Reklama

Reklama

Německá superstar Til Schweiger napsal, zprodukoval, zrežíroval a také si zahrál v této úsměvné a dojemné komedii. Henry je nevyzpytatelný scénárista, který se vrhá z náručí jedné nešťastné aféry do druhé. Pracovně na tom není o moc lépe. Jednoho dne však dostane životní příležitost napsat filmovou adaptaci slavného románu, který samozřejmě nenapsal nikdo jiný, než jeho bývalá přítelkyně a životní láska, Catherine. Jenže všechny jeho naděje na konečně šťastný a úspěšný život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví osmiletá Magdalena. Údajně je jeho dcerou a produktem dostaveníčka na jednu noc. Byla svěřena do péče svého biologického otce, než se její matka v zámoří vypořádá se soudním procesem. Otcovství není nikdy procházka růžovou zahradou. Ale když se to stane přes noc – zrovna když se snažíte napsat své životní dílo a získat zpět lásku svého života – je to prakticky nemožné! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

freddy 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem od filmu téměř nic neočekával. Prostě jsem jen měl chuť na komedii a náhoda tomu chtěla, že na HBO Comedy po premiérovém dílu čtvrté řady Takové moderní rodinky začínal tento film. Řekl jsem si, proč mu nedat šanci, třeba to bude fajn. A ono nejen že to bylo fajn, tohle byl excelentní film, respektive jeden z těch filmů, které jsou nenápadné s triviálním dějem, ale které zhlédnete jedním dechem, skoro celou dobu se u nich potutelně usmíváte, aniž si to vlastně uvědomujete, a s koncem filmu je vám líto, že se musíte s hrdiny tohoto filmu rozloučit. Tenhle film nenabízí nic víc a nic míň než sbližování muže středního věku se svou osmiletou dcerou, o jejíž existenci až dosud neměl tušení a pochopitelně o výchově a alespoň základní péči o dítě nemá ani ponětí. Dcerka je kouzelná, otec, jenž téměř neví, která bije, je taktéž okouzlující, a dosavadní otec této dcerky, který ji vychovával, je docela komickou figurkou, kterou prostě musíte milovat. Ve výsledku jsou vlastně všechny postavy kladné a příjemné, žádnou zápornou záměrně škodící postavu zde nenajdete, a i díky tomu se jedná o příjemný a milý film, který potěší a zahřeje na duši. I proto neváhám s udělením maximálního hodnocení. Je to za pět hvězd. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Moje teprve druhá Schweigerovka. A něco na způsob biologičtějšího Kolji. Téma nenadálého otcovství a problémů spojených s jeho přijetím je bohužel drceno vysokou mírou nerealisičnosti. Hlavní hrdina, tedy biologický otec dítěte, už od začátku působí uvolněným dojmem a že ho tato situace vlastně vůbec nezasáhla, což si protiřečí s jeho vlastním výrokem, že neví, co s tím. Během poloviny se film až zbytečně přehupuje v zdlouhavou, natahovanou kaši, která se zdá nemít konce. Slibný začátek tak vyplýtval veškeré zbytky potenciálu a zbyla jen snaživá, ale nudná skořápka. Líbilo se mi hudební podkreslení, snažící se navodit až emotivní atmosféru, nicméně tentokrát to nefungovalo tak dobře, jako třeba v Kuřeti s ušima. To mi připomíná... co jen přijde příště? Cvrček na stáži? Jinak Til si opět až egoisticky odkroutil jak režii, tak i hlavní roli, kde stejně tak jde v druhé řadě o psaní scénáře a lehké zasazení do filmového průmyslu. Tak si říkám... není to skoro jako boření asi už páté zdi? Film se mi tedy nezdál úplně nepovedený, ale když jsem se začal ani ne v půlce nudit, nevypovídá to ani o tom, že by dostál svého nemalého potenciálu. Milé, ale nesympatické. 50% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Začátek nic moc, přechytřelé děcko bylo dost protivné, a kromě nepřehlédnutelného charisma, kterým Til disponuje ve značné míře, nebylo čím zaujmout. Naštěstí se to slibně rozjelo za podpory výborného soudtracku a docela dobré zábavy obou tatínků, včetně čím dál milejší dcerušky a sympatické Katariny. Story, hudba, režie celkem za 3, čistá hvězda patří Tilovi za svou personu i ukočírovanou režii a výběr hudby. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak chcel Til Schweiger pred celým svetom vyvolať nechuť k jeho vlastnej dcére, tak sa mu to dokonale podarilo. Tak nesympatické dieťa, to by sa bežne muselo dlho hľadať. A ešte jej aj napísali tak hlúpu povahu, že o žiadne zlaté dieťa nejde, ale o mrchu, čo nechcete vidieť. Otravná nesympaťáčka, ale v podstate to platilo aj o okolité ženské osadenstvo. Proste Germánia. Niektoré scény boli priam nechutné, pritom mali byť akože vtipné. Najmä grganie do ksichtu. Celkovo sa dá vyzdvihnúť len skvelý soundtrack, čo pesnička, to perfektne zapasovala do deja. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Téééédy, to jsem se zas jednou sekl.... Ač, jako každý suděťák mám v sobě mnoho německé krve, tak nějak historicky z principu koukám na obzvlášť německé filmy s určitým despektem - asi tak jako autosalon na TV Prima na všechny auta mimo německých a zvláště z koncernu VW.... Ale, že se budu 2 hodinmy bavit a usmívat jsem fakt nečekal... Opravdu, ale opravdu ne... Ač má film nějaké nmouchy (no a co), je to film báječný a krásný a lidský.... No není to krásná omluva a poklona německé kinematografii? Tak německý filme sorry.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu odkazuje na "coq au vin", jediné jídlo, které Henry opravdu umí uvařit. (sg.sysel)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Berlíne a v meste Postdam. Začalo 21. júla 2010 a skončilo 13. septembra 2010. (MikaelSVK)
  • Jako jediný z protagonistů používá Henry výhradně elektroniku Apple, ostatní od všech značek kromě Apple. (sg.sysel)

Reklama

Reklama