Reklama

Reklama

Německá superstar Til Schweiger napsal, zprodukoval, zrežíroval a také si zahrál v této úsměvné a dojemné komedii. Henry je nevyzpytatelný scénárista, který se vrhá z náručí jedné nešťastné aféry do druhé. Pracovně na tom není o moc lépe. Jednoho dne však dostane životní příležitost napsat filmovou adaptaci slavného románu, který samozřejmě nenapsal nikdo jiný, než jeho bývalá přítelkyně a životní láska, Catherine. Jenže všechny jeho naděje na konečně šťastný a úspěšný život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví osmiletá Magdalena. Údajně je jeho dcerou a produktem dostaveníčka na jednu noc. Byla svěřena do péče svého biologického otce, než se její matka v zámoří vypořádá se soudním procesem. Otcovství není nikdy procházka růžovou zahradou. Ale když se to stane přes noc – zrovna když se snažíte napsat své životní dílo a získat zpět lásku svého života – je to prakticky nemožné! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

většina normálních lidí by asi napsala "milý film" nebo skoro jako "Kolja", ale sorry, mě ty nahromaděný klišé, absolutní předvídatelnost a holka, co pořád kroutí očima, podpálí barák, hodí Tilovi mobil do vody, a ani jednou na ní nikdo nezvýší hlas, prostě vytáčej... o celkovým vyznění filmu ani nemluvě - něco tak nechutně pozitivního jsem už dlouhou dobu neviděl. Sequel bych svěřil nebožtíku Ingmarovi, aby těma mezilidskejma vztahama trochu zatočil... 1- ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Téééédy, to jsem se zas jednou sekl.... Ač, jako každý suděťák mám v sobě mnoho německé krve, tak nějak historicky z principu koukám na obzvlášť německé filmy s určitým despektem - asi tak jako autosalon na TV Prima na všechny auta mimo německých a zvláště z koncernu VW.... Ale, že se budu 2 hodinmy bavit a usmívat jsem fakt nečekal... Opravdu, ale opravdu ne... Ač má film nějaké nmouchy (no a co), je to film báječný a krásný a lidský.... No není to krásná omluva a poklona německé kinematografii? Tak německý filme sorry.... ()

Reklama

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení... :-) Tedy děj je předvídatelný, nápad prostý (zde nečekejte žádné překvapení), ale vše vynahrazují režie, střih, mimika a humor... Režie - je vidět, co chce režisér celkovým vyzněním říci, obzvláště když do ústředních rolích postaví sebe a svou dceru. Střih - trochu nezvyk, jedná se o opravdu rychlé svěží prostřihy statických záběrů, funguje to ale 1 (za mě rozhodně víc než pohyblivost a la italské seriály.) Mimika - k tomu už se vyjadřovali jiní. Humor - oceňuji vkusnost a nenucenost. Na německou tvorbu vysoký nadprůměr a z filmu celkově pohodový dojem... Z výše uvedených bodů nevidím důvod ke snižování 5 hvězdiček... Doporučuji pro chvíle odpočinku ;-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecka Kinematografia sa chvalabohu predviedla. Til Schweiger je zrucny reziser, a vyzera, ze asi aj schopny herec. Pribeh ma cosi do seba. a jeho priesah s realitou je viac realny nez je komu mile. Vyzdvihujem dialogy, zrucnu reziu Schweigera a aj dejova linia mala cosi do seba. Ale zase aby som to neprehanal s tym sledovanim nemeckej kinematografie, je tam iste individuum, s ktorym nechcem nic mat /Uwe Boll/. K filmu : kvalitka. 70 % ()

Mikeowka 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla původně puštěný spíš jako background a málem jsem ho v první půlhodině přepla, protože mě ta malá doháněla tak docela k šílenství. Nakonec se z backgroundu stala hlavní činnost a já se nechala vtáhnout do děje, možná i díky skvělému soundtracku. Snímek mě dost překvapil díky pár milým momentům a má dušička se nad tím vším jen smutně pousmála... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Jeden z filmů, na které se Magdaléna (Emma Schweiger) dívá u Henryho (Til Schweiger) v bytě, jsou Nesmiřitelní (1992). (m.xFuck)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Berlíne a v meste Postdam. Začalo 21. júla 2010 a skončilo 13. septembra 2010. (MikaelSVK)
  • Jako jediný z protagonistů používá Henry výhradně elektroniku Apple, ostatní od všech značek kromě Apple. (sg.sysel)

Reklama

Reklama