Významný slovenský herec Martin Huba /1943/ pochádza zo slávnej "divadelníckej" rodiny. Jeho otec, Mikuláš Huba bol vynikajúci divadelný a filmový herec, člen činohry Slovenského národného divadla. Jeho matka, Mária Kišoňová - Hubová zase sopranistka, sólistka opery SND. Po absolvovaní štúdia herectva na VŠMU v Bratislave bol tri roky zamestnaný vm činohre Štátneho divadla v Košiciach, od roku 1967 pôsobí v Bratislave, od roku 1976 je členom SND. Už od počiatkov jeho kariéry bolo jasné, že smeruje k výraznému a osobitému charakterovému herectvu. Hoci bol často obsadzovaný do vážnych rolí, svoje herecké majstrovstvo potvrdil aj niekoľkými skvelými komickými postavami, ktoré mnohokrát okorenil príznačným nadhľadom, iróniou a nadsádzkou. Jeho herecký talent už roky oceňujú slovenskí diváci /Čakanie na Godota, Mizantrop, Clavijo, Bratia Karamazovci, Páni Glembajovci, Dvaja, Tri sestry, Garderobiér, Kontrabas, Čertice, Búrka/, ale v poslednom čase aj diváci českých divadiel /Divadelník, Krá ľ Lear/. Okrem desiatok divadelných postáv Martinovi Hubovi poskytla obrovský priestor pre profesionálny rast aj televízia, pretože režiséri okamžite odhadli jeho potenciál a predpoklady pre toto médium. Na svojom konte postáv v televíznych filmoch a inscenáciách má také tituly ako Žena z Antisveta, Jubileum, Timon Athénsky, Netrpezlivosť srdca, Tá dáma, Spolužiak, Hranice únavy, Nepokojná láska, Hĺbkový rekord, Chaos. Film k Martinovi Hubovi nebol až taký štedrý ako k jeho otcovi, no napriek tomu má za sebou niekoľko skvelých hereckých kreácií /Trofej neznámeho strelca, Javor a Juliana, Fany, Musíme si pomáhať/. Popri hereckej práci sa Martin Huba venuje aj réžii. V SND realizoval v posledných rokoch hry /Višňový sad, Desať malých černoškov či Tančiareň a v televízii filmy Slepý Geronimo alebo Hra o láske a smrti. Komédia Tatiany Kusej A čo ja, miláčik? z roku 1986 v réžii Franeka Chmiela rozpráva o tradičnom vzťahovom trojuholníku, kedy do manželstva poznačeného stereotypom nečakane vstupuje druhá žena a začne si namiesto manželky plniť časť manželských povinností. (oficiální text distributora)
Rex Mundi
Juj, výborná televízna groteska, Huba a Sládečková excelujú.(27.4.2005)
Aky
Výborná, neprávem zapomínaná komedie s virtuozním komediantství Martina Huby. Možná to není úplně za 5*, ale opravdu se mi to líbilo.(4.9.2011)
anderson
ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 26.12.1986, pôvodná televízna inscenácia - Viete čo sa stane keď manželka nestíha uspokojiť všetky manželove potreby a navyše kvôli každodenným starostiam vyzerá dosť výrazne "vyčerpaná" ? Príde jej pomôcť sexi členka Spoločnosti pre zanedbaných manželov. :-) Skrátka "nářez" po slovensky. (5.9.2008)(5.9.2008)
jhrasko
Dnes už legendárna klasika so socialisticky "nemorálnou" témou, dokonalými hercami a hláškami, ktoré ma nikdy neprestanú rozosmievať ("pre mňa za mňa sa volajte aj Ingeborg Bryndziariková") ... k tomuto komentáru sa vrátim, keď si znova pripomeniem, z akého jazyka to Božidara prekladala:-)))(16.2.2009)
cure
Veľká vec. Skvelá ukážka slovenského humoru. Hubova premena bola výborná. Susedia klepú rezne, Shoguna dávajú v kine a vianočný kapor je už hotový. "Miláčik poď sa pozrieť na toto. To je úžasné. Pozri na tú horu čo na ňu lezú. To sú frajery. Tak kde si toľko! Poď sa už pozrieť". Turzonovová, Huba aj Sládečková sú výborný. Presne takto sa ma točiť v duchu hesla "za málo peňazí veľa muziky". Základom je skvelý scenár a živo si to viem predstaviť aj ako úspešnú divadelnú hru. 95%.(1.8.2007)
slavo75
Vynikajúca „konverzačka“ z pera autorky Táne Kusej, ktorá je z času na čas uvádzaná aj v divadlách. Je napísaná tak skvelo, že od začiatku do konca sa na vtipných situáciách, dialógoch, hádkach a často absurdných situáciách, skvele bavíte. Odhliadnuc od miniatúrnej úlohy Františka Kovára, ktorý do deja vstúpi až v samom závere inscenácie, je to skrátka vyrovnaný herecký koncert troch hlavných postáv – Margity v podaní Božidary Turzonovej ako večne zaneprázdnenej prekladateľky z amharčiny, ktorá tým pádom zanedbáva manžela aj domácnosť, roztržitého a do svojej práce zažratého programátora Bohuša (Martin Huba) a do tretice excelentnej Marty Sládečkovej v úlohe Skarlet – atraktívnej a extravagantnej – aj keď nežiadúcej – „pomocnice v domácnosti“, ktorej identita je spočiatku ukrytá za údajnú sesternicu Margity. Skarlet sa hneď v úvode votrie do domácnosti Margity a Bohuša a jej jediným cieľom je nahradiť večne zaneprázdnenú Margitu a postarať sa o Bohuša. Táto tajná misia je známa iba Margite a Skarlet no a naivný a nič netušiaci Bohuš postupom času prijíma všetko, čo mu Skarlet tak ochotne servíruje. Skarletina až prehnaná starostlivosť neunikne pozornosti Margity, ktorá sa postupom času obáva, že by tá starostlivosť mohla časom presiahnuť prijateľné medze, preto rázne zasiahne a preberie starostlivosť o manžela do svojich vlastných rúk. Záver inscenácie vyznieva komicky, pretože sa karta úplne obrátila a zanedbanou sa stala Margita – namiesto svojich prekladov sa stará o domácnosť a manžela, preto sa inscenácia končí tak, ako začala – nevítanou a nepozvanou návštevou člena spoločnosti na ochranu zanedbaných žien – Reného Kvasničku, ktorý je pripravený túto situáciu zvrátiť. Táto skvelá komédia vlastne nemá hluché miesto a divák sa baví od začiatku do konca. Táto inscenácia patrí podľa mňa k vrcholu televíznej inscenačnej tvorby svojej doby.(14.4.2009)