Kdo by nechtěl být jako Emelia (Jessica Brown Findlay)! Tahle sedmnáctiletá kráska, která právě začala dělat pokojskou v malém rodinném hotýlku permanentní tvůrčí krizí stiženého spisovatele Jonathana Fischera (Sebastian Koch), je takřka dokonalá. Po smrti rodičů pečuje o starou senilní babičku a trochu tajnůstkářského dědu, kromě úklidu v hotelu a u nich doma stíhá ještě práci v baru. Při jednání s dospělými je dost drzá, ale hezčí snad bude, když napíšeme, že je zdravě sebevědomá. Umí si obstarat alkohol, ví, jak nejlíp sbalit kluka. Kromě toho začala psát svůj první román a je pravnučkou slavného Arthura Conana Doylea...
Jonathanova stejně stará dcera Beth (Felicity Jones) je z ní pořádně unešená, stejně tak její malá sestřička Posy. A Jonathan, ten je štěstím bez sebe, když může Emelii mezi stlaním postelí zasvěcovat do tajů tvůrčího psaní. Jenomže tohle se pěkně zvrtne… (dopitak)
Ant
Typicky po anglicku sympatický film o druhých šancích. Je to sice drama, ale je fajn, že mají mnohé scény vtipný podtext. Obsazení je výborné. Jessica Brown Findlay se předvedla jako všestranná herečka a celý film si krade pro sebe. Ačkoli ani Felicity Jones se tu neztratí. Film, který mi udělal vážně velkou radost. 8/10(19.1.2012)
dopitak
Máme tu zřejmě nejžhavější britskou herečku současnosti - Jessicu Brown Findlay. První polovina filmu má silný erotický náboj, a i když jako celek to rozhodně není žádný originální trhák, tohle komediální drama (rozhodně to není čisté drama) by si fanoušky získat mohlo. I kdyby to byli jen pubertální chlapci, které naláká několik pěkných hereček v traileru (mimochodem, Jessica si to tričko ve filmu opravdu zvedne, a je na co koukat).(8.3.2012)
playboxguest
Parádně obsazeno, parádní jsou i herecké výkony (matinka v podání Julie Ormond především), soundtrack jsem si musela hned po shlédnutí opatřit, jak je pohodový, pohodová je i atmosféra tohohle filmečku (nepočítám-li příjemně nepohodový závěr, kdy si všichni plivnou do ksichtu) a o tom, jak je Jessica Brown sexy, je zbytečný se rozepisovat, toho tu určitě časem bude ke čtení kopec. Ale za celou dobu sledování jsem nepřišla na nic, co by mi řeklo: "Dělej, dělej, hoď tam tu čtvrtou hvězdu!" Prostě zas jedna příjemná Anglie, která nepřinesla nic nového. Až na tu Jessicu ;) 60%(9.5.2012)
hous.enka
Jessica Brown Findlay, Julia Ormond (nevěřila bych, jaká dokáže být semetrika), skvělá muzika, anglický humor a krásné záběry na anglickou krajinu dělají z tohohle filmu nadprůměrný anglický film o dvou sedmnáctiletých holkách, které hledají své místo v životě. Jo, je to trochu klišé, ale Albatross se rozhodně povedl (dokonce bych řekla, že svým závěrem se podobným filmům dost vymyká) a je na co koukat.(10.5.2012)
TommyLeeJape
Tatínek, spisovatel po uši namočený v tvůrčí krizi, kterému doslova vtrhne do života mladá sexy dračice, díky níž už nemusí podstatnou část svého dne trávit brouzdáním po internetové stránce www.bestteensluts.uk. Naštěstí film nabídne i něco navíc a postava Jessicy Brown Findlay postupně více čí méně ovlivňuje každého člena jedné krásně dysfunkční rodiny. Nádherné prostředí anglického ostrova Man, povedené herecké výkony a fakt, že sedmnáctiletou Beth hrála skoro třicetiletá Felicity Jones, to je bohužel skoro všechno co mě na tomto snímku zaujalo. Na druhou stranu ale nemůžu mluvit o čisté nudě, svoje fanoušky si Albatross určitě najde. Mimochodem trošku se mi nabízí srovnání s Gervaisovým Cemetery Junction (myslím tím v rámci britské tvorby o teenagerech).(17.5.2012)
Studko
Prvá polovica filmu je viac menej predstavovačka s rozdaním kariet, ktorá nie je ani nudná, no ani neoslní a začínate mať pocit, že vás už nič neprekvapí. No ako sa film dostáva do druhej polovice, tempo začína pribúdať, jedna lepšia scéna strieda druhú a vy sa zachvíľu vidíte na konci s tupým úsmevom na ksichte :)(23.4.2012)
veverysiak
Ako jedna komplikovaná ale podarená čaja pomôže každému jednému členovi chátrajúcej rodiny uvedomiť si, kde je jeho miesto, vďaka anglickej produkcii sa podarilo posplietať zaujímavý príbeh a pretkať ho jasnou niťou ostrovného humoru, výborní herci sú v takýchto prípadoch už samozrejmosťou, takže 65%.(15.5.2012)
Vasyl
Jessica se mi moc líbila už jako fanatická bitch v Misfits. Tady má ten její parádní přízvuk mnohem větší prostor. Jinak celkově je to docela obyčejnej film o "zdravě fungující" rodině. Zaslouží 3*, ale za pár vtipných scén a 2 nádherný Britky dávám hvězdu navíc.(21.5.2012)
nessbeal
Vskutku celkom pekny film, vztah medzi kamaratkami narusi Emilia, ktora spi s otcom Beth. Pocas filmu sa toho udeje viac, umre stara mama Emilie, Beth si mysli ze je tehotna, rozchod rodicov po priznani otca. Albatross bude nazov Emiliinho romanu, ktory napise nakoniec. Prijemny film 65%(13.1.2012)