Reklama

Reklama

Německá superstar Til Schweiger napsal, zprodukoval, zrežíroval a také si zahrál v této úsměvné a dojemné komedii. Henry je nevyzpytatelný scénárista, který se vrhá z náručí jedné nešťastné aféry do druhé. Pracovně na tom není o moc lépe. Jednoho dne však dostane životní příležitost napsat filmovou adaptaci slavného románu, který samozřejmě nenapsal nikdo jiný, než jeho bývalá přítelkyně a životní láska, Catherine. Jenže všechny jeho naděje na konečně šťastný a úspěšný život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví osmiletá Magdalena. Údajně je jeho dcerou a produktem dostaveníčka na jednu noc. Byla svěřena do péče svého biologického otce, než se její matka v zámoří vypořádá se soudním procesem. Otcovství není nikdy procházka růžovou zahradou. Ale když se to stane přes noc – zrovna když se snažíte napsat své životní dílo a získat zpět lásku svého života – je to prakticky nemožné! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Moje teprve druhá Schweigerovka. A něco na způsob biologičtějšího Kolji. Téma nenadálého otcovství a problémů spojených s jeho přijetím je bohužel drceno vysokou mírou nerealisičnosti. Hlavní hrdina, tedy biologický otec dítěte, už od začátku působí uvolněným dojmem a že ho tato situace vlastně vůbec nezasáhla, což si protiřečí s jeho vlastním výrokem, že neví, co s tím. Během poloviny se film až zbytečně přehupuje v zdlouhavou, natahovanou kaši, která se zdá nemít konce. Slibný začátek tak vyplýtval veškeré zbytky potenciálu a zbyla jen snaživá, ale nudná skořápka. Líbilo se mi hudební podkreslení, snažící se navodit až emotivní atmosféru, nicméně tentokrát to nefungovalo tak dobře, jako třeba v Kuřeti s ušima. To mi připomíná... co jen přijde příště? Cvrček na stáži? Jinak Til si opět až egoisticky odkroutil jak režii, tak i hlavní roli, kde stejně tak jde v druhé řadě o psaní scénáře a lehké zasazení do filmového průmyslu. Tak si říkám... není to skoro jako boření asi už páté zdi? Film se mi tedy nezdál úplně nepovedený, ale když jsem se začal ani ne v půlce nudit, nevypovídá to ani o tom, že by dostál svého nemalého potenciálu. Milé, ale nesympatické. 50% ()

B.Jay 

všechny recenze uživatele

Světe div se, vůbec to nebylo špatné. I když jsem recept na kohouta na víně nedostal, tak ty dvě hodiny milé zábavy rozhdoně stály za to. Til Schweiger je takový německý Hugh Grant a jde mu to zatraceně dobře. Emma Schweiger je místy na zabití, ale kdo by odolal jejím kukadlům? Já ne. Na čisté 4 to není, ale v rámci německých komedií...gut, sehr gut! ()

Reklama

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Mno, ten název 'Kohout na víně' zněl vážně lahůdkově, až jsem si z toho poslintala svůj hodobóžovej svetřík, ale bohužel film žádným extra zážitkem nebyl, vlastně se tam ani nevařilo, jenom jednou a to ty vajíčka připálili (společně s celým bytem). Neodolatelný hlavní hrdina Henry je jasnej proutník, ani se nenamáhá si zapamatovat jména dívek, co mu projdou ložnicí, ale zato hodně dbá o jejich dentální hygienu, protože v koupelně má asi sto novejch zubních kartáčků volně k použití (jako desátá z devíti zubařek upřímně doufám, že jsou značky Curaprox). Tak tenhle týpek začíná pracovat na scénáři dle knižní předlohy své bývalé lásky Catherine, která si ho vysloveně vyžádala, už to vypadá, že spolu tutově vyplodí nějakej velkofilm, když Henry jednoho dne objeví u svejch dveří malou cácorku, kterážto je jeho dcerkou. Normální by asi bylo vrátit děvče matce, nechat si udělat testy DNA a o zbytek už by se postaral soud, ale deset minut čistýho času je na biják nejspíš málo, takže si ji u sebe Henry nechá, z čehož vyplyne mnoho humorných situací (hahá, chicht a johohó) a emotivních okamžiků, které jsou pro větší efekt sestříhány do celých sekvencí, asi to dalo dost práce, protože nám tyto záběry tvůrci naservírují hned několikrát. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger chtěl zviditelnit svoji dceru, tak si pro ni napsal film a sám si ho i zrežíroval. Postavil ji tak do centra a kolem ní uplácal sentimentální, klišovitý a pitomý příběh plný nesympatických postav. Jediným sympaťákem zůstává tak sám Schweiger, který hraje opět stejnou postavu jako ve svých dvou předešlých filmech Zajíček s ušima a Kuře bez uší (talentovaný proutník bez peněz). Vtipné mi to moc nepřišlo, naštěstí se mu ale jako vždy povedl alespoň písničkový soundtrack. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavá barevnost, po estetické stránce velmi krásné a zvláštní. Herci byli taky dobří a konflikt, nebo spíše problém dvou otců pro jednu dceru a také soužití s vaším dítětem, o kterém jste nevěděli, že ho máte, tu byl vyobrazen velmi přirozeně. Sice to není žádné nové téma pod sluncem, naopak vcelku běžné - matka nechá dítě u jeho otce, který nemá ani páru, že má dceru, ale tady se liší tím zpracováním. Kdy tu vlastně je ještě druhý otec, který dítě doposud vychovával jako vlastní. Zajímavé střety, psychologické momenty a nakonec vtipné vyústění při soužití dvou otců a nakonec dvou rodin. Jediné, proč nedávám 5* je ta dětská herečka. Né že by byla špatná, oproti dnešním např. českým dětským hercům byla skvělá. ale takové děcko bych asi zabila. Jako hodit mobil do vody, protože se jí zrovna nevěnuje, a pak mu poradit ať ho dá sušit na toustovač. Vařit si vajíčka na neskutečném množství oleje a podpálit při tom kuchyň atd...A ještě jsem zapomněla zmínit zvláštní název filmu, pojmenovat ho podle jediného jídla, co umí hrdina uvařit:) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Jako jediný z protagonistů používá Henry výhradně elektroniku Apple, ostatní od všech značek kromě Apple. (sg.sysel)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Berlíne a v meste Postdam. Začalo 21. júla 2010 a skončilo 13. septembra 2010. (MikaelSVK)
  • Název filmu odkazuje na "coq au vin", jediné jídlo, které Henry opravdu umí uvařit. (sg.sysel)

Reklama

Reklama