Mámo, táto, obejmi mě (TV film)
Dokumentární
Česko, 2010, 61 min
Veronika Müllerová, Martina MüllerováObsah
Dokumentární film o dětské psycholožce Jiřině Prekopové a její terapii pevným obětím se natáčel čtyři roky. Díky vstřícnosti Jiřiny Prekopové a ochotě léčených lidí mohli autoři filmu zachytit i velmi intimní chvíle v průběhu terapií.
Pevné objetí, které Jiřina Prekopová dovedla do propracovaného léčebného systému, ale nespočívá v jakémkoliv násilí na dítěti, ale naopak na pročištění láskyplných vztahů. Ty se ovšem neobnoví, pokud ze sebe dítě nedostane všechnu nahromaděnou bolest, kterou v sobě nosí. Jiřina Prekopová začala praktikovat metodu pevného obětí až v době, kdy už byla v Německu uznávanou dětskou psycholožkou. Dnes má tato vzácná žena 81 let a přesto ji nenapadne odpočívat. Přednáší, píše knihy, zakládá po celém světě další instituty pevného obětí. Když se jí zeptáte, kde na to všechno bere energii, odpoví: "Energii mi dává láska, kterou se mi daří rozproudit znovu mezi lidmi." (oficiální text distributora)
sator
Tak zas Evropa objevila Ameriku (Afriku) díky Prekopové---pa-rá-da---.... Za metodu ***** za dokument*** Ra rušivou a překrývající muziku se zlobím :-)(28.12.2010)
klima777
Primum non nocere...(12.1.2012)
ElisD
Surový (nemyslím krutý, ale naturalistický) dokument o jedné kontroverzní psychoterapeutické metodě, která však má hlavu a patu a zavedla ji vážená psycholožka ne nějaký cvok. Zajímavé nahlédnutí do metody, o které když člověk ví jen z doslechu, působí důvěryhodně jako Aštar šeran.(28.3.2011)
Moly
Režiséry jsou Veronika a MARTIN Müllerovi, nikoliv Martina Müllerová.(17.5.2012)