Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se do sebe zamilovali vodník Jonáš (F. Cíl) a mlynářova dcera Karolínka (I. Korolová), neměli to vůbec jednoduché. Jonášovi v lásce bránil jeho otec, nerudný vodník Hastrbuch (J. Somr), Karolínka zase neměla tušení, že její milý Jonáš není člověk. Ještěže je tu mládek Libor (J. Gottwald), který udělá všechno pro to, aby celou ves a obzvlášť Karolínku před tím vodnickým padouchem ochránil. Co na tom, že bude intrikovat a lhát? Hlavně když dokáže, aby Karolínka Jonáše zavrhla a dala přednost jemu, udatnému Liborovi… (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vodníci a čerti jsou klasické postavy českých pohádek a tady jsou vodníci opravdu povedení. Zlotřilec je pochopitelný, i když se svého snaží dosáhnout způsobem, který člověk trochu nechápe (ohrožovat spoluobčany na životě je příliš i v pohádce). Ponocný, který si užívá to, že konečně nemusí courat po nocích, lež s krátkýma nohama a duše v kostele dávají českým pohádkám nový, a nutno říct že příjemný, rozměr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som mal možnosť zhliadnuť viacero českých televíznych rozprávkových inscenácií. Pod väčšinou z nich bola podpísaná režisérka Vlasta Janečková. Ale videl som aj zopár titulov od Svatavy Simonovej a Jiřiny Pokornej - Makoszovej. Tieto tri dámy boli špecialistkami na tento druh televíznej tvorby, zasvätili jej celú svoju kariéru. Potom som však dal možnosť aj mužovi, Petrovi Burianovi, aby sa im pokúsil konkurovať. Pustil som si jeho snímok "O vodníkovi a husličkách". To však bolo hodne slabé. Tak som dal šancu ďalšiemu režisérovi tv rozprávok, aby sa posnažil napraviť túto bilanciu. Pozrel som si snímok "Vodník a Karolínka", ktorý v roku 2010 natočil Jaroslav Hovorka. No ani on nedokáže hrať vyrovnanú partiu s pani režisérkami, ktoré som na začiatku komentára vymenoval. ** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Za mne pohádka docela OK. Korolici mám rád a ještě více pana Somra. Vodník mu slušel a podvodní svět byl docela zajímavě zpracován. Dávám tedy za 3 kapky ze šosu. * * * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

příšerně čitelná a přehrávaná potopa televizní pohádkové nízkorozpočtové trapnosti. nebejt po ruce tác cukroví, do konce rozhodně nevydržím. 40% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zdařilá hodinová pohádka, která tradiční motiv střetu pohádkového a lidského světa zaměřila na vodníky. Oba hastrmani byli výteční. Povedla se i počítačová animace, pobavil "kapří song" (text písně Jiří Chalupa). Skvělé herecké obsazení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hezké exteriéry, to je ale asi vše. A pan Somr dobře hraje toho mrzouta. Postavy se ale jinak chovají jak na tripu, zcela nelogicky, včetně Karolínky, která vlastně neví, co chce. Ta duše mrtvého v hrnečku, která pak kafrá z poličky v hospodě, a potom ta scéna s dušemi v kostele, já nevím, nějak mi to sem zkrátka nepasovalo. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

V TV to vyznělo jako televizní záznam ochotnické hry v exteriérech. Hudba příliš tahala za uši (slušně řečeno) a zvukař ji oproti slovům nebo textům písniček moc upřednostňoval. Z méně hudby, případně více ambientnější, by mě uši bolely mnohem méně. Další otázkou je, jestli je jednoduchost příběhu a dialogů kladem kvůli nejmenším, nebo záporem, díky zcela běžným klišé bez nějakého zvláštního pokusu o vytvoření vlastního příběhu. ~ Na druhou stranu, kamera a efekty byly skutečně vydařené a moc pěkně to vypadalo (myšleno ty efekty). ~ No, znovu už to vidět nechci. Chápu, že se musí tvůrci na něčem otrkat, ale na *** to prostě nevidím. PS: Ponaučení - když si budete hrát na vodníky a topit kamarády, je to v pořádku. Jen nezapomínejte, že si kamarády s sebou do školy v hrníčku brát skutečně nemůžete :) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

3,5* nejvtipnější byl nedoslýchavý stárek Kuklik alias Jan Skopeček a herecky nejlepší Josef Somr alias Hastrbuch. :-) "To je taková lidská nátura házet svou vlastní neschopnost na druhý." ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film, který se dětem bude určitě líbit. Pěkná Karolinka a roztomilý Vodník (jak starý (J.Somr), tak mladý). Jaroslav Hovorka natočil pro děti pěknou pohádku. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, opravdu zajímavě vymyšlený příběh, ale tak nějak nedotažený. Vodní říše, které kraloval vodník Josef Somr patřila právě k tomu zajímavějšímu. O Filipa Cíla by se měli filmaři více zajímat. Z toho kluka jednou něco bude! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Slušná pohádka, na kterou se dá dívat i kvůli pěkným exteriérům. Herecké obsazení sice není žádná sláva, všechny trumfuje vodník Hastrbuch v podání Josefa Somra. V záplavě novodobých pohádek je to však lepší průměr. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Asi už ty pohádky neberu jako malá :-( Ale tenkrát se mi tááák líbili -že se mi líbí dodnes :-) Což se mi asi u těchto nových nestane :-(( ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na úvod, kdy Hastrbuch utopil člověka, jsem se zděsil, co že to je za pohádku. Tedy, tak dlouhé ztvárnění pořekadla, že lež má krátké nohy, doprovázené ještě k tomu opravdu příšernou hudbou, jsem ještě neviděl. Navíc s postavami, které mi byly nesympatické, i když ústřednímu páru to společně slušelo a Josef Somr a Jan Skopeček jsou prostě legendy. Potěšily mě pouze pasáže s ponocným Václavem. Moderní efekty jsou střídavě povedené. Ale vodník v kostele? No, asi se časy mění... ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Problém nových pohádek spočívá v tom, že považují děti za hlupáky a že všude cpou Filipa Cíle. Na druhou stranu je ukázka nedostatečné mozkové činnosti vesničanů (vodník by určitě na místě činu nechával pentle a šupiny, to je jasná věc) názorným příkladem davové psychózy. Ovce následují stádo. Taky jsem dlouho přemýšlela, proč má Libor knírek německého úchyláka (když Gottwald vypadá v Dešťové víle tak dobře), dokud mi nedošlo, že bez něj by vypadal o tolik líp než Jonáš, že by si Karolínka prostě nemohla vodníka vybrat. V rámci dnešních pohádek dobrý průměr. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Novodobá pohádka zasazená do skutečných reálií a zároveň zpracována slušnými digitálními triky. Příběh je také celkem poutavý, hastrmani zastupují pohádkový svět, zbytek osazenstva včetně lidských nešvarů jako je závist a pomsta patří do našeho světa. Slušná nedělní zábava, která rozhodně neurazí. Hudba: Karel Cón ()

Reklama

Reklama