Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 1

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poněkud komplikovaná cesta, jak chudá sirota přišla k notebooku, ale budiž - snaha se jí upřít nedá. Ne už tak filmu, kde se manželská a tvůrčí krize potkají s nymfičkou a druhou mízou, ale neděje se nic, co by se nedalo čekat. V přímořském městečku panuje převážně nuda, jen sem tam zředěná nějakou ostřejší průpovídkou inteligentní holky s prořízlou pusou, která ale skočila na tak průhledný špek, že ta její proklamovaná inteligence ztrácí na důvěryhodnosti. Množství hluchých scén. SHRNUTÍ: Když si vaše mladá zaměstnankyně vezme na maškarní oslavu kostým sestávající z kovových bikin princezny Lei, je čas začít se obávat o manžela. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodině s dospívající dcerou zasáhne do života sedmnáctiletá teenagerka a převrátí jim ho naruby. Ničím výjimečný, ale celkem milý film na hraně komedie a generačně-rodinného dramatu, který se sice nemůže pyšnit nějakou originalitou, ale za to bezezbytku využívá herecké obsazení. Vyčnívala J.B. Findlay, která působí víc než žádoucím dojmem a pozadu nezůstávají ani ostatní, přičemž mě nejvíc zaujala Julia Ormond v pro níc netypické roli podrážděné matky. Britové potěšili. 60% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jessica Brown Findlay, Julia Ormond (nevěřila bych, jaká dokáže být semetrika), skvělá muzika, anglický humor a krásné záběry na anglickou krajinu dělají z tohohle filmu nadprůměrný anglický film o dvou sedmnáctiletých holkách, které hledají své místo v životě. Jo, je to trochu klišé, ale Albatross se rozhodně povedl (dokonce bych řekla, že svým závěrem se podobným filmům dost vymyká) a je na co koukat. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takový krásný kouzelný velmi nenápadný snímek, který pohladí po duši a ještě vám nabídne řadu vtipných momentů. Britské filmy, stejně jako seriály, prostě mají něco do sebe a jsou ve většině případů skvělé. Felicity Jones evidentně už od svých 18 let nestárne a furt vypadá stejně, i přestože jí je 30, a Jessica B. Findlay má velmi zajímavý netypický obličej, takový tajemný. Jo tyhle dvě se potkají a změní si svůj život, v obou případech k lepšímu, ač se to na první pohled nemusí zdát. Zasloužené 4*. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ostrovní pohodovka s nefunkční rodinkou a jednou neřízenou střelou, jakou jsem vždycky chtěla být a nikdy se jí nestala... přes všechny výhrady, které k ní můžete mít, jsou tyhle bombarďácký holky zapotřebí, i kdyby jen měly svým osobitým způsobem ukázat na to, co je špatně... Kousavá ironie střídaná životními smutky, upravená malebnost přímořského městečka, vskutku vybrané obsazení a něco humorných situací s nesourodou trojicí, která si dovede navzájem dolévat krev do žil, činí z tuctového námětu lahůdkovou jednohubku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen v roce 2009 na ostrově Man. (Marek#33)
  • Zelené sportovní kabrio, které ve filmu řídí Jonathan (Sebastian Koch), je Triumph TR2, vyráběný v letech 1953-1955. (Kritiq)

Reklama

Reklama