speedwagon, jejíchž hity se ve filmu také objevují. (_Irbe_)
  • Postava Paula Giamattiho Paul Gill je částečně založena na spolupracovnících režisérova otce, který se živil jako hudební manažer. (Brousitch)
  • Ve filmu se objeví Sebastian Bach, bývalý zpěvák kapely Skid Row, a to v vedle postavy Russella Branda v davu během písně „We Built This City/We're Not Going To Take It“. (Missa08)
  • Film byl natočen na motivy broadwayského muzikálu „Rock of Ages“ z roku 2006 od Chrise D'Arienza. (Miro_CZ)
  • Scéna, která se odehrávala pod známým nápisem Hollywood, se natáčela na skládce odpadků v Pompano Beach na Floridě. (spiderpig)
  • Film se měl původně jmenovat Voice of Ages. (R´Hell)
  • Do role Sherrie tvůrci zvažovali také obsazení Taylor Swift. (ČSFD)
  • V scéne, počas ktorej hrá skladba “We Built This City/We're Not Going To Take It“ sa v dave objaví aj Nuno Bettencourt, gitarista kapely Extreme, ktorých skladba "More Than Words" taktiež zaznie vo filme. (ČSFD)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama