Reklama

Reklama

Film je divokou jízdou dvou nevyzpytatelných mladých vražedkyň Violet (Saorise Ronan – Hanna, Pevné pouto, Pokání) a Daisy (Alexis Blendel – Sin City, Gilmorova děvčata). Jejich zabijáckou pohodu jim však naruší jedna neočekávaná zakázka a jeden záhadný muž (James GandolfiniRodina Sopránů). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (92)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM TĚ RÁDA, DĚVČE. DOKONČETE AKCI, NEBO PONESETE NÁSLEDKY. MÁTE HODINU..…“ /// Namířit a stisknout spoušť zvládne dneska každý děcko. A tyhle dvě cácorky s vizáží patnáctek a chováním dvanáctek nejsou výjimkou. Po úvodní akcičce se mi chce zařvat – TO URČITĚ, ale držím hubu, páč kdyby to jako mělo parádní průběh, tak bych pak mohl vypadat jako kretén. Váj a Dejz, dvě puberťačky, který jsou kurevský zabijačky – jak vám to zní? Odpovím za tebe… – jako píčovina! Předpokládám totiž, že máme stejnej sluch. Nakecaj toho víc než 2 upírky a výsledek je stejnej. Jen prostě svý bolístky schovávaj za assassinství. A tak se tam válej s (budoucí) obětí a kecaj a kecaj, abych pochopil, že cesta do nitra holčičí duše vede přes několik litrů červený barvy a mrtvol. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když ,,POGO“, tak jedině ,,Tanec krvavejch fontán“. 2.) Zrovna jsem zamilovaná do Barbie Sunday. 3.) Thx za titule ,,Euler“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se do kin nejen v ČR, ale i v USA dostal film "Violet & Daisy" až v roce 2013, jedná se o projekt z roku 2011, což byl ne náhodou rok, kdy kina zažila v kontextu předchozí naprosté neexistence přímo nápor akčních filmů pro holky v podobě dvojice "Sucker Punch" a "Hanna". Jestliže "Sucker Punch" byl holčičím ekvivalentem opulentních komiksových blockbusterů a "Hanna" dávala dospívajícím dívkám nezlomnou a současně inteligentní i citlivou akční hrdinku ve stylu Jasona Bournea, pak "Violet & Daisy" přináší holčičí variaci na středně nákladné žánrové filmy neotřele přistupující k tradičním konceptům a schématům. S ohledem na dějové motivy, blouznivou nadsázku, okázalou formální stránku, sebereflexi žánrových pravidel i samotného filmového média a adoraci schematických gest a symbolů vlastně snímek evokuje podvratnou klasiku "Branded to Kill" Seidžuna Suzukiho, jen místo popartové estetiky je zde estetika dívčích budoárů. Zásadní stylový posun, který odlišuje "Violet & Daisy" od předchozích dvou filmů spočívá v přístupu k motivům dětství a dospělosti. V "Hanna" byl útěk hrdinky, kterou byla dívka vychovávaná jako stroj na zabíjení, stylizovala do pohádky, čímž mohla částečně prožít dětství, o které byla připravena, a "Sucker Punch" v zásadě přicházel s emancipačním obloukem, kde hrdinky odhazovaly nevinnost dětství, aby si při podmanění genderových stereotypů vybojovaly svou svobodu. Titulní postavy z "Violet & Daisy" naproti tomu jsou vlastně kariérní ženy, které ale ke své práci i volnému času přistupují s holčičí optikou. Dospělost či dospívání v jejich případě nejsou cílem či probíhajícím procesem, nýbrž něčím nepřítomným. Nelze říct, že by hrdinky nějak dospělost popíraly, přehlížely nebo jí vzdorovaly. Prostě pro ně samotné neexistuje. Vedlejší postavy pak právě tuto vlastnost na hrdinkách obdivují (zabiják č. 1), nebo ji naopak touží nahlodat (gangsteři). Na tomto principu pak film staví nadsazené vyprávění, které se v zásadě točí okolo snahy uchovat si onen dětský přístup. Ovšem jelikož obě hrdinky zastupují jeho dvě odlišné podoby - Daisina zvídavost a Violetina impulzivnost -, nevyhnutelně vše spěje k tomu, že postavy budou muset alespoň na chvíli odhalit svá nitra skrývaná za brněním naivity. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá čiastočne umelecky ladená akčná komédia. Má celkom dobrý príbeh o dvojici nájomných vrahýň, ktoré prijmú jednoduchú zákazku na odstránenie jedného muža u neho doma, keďže okradol vplyvných ľudí. Ale na mieste si uvedomujú, že je to úplne iný prípad, než všetky predchádzajúce akcie, s mužom sa spriateľujú a tak sa musia rozhodnúť, čo ďalej. So spracovaním som veľmi spokojný, síce sa tu toho vlastne ani až tak moc neudeje, film sa venuje prakticky len jednej akcii dvojice vrahýň a navyše sa väčšinu času odohráva v jednom byte, ale sadlo mi to viac než dobre. Môže za to hlavne toto skvelé prevedenie, celé je to tak príjemne hravé, čiastočne originálne, s mnohými skvelými nápadmi a s veľmi dobrou atmosférou. Navyše to ťahá perfektné hlavné duo, pričom vzťah medzi nimi funguje výborne a je skutočne radosť pozerať na ten celkový kontrast, keďže v akcii zabíjajú krvavo bez mrknutia oka a zároveň majú taký detský, bezstarostný prístup, takže si rozprávajú vtipy, bavia sa. túžia po drahých šatoch a mnoho iného. Dobre zvládnutá je aj postava muža a tak som bol zvedavý, ako to dopadne a nesklamalo, aj úplný záver sa mi páčil. Takže tu sa je skutočne na čo pozerať. Čo sa týka akcie, moc jej tu nie je, nájdu sa tu prakticky len dve, tri krátke sekvencie, ale vôbec mi to nevadí, keďže o ňu tu vôbec nejde a navyše aj to málo tu má svoje čaro. Veľkým plusom je aj humor, toto rozhodne nie je klasická komédia s jej typickým humorom, tu je taký originálnejší, morbídnejší a hlavne súvisí s tým celkovým kontrastom, takže ešte aj také skákanie po mŕtvolách ma svojou absurditou dokázalo rozosmiať. Herecké obsadenie je skvelé, Saoirse Ronan si vyberá jednu zaujímavú úlohu za druhou a perfektná je aj tu, o moc nezaostáva ani Alexis Bledel, pričom spolu im to skutočne sadlo, bavil ma aj James Gandolfini a poteší aj krátka účasť Dannyho Treja. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, pekná vizuálna stránka, atmosféra a celé toto prevedenie, tu nemám čo vytknúť. Pred pozretím som si prial, aby to bolo presne takéto, takže som rozhodne spokojný, príjemná zábava, ku ktorej sa ešte rád vrátim. 77% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, o tomhle filmu jsem se dozvěděl jen proto, že v něm hraje Alexis Bledel, kterou jsem si oblíbil od jistého seriálu. Takže jsem od tohohle filmu nic nečekal a pořádně jsme vlastně ani nevěděl, do čeho jdu. A možná proto jsem si to užil. Nebudu lhát, tohle rozhodně není film pro každého, je to totiž hodně ujetý snímek o dvou holčinách, které jsou tak trošku vražedkyně, s kterýma si není radno zahrávat... K tomu ještě James Gandolfini v roli jejich oběti, které je vlastně jedno, že bude zabit a hodně suchý humor, který ne každému může sedět… co si více přát? Rozhodně bych nebyl proti, aby Geoffrey Fletcher natočil něco dalšího, co bude stejně osobité a kdyby do toho opět obsadil Alexis, která byla překvapivě skvělá jako teen vražedkyně, tak by měl minimálně jednoho diváka zaručeného… 80 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"To je úplnej arzenál. Je tady i malej glock do kabelky. Do tý modrý, víš?" Těžko přetěžko zařaditelný film, který má tak prazvláštní atmosféru, že mě dokonale nadchl. Nevím, kdy naposledy jsem viděl tak ohromné smíchání tolika odlišných žánrů. Violet a Daisy rozhodně nejsou akční film, je to spíš vtipy odlehčené melancholické dramátko o přátelství a jeho ceně, které navíc úchvatně vypadá a může se chlubit bezvadným hereckým trojlístkem Alexis Bledel - Saoirse Ronan - James Gandolfini. To, co tihle tři dohromady předvedli, nemá obdobu a chybu. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě to vtáhlo do děje. Pomatený humor mě velice potešil a okamžitě jsem si zamiloval obě hlavní protagonistky. K tomu zajímavé vyvrcholení a hurá do kladného hodnocení. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Což o to, zápletka zní docela zajímavě, holky zabijačky jsou zprvu načrtnuty taky slibně a člověk se pomalu těší na prima napínák. Jenže režisér si asi řekl, že by bylo príma zahrát si na dalšího Tarantina a natočil tak zcela nezajímavý film s nefungujícími dialogy, jenž se režisérovi rozpadá před očima jako domeček z karet. Ani ti snaživí herci (Alexis Bledel bude ty teenagerky hrát snad ještě v padesáti) to bohužel nejsou schopni zachránit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iste nikoho neprekvapí, že sa jedná o debut, hoci režisér má na konte Oscara za scenár k dráme Precious. Možno práve pod vplyvom tohto úspechu si zmyslel, že je už skúseným filmárom, ktorý si môže dovoliť natočiť čokoľvek. Holt, aj keď máte solídne obsadenie, ale koncept pokrivkáva, nie je ľahké presadiť sa inde ako na festivaloch. Koľko divákov a diváčok sa asi nechalo zlákať tým, že pozná predstaviteľky hlavných hrdiniek a Dannyho Treja? A čo asi povedia na to, až zistia, že spomínaný herec sa tu objavuje iba v jednej asi tak trojminútovej scéne? Zrejme si povedia, že z tohto vyviazol zo všetkých najlepšie. Violet & Daisy je teda film, ktorého režisér si zjavne myslí, že dokonale ovláda filmárske remeslo a že mu teda všetko prejde. Ale to, že v titulkoch napíšete do poďakovanie mená Quentin Tarantino a Bruce Willis rozhodne ešte neznamená, že sa im môžete rovnať. Nemôžete! Ani v prípade, že ste ich filmy videli už x-krát. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zaskákat si s citově rozháranýma slečinkama panáka, ať už křídového na chodníku nebo krvavého, na gangsterech v obýváku, na to už jsem asi trochu starej. Nebo ještě ne dost? Ne že by tam nebylo pár milých momentů (Violet leze pod sprchu po mrtvolách nebo ta bublina žvýkačky), jenže paci paci pacičky se Segrestorem :-) a jiné mimózní infantilnosti to vše spolehlivě zabijou. Jo, když už je řeč o zabíjení, slovy Vincentova parťáka Julese: „Za normální situace už byste byly, holčičky, obě na prkně, ale prožívám teď přechodné období a nechci nikoho zabít...“ Takže nezabiju ani ty dvě slečny, ani ten film. Nedám mu Odpad! a nešoupnu ho do popelnice (à propos, co vlastně chudince Violetce, kromě toho nacpání do popelnice, ti čtyři sviňáci ještě provedli? Já bych pár nápadů měl ;-). Chvílemi to není špatná kill-konverzačka. Navíc, sám James Gandolfini si zaslouží (in memoriam) alespoň dvě hvězdy. Třetí hvězda je na nové šaty pro moje holčičky. Schválně jen na jedny, ať se o ně ty citově deprivované kozy poperou!       Jo, a tenhle znáte? Jde táta rajče (režisér Fletcher), máma rajče a malé, uňuňané rajčátko (tento film) do kina. Rajčátko se loudá, táta mu jednu flákne a povídá: „Tak pojď, ty kečupe!“             „Kečupe...“ ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Prijde mi, jako by nekdo videl Sedmikrasky a rekl si: "Hm, ted jim dam do rukou zbrane a nikdo to nepozna..." Takze prijemny bizarek se skvelym Jamesem Gandolfinim, ktery ale tak nejak nedrzi pohromade. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane mi to prišla ako hrozná sračka, ale potom zas boli niektoré scény, ktoré prekvapivo pobavili a zaujali. Zabijácke šťandy ma naozaj bavili, keď som bola malá túžila som byť nájomná vrahyňa, bohužiaľ miesto toho som predavačka v kníhkupectve (velice ďaleko od tejto profesie). No najviac ma v celom filme zaujal James Gandolfini v jeho úlohe. Priznávam, že na konci som aj kvôli nemu plakala. Bol tam proste úžasný a spolu s Daisy sú to pre mňa najlepšie postavy z celého filmu. Veľmi som si ich obľúbila a ich spoločné scény sa mi naozaj páčili. Tak aspoň kvôli nim 3*. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to celkem zajímavý snímek. Ale asi pouze jenom tím, že má dvě velmi zajímavé hlavní aktérky, jinak příběh je nic moc a celkové provedení děje také pokulhává. Alexis Bledel zazářila a předvedla, že umí zahrát taky špatnou holku. Rozhodně to není ztráta času, ale samozřejmě to není žádný trhák. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že jsem si to pustil tak nějak před spaním po pár pivech a nakonec jsem neusnul, protože to bylo celkem zajímavé :-D Hlavní dvě postavy na mě zapůsobily dost silně a celkem jsem se dost bavil ač ke konci silné dráááámo :-) Zajímavá atmosféra, která přidává tu 4 hvězdu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátek mírně tarantinovský, až mě to docela navnadilo. Bohužel brzy se film přepne do nezajímavé konverzačky dvou "vražedkyň" a jejich oběti. Bohužel scénáristicky film nezaujme a a ani jedna z hereček mě nijak nepřesvědčila. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tak holky sa nám chceli hrať na Tarantina? No dojemné. Verím, že by na to pod iným vedením určitý potenciál mohli mať, ale to by musel mať gule na pravom mieste aj autor filmu. Stačilo by asi vynechať lacný pátos a z dejových zvrat(k)ov vyberať len tie vkusnejšie. Veď ako všetci vieme, niekedy je menej viac. Nie každý je totiž schopný toho, čo vyššie zmienený pán režisér považuje za štandard, ktorý zároveň aj určuje. Ale tak ok, dievčatá si zablbli a priznávam, bavil som sa. Bola mi však sympatická len jedna z nich, Saoirse. Možno je to tým, že zamýšľanú nevinnosť v sebe ešte aj mala (hehe), nie ako Alexis Bledel, ktorá bola za podobnú drsňáčku už x rokov predtým v Sin City. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi filmy, kde slečna o váze průměrného Somálce kosí stokilový hovádko (zdravím Hit-Girl) a tady obě dvě titulní postavy byly opravdu khůl, protože zrovna dvojka Bledel-Ronan je jak z reklamy na kontaktní čočky (ne vážně, hezčí barvu očí, než maj tyhle dvě, v současném Halyvůdu nenajdete). Jenže... ať se to Geoffrey Fletcherovi líbí anebo nelíbí, Tarantino je prostě pořád jenom jeden. Akce docela koukatelná (hlavně to hopsání po mrtvolách), ale ty dialogy... ty dialogy, no nepronášet je tyhle dvě, kdy je vám tak nějak jedno, co plácají, protože se na ně kouká i tak fajně, tak je vám snad i stydno. O triviální zápletce nemluvě. Ale kašlat na to, tomuhle filmu budu vděčný za zabití... času, takže vlastně spokojenost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úsměvná blbost, při které se budete smát hlavně nad debilitou scénáře (který byl ovšem nutno podotknout zřejmě psán s nutnou nadsázkou). Tohle snad ani nikdo nemohl brát vážně. Dvě děvčata co stěží udrží pistoli v ruce, jsou nájemné vražedkyně, které dokáží rozpoutat krvavá jatka, ale když dojde na sejmutí jednoho postaršího páprdy, tak je začne hlodat svědomí – jenže ho nepřišly zabít samy a tak se to celé zvrtne. Zvrtlo se to v několik zajímavých scén – některé jsou i pěkně krvavé, jenže celé je to proloženo i kupou otravně nudného tlachání o hovně. Jestli to mělo vzbudit u diváků emoce, tak v mém případě to nezabralo a já spíš nervózně čuměl na časomíru. Saoirse Ronan je celkem sympatické děvče, to její známější kolegyně Alexis Bledel od Gilmorek už jaksi zestárla a moc jsem jí tu roli teenagerky nevěřil – šla do toho bohužel o pár let později. Spousta věcí tu byla nereálných, spoustu je nutno brát s nadsázkou, nicméně na víc jak obyčejný průměr to nevidím. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Párek krajně protivných a bezostyšně přihlouplých (sle)piček, které obě evidentně patří do pakárny, které si hrají na děsně cool profesionální zabijačky, a které spolu neustále vedou konverzaci na úrovni mentálek z pomocné školy. Popkulturní karikatura popkulturních Pulp Fiction pro holky ze základky, natočená nejspíš podle nějakého přitroublého comicsu. Těšil jsem se aspoň, že starej bourák Gandolfini jim oběma pořádně srovná faldy, natrhne kaďák a zatne tipec, ale on místo toho, aby byl hnusnej sadistickej parchant jako třeba v True Romance, je takovej smutnej dobráckej dědula se psíma očima. Nudilo mě se na tuhle trapárnu koukat a poslouchat všechny ty otravné dialogy. A vadily mi i takové drobnosti, jako třeba že když šla pička 9 prohledávat "klienta", vlezla přímo před mušku pičce 8, která ji kryla. Ale vizuálně je film moc hezky udělaný a bylo v něm i několik málo vtipných momentů, třeba vtip s veterinářem/vegetariánem; nebo když pičky skákaly po mrtvolách a těm z pusy a z děr po kulkách tryskaly takový malý roztomilý krvavý fontánky, to se mi fakt líbilo. ()

Reklama

Reklama