Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 1

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: kvůli pěknému plakátu a doporučení playboxguest, která udělala titulky. Očekávání: nulové. Dojem: slušný. Výžd mě mile překvapí, když vidím jakýkoli žánr říznutý komedií, přičemž ale "komedie" není uvedena v žánru filmu. Nepopadal jsem se zrovna za břicho, ale už hudba, pak hlavní hrdinka, na které film z valné části stojí, její řeč a chování, to vše na mě působilo pozitivním a vtipným dojmem. A parádní titulky vše jen podtrhly. # příběh 7 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních patnáct minut se mi to nijak zvlášť nelíbilo, hlavně kvůli Emelii, která mi přišla jen jako drzý, vyzývavý fracek. Ale stejně tak, jako se měnil můj názor na ní, jak postupně odkrývala všechny vrstvy své osobnosti, aby se z ní nakonec vyloupla moc fajn osamělá holka, stejně tak jsem přicházela na chuť samotnému snímku i všem zajímavým postavám, kterými byl zalidněn. Tím jak Emelia vtrhla do rodiny Fisherů, kde sice žili všichni pohromadě, ale vlastně každý sám, nešt'astný se svými traumaty, pomohla svým zvláštním, bouřlivým způsobem ujasnit si vztahy a urovnat život nejen jim, ale i sama sobě. A ještě to bylo docela i vtipné. ()

Reklama

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Tatínek, spisovatel po uši namočený v tvůrčí krizi, kterému doslova vtrhne do života mladá sexy dračice, díky níž už nemusí podstatnou část svého dne trávit brouzdáním po internetové stránce www.bestteensluts.uk. Naštěstí film nabídne i něco navíc a postava Jessicy Brown Findlay postupně více čí méně ovlivňuje každého člena jedné krásně dysfunkční rodiny. Nádherné prostředí anglického ostrova Man, povedené herecké výkony a fakt, že sedmnáctiletou Beth hrála skoro třicetiletá Felicity Jones, to je bohužel skoro všechno co mě na tomto snímku zaujalo. Na druhou stranu ale nemůžu mluvit o čisté nudě, svoje fanoušky si Albatross určitě najde. Mimochodem trošku se mi nabízí srovnání s Gervaisovým Cemetery Junction (myslím tím v rámci britské tvorby o teenagerech). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Máme tu zřejmě nejžhavější britskou herečku současnosti - Jessicu Brown Findlay. První polovina filmu má silný erotický náboj, a i když jako celek to rozhodně není žádný originální trhák, tohle komediální drama (rozhodně to není čisté drama) by si fanoušky získat mohlo. I kdyby to byli jen pubertální chlapci, které naláká několik pěkných hereček v traileru (mimochodem, Jessica si to tričko ve filmu opravdu zvedne, a je na co koukat). ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jessica Brown Findlay, Julia Ormond (nevěřila bych, jaká dokáže být semetrika), skvělá muzika, anglický humor a krásné záběry na anglickou krajinu dělají z tohohle filmu nadprůměrný anglický film o dvou sedmnáctiletých holkách, které hledají své místo v životě. Jo, je to trochu klišé, ale Albatross se rozhodně povedl (dokonce bych řekla, že svým závěrem se podobným filmům dost vymyká) a je na co koukat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v roce 2009 na ostrově Man. (Marek#33)
  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)
  • Zelené sportovní kabrio, které ve filmu řídí Jonathan (Sebastian Koch), je Triumph TR2, vyráběný v letech 1953-1955. (Kritiq)

Reklama

Reklama