Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dnešní státní svátek jsme pro Vás připravili veselou pohádku s písničkami o kouzelnici Valentýně, o zamotaném pátrání po zmizelém baronovi a o síle správného slova. Stačila jedna malicherná hádka, trocha roztržitosti a paní Valentýna z knížecího rodu Rybenských (L. Šafránková) omylem začarovala svého snoubence barona Lumíra Mokřenského (V. Vydra) do podoby osla. Takový malér je ovšem třeba utajit, zvlášť když Valentýna nemá potuchy, jak kouzlo zvrátit… Valentýnin bratr kníže Lev (B. Klepl) zuří, neboť plánovaným sňatkem mělo konečně dojít k naplnění jeho celoživotního snu: propojení rybníčků Mokřenských a Rybenských v jeden velikánský chovný rybník! Proto záhy nabídne ruku své dcery Adélky (M. Issová) Lumírovu bratrovi baronu Rudolfovi (J. Dulava). Adélka se však před časem zamilovala do sympatického cizince Eduarda (V. Dyk) a on její city nadšeně opětuje bez ohledu na jazykovou bariéru. Takový zmatek může vyřešit jen jediné kouzlo – kouzlo lásky. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Doprdele, intelektuálové." Pardon, to je výkřik z jiného filmu. "Doprdele, Issová." To už jsem já. Strašná hérečka a strašný zjev. Kdybych býval věnoval čas osobám a obsazení, neztrácel bych čas a tuhle infantilní taškařici si odpustil. Kromě Šafránkové tu nezaslouží pozitivní zmínku nic. Zato těch negativních by bylo na seriál, od podřadných dialogů až po infantilní písničky, takže se spokojme jen s decentním konstatováním, že jsme si s touto "pohádkou" nebyli souzeni. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Plešatý Klepl, vousatý Dulava...to jediné mě zaujalo. Na této pohádce nepřipadalo nic veselého, spíš jsem kroutil hlavou, jaké pitominy je možno také natáčet. Ani tolik schopných herců neudělá kvalitní film. Ale Libuška Šafránková se tak snažila, že nedám odpad, je stále roztomilá. I když, jejím hlavním hereckým partnerem byl...osel. Tuto podivnost nám Česká televize naservírovala ke štědrovečerní večeři - snad vám nezaskočilo. Natáčeno na zámku Dětenice. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

V každé pohádce je nějaký záporák - čarodějnice, čerti, strašidla nebo aspoň zlý král. V Kouzelné tetičce Valentýně ne. Je tu jen princezna, která chce zhubnout a princ z Anglie. A k tomu zpívají infantilní písničky, možná to bylo to chybějící Zlo. Ale Šafránková je neodolatelná, stejně jako česko-anglická mluva sira Eduarda. Je to taková milá jednohubka na nedělní odpoledne. Opakované shlédnutí ale nedoporučuji. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Valentýno, už jsi četla Zámecký zpravodaj ??" ;) I když zámecká Vydra vypadá jako osel a soudě podle Dyka tahle pohádková inscenace patří mezi ty novější kusy, mezi nimiž těch opravdu dobrých není ani jako Šafrán(k)u, platí Kouzelná tetička Valentýna z pera šikovné veteránky Jarmily Turnovské za nesmírně zdařilou záležitost.. Rozhodně i dík umírněné režii Zuzany Hojdové-Zemanové a její v rámci žánru nezvykle důsledné i zajímavé práci s mizanscénou a intertextovými vtípky.. Uhlíř tradičně bezchybný.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Libuška jako čarodějka se neobjevila v pohádce poprvé, ale i tahle role jí po všech princeznách sluší, Martha je milá, Vojta je sympaťák, Táborskému se nikdy nedá nic vytknout a osel je bezva. Písničky s Uhlířovou hudbou jsou vtipné a že ten jazyk, co se ho dcera knížete Rybenského učí je angličtina, je vcelku fuk, kdyby to byla latina, tak tomu nerozumí lautr nikdo. Jo, ale osel o Vánocích má být u jesliček, téhle pohádce asi při hodnocení nejvíc uškodil výskyt oslíka na špatném místě, když byla myšlena jako vánoční. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na zámku Dětenice, záběry Sluneční brány byly filmovány na zámku v Hořovicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama