Reklama

Reklama

Young Justice

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2022), 36 h 56 min (Minutáž: 22–27 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Danica McKellar, Jesse McCartney, Nolan North, René Auberjonois, George Eads, Bruce Greenwood, Phil LaMarr, Jason Spisak, Masasa Moyo, Rob Lowe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(98)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o akcích týmu mladých superhrdinů, mezi které patří: Robin (Batmanův parťák), Kid Flash (Flashův parťák), Aqualad (Aqamanův parťák), Superboy (Supermanův dospívající klon) a Miss Martian (neteř Martiana Manhuntera). Tato partička, patřící do druhé generace superhrdinů, se učí spolupracovat a uplatnit své místo mezi legendami, které je trénovaly. Seriál se snaží vykreslit i mladší a nepříliš známé postavy v jejich začátcích. (Morzael)

(více)

Recenze (23)

jh666 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší animovaný seriál, co znám. Soupeřit s tím může snad jedině Avengers: EMH a možná ještě Green Lantern: TAS (ten má ale horší animaci). Obě série mají perfektní příběh, za který by se nemuseli stydět ani hrané seriály. Dalším plusem jsou skvělé postavy, hlavně původní šestka + Zatanna a Impulse. Ale i ostatní jsou předvedeni dobře a vůbec nevadí, že jsou to Sidekickové. Občas jsou dokonce zajímavější než jejich starší kolegové. Hlavně nevyrovnaný Superboy je mnohem zajímavější než dospělý Superman. Taktéž Miss Martina je výborná a komplikovaná postava (rozhodně, co se týče animáků). Nejlepší postavou je ale Kid Flash Wally West, je škoda, že v druhé sérii nemá moc prostoru. Obrovská škoda, že nevznikla i třetí série. Boj proti Darkseidovi by byl super. 100 %. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme nový superhrdinský seriál z dílny DC Comics. 26. listopadu byl odvysílán pilotní dvojdíl a na zbytek se můžeme těšit v lednu. Young Justice pojednává, jak už asi název napoví, o mladých pomocnících slavných superhrdinů (ale neříkejte jim sidekickové, to nemají rádi:-)). To znamená, že rozhodně není pro ty komiksové "fandy", kteří razí názor, že "Robin je gay." :-) Pro ty ostatní, kterým je sexuální orientace komiksových postav ukradená, však nabízí docela slušnou podívanou (zatím tedy soudím pouze podle toho pilotu, je dost možný, že později názor změním). ___ Příběh se odehrává ve vlastním universu a nemá žádnou návaznost na jiné animované filmy nebo seriály a ani příliš na komiksové knihy. Prostě známé postavy si budou žít vlastním seriálovým životem. Hlavními postavami jsou Robin, Aqualad, Kid Flash, Superboy a neteř Martian Manhuntera, později asi přibudou ještě další. Pilot pojednává o jejich prvním společném dobrodružství na základě, kterého se jejich slavnější mentoři rozhodnou sestavit z nich jednotku Young Justice, speciálně je trénovat a vysílat do akcí. Příběhově to tedy nebude asi nic světoborného, prostě další animák o boji dobra proti zlu, ale docela se těším, jak se to vyvine. Animace se hodně povedla, atmosféra pěkná, místy odlehčená nějakou vtipnou hláškou superteenagerů, zkrátka určitě to nebude žádný animák pro děcka (jako průserový film Teen Titans - Troubles in Tokyo). ___ Takže zatím bych to viděl za 4 hvězdičky, uvidíme, jak se nám to vyvine po Novém roce. ___ Edit: 30. ledna - Robin má dneska svátek, takže mu přeju všechno nejlepší :-)) No a jinak, seriál si i po čtvrtém díle drží skvělou úroveň. Uvidíme, jak to bude dál, možná dokonce hodnocení zvýším. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo že budu opravdu hltat seriál plný sidekicků-stalo se tak a já tleskám-Perfektní kresba, poutavé příběhy, nový úhel pohledu na DC universe......Marvel možná se svýma Avengerama drtí svět hraného filmu ale tady se zase a znova ukazuje, že světu animace vládne DC :) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jay Oliva je sám o sobě skoro zárukou kvality. Justice League je zárukou již zcela jistě. Animák o méně známých hrdinech DC universa kterému jsem se léta úspěšně vyhýbal mě zcela pohltil z několika důvodů. Jednak díky velmi výbornému komixovému příběhu, jednak díky propracovaným bitvám a soubojům, jednak díky válce na několika frontách, jednak díky postavám. Překvapení a zvraty a vývoje postav není to, co běžně od superhrdinských seriálů dostáváme. A proto si zaslouží pět hvězd a pět minut pietního ticha za své zrušení. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Odpusťě si animace Robinovi hlavy při hackování a máme tu slibný comicsový seriál ;-). Už to trochu chtělo proslavit mladší ne-příliš známé postavy. Hodnocení se může ještě změnit po nových dílech, uvidíme. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší animovaný seriál jaký jsem kdy viděl. Skvěle propracovaný příběh od začátku do konce. Doplněný o dobrou animaci a dynamickou akci. Škoda, že seriál po druhé sérii skončil... Ty krásné vzpomínky na něj si sebou budu odnášet jako "suvenýr". 5* 90% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Do tohoto seriálu se mi vůbec nechtělo, jednak protože jsem z animáků víceméně vyrostl, a málokterý (i přestože je to z Dc) mě v něčem zaujal (až na JLU a Avengers EHM, to jsou srdcovky), ale také proto, že moc nemusím sidekicky, kteří mi připadají jen jako děti dolézající za hlavním hrdinou, přičemž se vždycky nechají chytit, či porazit, zkrátka je to weak spot. Poté co ovšem Dc Universe seriál oživilo, a také díky doporučení kolegů jh666 a dragon 94, jsem si řekl, že to vyzkouším, jestli si to zaslouží tak vysoké hodnocení. A bavilo mě to docela dost. Sice jsou tu romance, které moc nemusím, ale skupina teenagerů by bez vztahů nešla zpodobnit, takže to jde překousnout. Co mě zde bavilo nejvíc, je široká škála hrdinů a hlavně padouchů, kdy je dopodrobna prozkoumán celý Dc svět (magie, technologie, mimozeměšťani, či evil androidi). A Dc já mám rád, takže čím více tím lépe. Jediné co trochu nedává smysl, je že si parta sidekicků dokáže podat záporáky, kteří přemohli Batmana, či dokonce Supermana, ale i přes to se dá přenést. První série mě asi bavila více, a to hlavně z důvodu soustředění na menší počet hrdinů a utváření nových vztahů mezi nimi, přičemž je každý úplně jiný. Druhá série přidala na kvantitě, kdy se počet sidekicků ztrojnásobil, z čehož byl zezačátku trochu zmatek, ale postupně jsem si zvykl. Epizody rychle utíkají, nic zde není zbytečně natahováno. Akce celkem vydařená, nejvíce mě bavilo znázornění bojových umění. S1 = 90%, S2 = 88% Oblíbené postavy: S1 = Grayson, Superboy, Kaldur'ahm, Kid Flash, Felix Faust, Brain, Sportsmaster, Batman a Captain Marvel; S2 = Blue Beetle, Impulse, Karen Beecher a Batgirl. Seriál Titans by se odtud mohl poučit, co se týče práce s postavami a výběrem záporáků a hlavně hrdinů. Třetí série jako by byla kombinace prvních dvou. Je zde ohromné množství postav, které jsou naštěstí rozdělené na týmy. Smutné je, že se příběh (obzvláště v druhé polovině) zaměřuje na nejmladší sekci - Outsiders (kteří s komiksovými Outsiders nemají snad vůbec nic společného, i přesto že se Batman a Black Lightning objevují v seriálu frekventovaně). Série to není špatná, jen zde chybí určitý směr/cíl protože mi připadá, že zde není nějaký hlavní záporák, proti kterému by šli. Ano, jde zde o zachraňování dětských meta, ale to je pro celou sérii o 26 dílech dost slabé. Jistě, za nitky tahá Darkseid nebo Luthor, ale ti se v seriálu objevují velmi zřídka. Jsem rád za skvělou animaci a ještě více za představení postav, které jsou i v komiksu relativně nové (Orphan, Dolphin, Harper Row, Scandal Savage). Je překvapivé, že je zde origin Cyborga, který sice převzal svůj origin z New 52, ale zastává zde roli spíš jako Teen Titan. Jinak je smutné, že jsou bojující hrdinové skoro vždy neporazitelní, a aby vám tvůrci seriálu řekli, že ne, tak pro případ sejmou Halo (kolikrát Halo v sérii zemřela? Toť otázka). S3 = 86% ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale jednoduše mě to nechytlo. Pokud chcete kreslený seriál a superhrdinech, tak sáhněte rozhodně radši po animovaných Avengers. ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

Super seriál kde v hlavní roli jsou "sidekickové" slavných hrdinů. Stejně zábavný jako Justice League, napínavý děj a KidFlash je rozhodně zábavnější jak jeho mentor Flash. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Vostrý. I když je to Animák o dorostu, tak to rozhodně není pro malý děcka. Každej díl má padoucha, a vše navzájem propojeno. Takoví "Nejmocnější hrdinové světa" ale od DC. Schopnosti hrdinů známe (přebrali to od svých mentorů), ale charaktery jsou rozdílné.. (nejvíc asi u Supika a Supíka juniora). ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

Suverenne najlepsi komixovy animovany serial od cias DCAU. Aj ked hlavnymi hrdinami serialu su ti najmladsi z radov superhrdinov a dospelaci tvoria takpovediac kulisy, pribehy a ich temy nie su vyslovene detske, ci detinske, ako tomu je napriklad u Teen Titans a napriek urcitym kvalitativnym vykyvom (najma v druhej serii, ktora ale bola aj podstatne rozvetvenejsia a miestami temnejsia) som si tuto komixovu jazdu uzil paradne. ()

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime od DC překonává dokonce i Avengers EMH. Oproti nim postavy nejsou tak černobílé, nabízí se spousta zvratů a má to propracovanější zápletky. 1. série s postupným profilováním postav a odkrýváním jejich tajemství byla opravdu úžasná, 2. série s EMH sdílí podobenství v podobě mimozemske invaze a už není tak kvalitní a chvíli trvá se zorientovat v nových postavách ovšem v rámci konkurence je to stále špička, rozhodně mohla být ještě 3. série. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Skvělá 1. řada, ale osobně 2. řada mi přijde více propracovanější. Navíc se objeví i příběhy málo známých superhrdinů, kteří nemají takový prostor. Podle mě ale asi nejlepší komiksový seriál z DC universa. Jenom škoda že není a nebude 3. série. Tento seriál by si ji rozhodně zasloužil. 90/100 ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se mi vůbec nelíbili hraní Titáni, kteří mají částečně podobné složení týmů a že jsem se nedávno spálil s jinými animovanými seriály jsem do toho šel s hodně smíšenými očekáváními. Naštěstí musím říct, že to hodně rychle rozptýlilo mé obavy a samotného mě překvapilo, jak moc mě to bavilo. Postavy mají hloubku, jsou zajímavé a sympatické a na rozdíl od Titánů jsem neměl pocit, že je to jen parta debílků neustále naštvaná na svět a rozhádaná. Hlavně jsem zde necítil žádné "drama for the sake of drama". Člověk má pocit, že tam opravdu o něco jde, ne jen o typický formát záporák týdne k poražení. Hodně se povedl celkový přesahující příběh se zločineckou organizací na pozadí, která se opravdu většinu času zdá o krok na před a vytváří tak pocit něčeho většího a problematičtějšího. Druhá řada mě oslovila o něco méně, došlo k ne úplně dobře pojatému skoku o několik let a hlavně přibylo velké množství postav, z nichž mi ale většina přišla nadbytečná a ani nedostaly dostatek prostoru k vytvoření nějakého vztahu. Skutečností bylo, že hlavní stále byla většina postav z první řady a jen pár nových se k nim přidalo, zatímco zbytek hrál třetí housle. I tak ale dobrá zábava a stále slušně našlápnuto ke třetí řadě. Ta naneštěstí na Netflixu není, takže zatím jen teskně a toužebně obracím zrak jejím směrem. První série 87 %, druhá 80 %. ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Reklama

Reklama