Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oba, bývalí strážci zákona rádi zariskují. Jinak nemají šéf bandy Alex Flood (Dean Martin) a hráč Jim Dolan (George Peppard) nic společného. Floodova banda terorizuje provozovatele jedné společnosti poštovních dostavníků. Její členové požádají Floodova dřívějšího kumpána Dolana o pomoc. (MacGuffin)

Recenze (14)

WesternMan 

všechny recenze uživatele

Western se stále omílanou zápletkou (vzpoura proti tyranovi), která tu už mnohokrát byla a byla zpracována mnohem lépe, ale na druhou stranu se Dean Martin své role zhostil na výbornou, na finále kdy konečně došlo na pistole se také dobře dívá, herecké výkony a hudební spracování jsou průměrnější, ale celkový dojem tak 70%. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Flood (Dean Martin) nebere nikdy míň než 51%, a tak jak má městečko v hrsti nabývá dojmu, že mu patří a může si dělat co chce - věšet, vypalovat domy, vraždit, terorizovat obyvatele. V Jerichu zatím odolává jediný člověk, Floodova bývalá milenka Langová spolu se svým obchodním partnerem Hickym, kteří vlastní přepravní dočku. S ní se právě do Jericha s Hickym vrací Hickyho přítel Dolan (George Peppard). Dolan se do ničeho nechce míchat, zvlášť ne proti přesile. Dobře zvládnuté přestřelky a formální stránka, děj trošku kulhá a není v něm mnoho zajímavých momentů. 70% ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mám rád původní americké westerny, toto je jeden z nich.! Víc než krutý zdá se Flood, šéf bandy, která si zotročuje město, jakýkoli pokus o vzpouru normálních obyvatel je tvrdě potlačován. Martin zde hraje zatraceně nesympatického "hnusného bastarda", který se neštítí ničeho.!! ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Průměrná westernová podívaná s ohraným příběhem,město kterému vládne jeden člověk kterého se všichni bojí až na jednu vdovu která si objedná jiného šerifa který dorazí se společníkem aby městu pomohli,během filmu jen pár rvaček bez přestřelky které se dočkáte až na konci.Prostředí i kostýmy v pohodě zrovna tak herecké výkony. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Do třeti tradiční Lavenův western. Máme tu městečko ovládané padouchem a jeho bandou, hrdinu a dívku v nesnázích. Je to však výborně natočené, vymyšlené a zahrané. Dívka v nesnázích je ženská od rány, co hrdinu klidně přechlastá ve whisky. Martinův padouch má charisma, není hlupák, naopak je to bývalý strážce zákona, který město ovládá tím, že si od každého podniku veme 51% a lpí na iluzi zákona. Peppardův hrdina je zas cynický pragmatik a pokerový hráč, který ač dočasně v městečku uvízl se rozhodně nehodlá do ničeho plést - dokud to nepřesáhne únosnou mezi. A i pak vědom si velké přesily podniká celkem vychcané výpady ve stylu rozděl a panuj. Slušná konverzační rovina, pár výborných akcí (bitka, saloon) a vynikající finále v divočině. Za mě spokojenost a 4*. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama