Reklama

Reklama

VOD (1)

Roku 1831 halloweenského večera se konal v Hollow Glen každoroční rituál, kam vesničané nosí svoji vadnou, neúrodnou sklizeň, aby ji hodili do plápolajícího ohně v naději, že příští rok již budou požehnáni bohatou úrodou. Toho večera však zajdou příliš daleko a vhodí do plamenů, proti vůli matky, dítě. Vražedný čin vyústí v něco mnohem hrůznějšího, než si mohl kdokoliv představit. Z popela a dýmu vystoupí něco tak zlého, obludného a od této doby zůstalo město prokleté. Tento tvor je známý jako Goblin... a čeká na svoji pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (29)

hladass 

všechny recenze uživatele

Goblin je hodně nudný horor s neskutečně přehrávajícími herci, hnusnou digitální příšerou a prakticky žádnou atmosférou... To vše jsem čekal... Co jsem nečekal, že se tenhle kousek bude brát zcela vážně, ani jeden vtípek, ani jedna odlehčená scéna, prostě nic... Jediné, co mě lehce zaujalo, byl lehce atmosférický začátek a pár gore scén... Ale to je pro mě zatraceně málo... Nejlépe na tenhle kousek co nejrychleji zapomenout... ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Takúto sračku som už dlho nevidel. Otravní a nesympatickí herci, ktorí ale vôbec nevedeli hrať, navyše v tupom scenári nad akým rozum stojí. Natočené to bolo bežne ako akékoľvek kanadské televízne béčko, teda až na postavu goblina, ktorá vyzerala ako karikatúra postavičky z 15 rokov starej videohry. Jediná hviezda za možno dve scény, a nejaké nutkanie dopozerať túto šialenosť do konca. Odporúčam však obchádzať tento film v bezpečnej vzdialenosti. ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Goblin je geniálním filmem, který se bohužel dočkal (zatím) pouze vysílání v TV, což moc velký úspěch není... Nevím, jestli "odkazy" na jiné filmy jsou ve filmu záměrně, či ne, ovšem začátek je velmi podobný hororu Silent Hill - vesničané obětují každý Halloween děti tím, že je upálí na hranici. Když se tak stane také jedné ženě, která své dítě nadevše milovala (scéna se neobejde bez klasické hlášky: "Ne, to zlo nejsou děti. To jste vy!"), sešle na vesnici věčnou kletbu - každoročně na Halloween povstane z hranice Goblin, který se vydá na "lov" dětí a zabije každého, kdo mu bude stát v cestě. Nemusím ani říkat, že Goblin si rád někoho zavraždil, i když mu vůbec v cestě nestál. Goblin sám o sobě vypadá také docela dobře - ačkoliv jeho hlava vypadá jako opičí, téměř celý film byl zahalený v černém plášti, což mu dost dodávalo na děsivosti (tvůrci se nejspíš inspirovali Mozkomorem z Harryho Pottera nebo Mumií z Mumie). Navíc to není jen tak ledajaká zrůdička: Dokáže létat, přičemž mu vůbec nevadí tvrdý náraz do země či několik broků v těle. Film jako bonusem šikovně zesměšňuje jiné horory (ať už záměrně, nebo omylem) tím, že například jak se vždycky někdo dívá na svého protivníka od zdola nahoru, tak v Goblinovi se muž pozvracel a shrbený se pomalu napřimuje a tím čím dál tím víc jede k hlavě Goblina. Nemusím říkat, že to nepřežil... Goblin ovšem není dokonalý a proto ukážu na několik chyb, kterých se tvůrci dopustili. Poprvé jsem si tohoto faktu všiml, když šli muž a žena do lesa sbírat klacky, a vůbec jim nepřišlo divný, že jsou tam ty klacky již obroušený, naostřený (chyba tvůrců)... Nebo - jak mohla ženu postříkat krev od muže, když muž byl asi třicet metrů od ní? Tvůrci hlavně zapomínali na ostatní lidi (důkazem je například dcera, která si klidně chce utéct z města, zatím co její otec je stále někde v lese...). Tvůrci si nejspíše scénář víckrát nečetli, což je škoda, protože kdyby to udělali, tak by byl film DOKONALEJ! Konec se mi také velmi líbil - a vlastně jsem ani netušil, že v takovýchto filmech můžou být zrádci... Kdyby si filmu všiml nějaký šikovný scénárista, mohla by vzniknout další hororová série - a tentokrát nejspíše kvalitní! Dávám čtyři hvězdičky = 85%. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

