Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady Batmanovek a animovaných komixáků, ale musím řícz, že po shlédnutí Batman under the RedHood, jsem čekal o něco větší a příjemnější zážitek. Ne že by to bylo něčím tak špatný, prostě jsem byl asi moc namlsanej. Příběh je tradičně perfektní, animace stojí taky za to, jen to zpracování malinko pokulhává, ale jinak paráda. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Veľmi temné a krátke. Batman mi príde až moc silný na človeka z mäsa a kostí, skôr mi to pripadá ako film o Gordonovi a Batman tu ma vedľajšiu úlohu (na spôsob rozvinutejšieho camea). Určite je oveľa viac lepších animovaných Batmanov a tento nijak nevyčnieva z rady, čistý priemer, ktorý si nemám dôvod pustiť znova. ()

Reklama

donnie22 

všechny recenze uživatele

Už davnejšie som si prečital komiks Rok jedna.Komiks bol jedinečný tak som bol kolosálne zvedavý aj na animovaný film.Síce som vyrastal na Batman-The animated series ale toto bolo bezchybné.Začiatok legendy o Temnom rytierovi sa nemohol natočiť lepšie.Charakter Jima Gordona Brucea Waynea alias Batmana a Catwoman si predstavujem takto.Temné drsné dospelácke a človeka to vtiahne do deja.Určite pre dlhoročných fanušikov Batmana to poteši najviac.Fanušik som aj ja a zostanem ním...90% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný animák, který určitě patří k tomu nejlepšímu co fenomén Batman nabízí, je důkazem toho že Frank Miller je považován za velikána komiksu oprávněně. Jeho verze zrození je někdy na půli cety mezi tím co nabídli ve filmech Burton a Nolan, zároveň je však ještě o něco temnější a je jasné, že Nolanův Gotham se nevyskytnul zničehonic, ale má svůj původ právě v příbězích Franka Millera. Podobností je tu spousta. Konečně má také nějaký komiksový animák důstojné technické provedení. Kresba a animace je na úrovni anime seriálů a solidní je i hudební doprovod. Klidně bych se vydžel dívat i déle než něco málo přes hodinu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Frank Miller dokázal s Batmanom to, čo málokto pred ním aj po ňom. Jeho Rok Jedna patrí k mojim najobľúbenejším zväzkom aj keď som väčší fanúšik toho hrdinu z Metropolisu. Tento animák krásne predostiera príbeh napísaný Millerom. Aj na malom poli dokáže zápletku pekne rozviť. Je to prakticky bez hluchých miest a celé sa to nesie v tej tradične atmosfére 2D animákov, na akých som vyrastal. Som spokojný. Akurát, že zostanem skôr fanúšikom predlohy než tohto animáku. Dôvod? Nuž otáčanie stránok komiksu ma dokázalo vždy vtiahnuť viacej do imaginárnych svetov. Aspoň v tomto prípade určite. Stále sa ale jedná o nadštandartnú vec. Z porovnaním z ostatnými kreslenými dobrodružstvami tohto superhrdinu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama