Plakáty
Aussig, černá komedie jejíž příběh se odehrává v Ústí nad Labem, pojednává o vztahu ruského a amerického lektora na místní univerzitě. Oba jsou nuceni bydlet spolu v jednom malém pokoji na kolejích. Vzrůstá mezi nimi velké napětí, které je podněcováno propastnou rozdílností jejich povah a vzájemnými antipatiemi. Rozpory vznikají z banálních hádek a neshod – od přidávání kečupu do jídla až po způsob jak jednat se ženami. Je to, jako by se další studená válka rozpoutala na bojišti jejich těsného kolejního pokoje. (oficiální text distributora)
Deimos
TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 2/10/// +Hana Vagnerová a Ondřej Brzobohatý jistě potěší, stejně tak i titulky, respektive možnost poslechnout si v českém filmu angličtinu -hodně zvláštní a divně se chovající postavy, kamera zabírající převážně nehostinou část Ústí nad Labem, působí to hodně sklíčeně a nepříjemně, rovněž kvalita obrazu vypovídá o levném natáčení/// Začátek byl zajímavý, snad až do doby než jsem si začal říkat "what's going on". Prostě jsem to nechápal. A ten závěr je taky divný. Takže z filmu jsem spíš rozčarován./// Celkem 33%///(26.5.2012)
veronikav
odpad!Nemusím filmy s titulkama -to už musí stát za to :-) Tohle není´ten případ :-( Tady se ani nemusím bát, že by mi něco uteklo... Není co :-( Zdlouhavá nuda ....(15.4.2012)
nellii
Jak je zvykem, filmy na které se chodí povinně se školou, nikdy předem nebudí dobrý dojem. Jinak tomu nebylo ani u Aussigu, tim víc, když jsem se dozvěděla, že se jedná o počin UJEPU natáčený v Ústí nad Labem. Dle mého názoru, by Ústí s přehledem bodovalo na předních příčkách v soutěži o nejhnusnější město v České republice. Zpátky k příběhu, který je podáván jako komedie. Dva lektoři, soupeřící o pokoj, místo a dívku. Některé věci mi ve filmu přišli zbytečné a tak nějak celkově nedotažené. To jsem byla z počátku ochotna filmu odpustit, také jsem se párkrát ve filmu zasmála ( například scénou s prostitutkami), ale bohužel ke konci je film víc než přehnaný a hraje si na černou komedii, ačkoliv k té má hodně daleko. Samozřejmě konec byl pro už jenom světlo na konci tunelu. Na druhou stranu, kamera se mi moc líbila a vzhledem k malému rozpočtu je film velmi dobře zpracovaný. Herci byli ( až na některé, například ředitelka, nebo co to bylo) sympatický a oceňuji účast známých tváří bez nároku na honorář. Ovšem scénař se nedá přehlídnout, a film dělá hlavně příběh.(8.2.2012)
Kritiq
Měl jsem to štěstí tento film shlédnout na slavnostní premiéře a ještě k tomu náhodou :) Jelikož pocházím z Ústí n/L a celý film se tam odehrává, nebudu se tajit zvýšenými sympatiemi. Překvapila mě ale zcela jiná več a to zpracování a hlavně dobrý scénář, který vyvrcholil nečekaným koncem.(3.12.2010)
sona123
Netradiční, spíš dokumentární styl. Vtipné a nečekané scénky. Možná zbytečně dlouhé, stopáž by šla zkrátit, film může po čase nudit.(18.3.2012)
baaaari
divný film,divní lidé,divný příběh......ale je fakt,že si mne to udrželo až do konce u obrazovky a tak to vlastně asi nebylo tak nezajímavé,jak se mi na prvý pohled zdálo....(29.3.2012)
MaryLynn
Chtěla a musela jsem to vidět. Malinko z povinnosti, když režiséra osobně znám. Dobrý, vtipný, nezávislý, stačilo vidět jednou :)(23.3.2012)
Chřástal
Zatímco Ionesco se pro své absurdní drama inspiroval banálními větami z učebnice angličtiny, Aussig působí jako slepenec scének a rozhovorů právě z výukových TV pořadů anglické konverzace. S tím rozdílem, že ty jsou většinou líp pointované. Scény ze „Svobodné univerzity“, kdy postavy neustále významně mluví o všemocném Velkém šéfovi a tváří se, jako že vědí něco víc, než říkají (nejspíš narůstající poznání, v jaké to hrají srágoře), mají aspoň určitou absurdní atmosféru - a to je tak všechno. Zvěčnění kolejí UJEPu a VŠ baru je záslužné (zdravím F.W. Colqhouna), ale ve filmu s takovým názvem bych čekal víc z ústeckých pamětihodností a koloritu (kultovní hospoda Hnáta, ulice lemované dle tradičního zvyku odloženým nábytkem a další šumná místa), s kterými by se mohli hlavní hrdinové - „neAussigeři“ konfrontovat. Slovo nezávislý tady znamená pouhou amatérštinu.(6.4.2012)
Dr.dogous
Slyšeli jste někdy , že je něco důležité, ptejte se vždy pro koho. Velice pěkný film, černá komedie o tom , jaké nástrahy čekají na cizince v naší zemi. Zajímavý pohled na naší českou povahu z pohledu cizince. Vynikající kamera. Zápletka se točila okolo 2 lektorů angličtiny na Universitě J.E.Purkyněho Ústí n.L. Američana a Rusa, kteří spolu bydleli na koleji. To samozřejmě přinášelo řadu komických situaci. 55%(8.12.2010)
tranquill
"Nezávislá" černá komedie. Ano, stylově do amerických nezávislých filmů. Divím se, že tento film nedávali spíše v klubu na Čt 2, takhle bude asi hodnocení klesat. Ale fungovalo to, dobře jsem se bavil a je vidět, že Američané i Rusové jsou také "normální" lidé a zde na hony vzdálení hollywoodským typům. Zápletka s mrtvolou překvapila, ale proč ne...(18.3.2012)