V Hollow Glen sa každoročne na halloweena konal rituál, kde každý rok do ohňa hádzali svoju pôdu a veci, aby boli na ďalší rok vždy obohatení. Jedného dňa, roku 1831 to ale prehnali tým, že do ohňa hodili dieťa, a to proti vôli jeho matky. To ale nemali tušenie, že tá nešťastná žena bola čarodejnica. Po citovaní kúzla sa z ohňa vynorilo jedno nebezpečné, krvilačné, na deťoch závislé stvorenie - Goblin a od toho dňa sa všetci občania Hollow Glen cítia nebezpečne. Tento film ma cez celú dobu pozerania nezaujal (takmer) ničím. S žiadnou postavou som nesympatizoval (teda až na Charlieho, stvárneného sympatickým, zostarnutým D. Rhodesom), dialógy postáv mi prišli hlúpe a herci ma nepresvedčili. Čo mi ale vadilo na Goblinovi najviac bol scenár. Niečo tak hlúpe, nedomyslené a nezáživné som nevidel už dlho. Postavy sa chovajú nelogicky (dievča sa pozerá, ako jej Goblin zabíja nevlastnú mamu, žeby hocičo spravila, len sa na to pozerá.., chlapec vidí Goblina, nieže by utekal, on sa na neho ešte minútu bude pozerať..,atď, atď) a vlastne vadili mi. Nenašiel som tu takmer nič pozitívne, dokonca aj gore tu nie je veľmi povedené. Skrátka odpad. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Trochu divný.... první film kde noční tvor hledá svou kořist ve dne. O to divnější že pokud vraždí jen za světla.... tak proč to fungovalo i v noci? Navíc pojetí legendy je spíš takové, že se to týká jen dětí které se v Hollowtowenu narodí. V tom smyslu že jde o pokrevní linie. Tedy krev za krev. Je blbost aby napadal každého kdo tudy jen projede nebo zastaví. proč zrovna rodiče. když kletba zněla jasně?! Měli zůstat u toho středověku.... trochu dál to rozvést. Tohle moderní pojetí mě věru moc nezaujalo. Nudní herci nudné dialogy... nudný děj. Asi v polovině se tam začne něco dít... pak už to jde celkem svižně a vcelku i krvavě Proč je bloncka od krve, když se jí nepotřísnila. Po pár minutách zase po krvi ani památky a pak zase. Proč by se chtěl Goblin dohodnout? Proč neuskočil? O_o Proboha, co to je? Amaterský film...? jediné co se mi tak nějak líbylo byla ta příšerka.... v rámci rozpočtu beru. I když podobnost z Goblinem... no nechám to být. klidně se to mohlo jmenovat RUMPRCIMPERCAMPER. :) 1 hvězdu dám za nápad. I když létající hadr SGI příšerka pod kápí... no mohlo to bejt horší. Mohl tam lítat jen ten hadr sám. :D ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Dom, v ktorom sa zdržiava Nikki (Tracy Spiridakos), Neil (Gil Bellows), Kate (Camille Sullivan) a Cammy (Erin Boyes), je ten istý, v ktorom býval Sam Uley (Solomon Trimble) vo filme Súmrak (2008). (beso74)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Pitt Meadows ležícím v provincii Britská Kolumbie. (StrYke)

Reklama

Reklama