Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Recenze (803)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sebeperspektivnější zěmědělec, orientující se například na mrkev nebo petržel, má oproti těm s jinými plodinámi velmi smutný život! Ano, může si sice perfektně posílit horní jedničky intenzivním hlodáním, jeho hovězí vývar je zajisté chutnější než u konkurence, avšak posedne li jej ze všeho toho pěstění chandra, své produkty usuší, ubalí a vyhulí jen s velkými obtížemi a nechce li ráno chrchlat nepochybně zdravé, ale nestimulující hleny petrželové natě, může se někdy cítit velmi ochuzen. Nikdy totiž například nepozná a nepochopí ty čarokrásné okamžiky, jak se dá v hodinovém záchvatu upřímného smíchu válet pod stolem, když spolusedící po třetím kole pronese jedno z, na první pohled obyčejných, ale v určité atmosféře třeskutě vtipných, slov, jako je třeba "Bagr". Rovněž zabušit si pár hodin do vhodně stimulované roštěnky je pro zdravého, heterosexuálního jedince s jindy průměrnými až podprůměrnými výkony velmi egopovzbuzující, zvláště, když ráno poslouchá ty ódy, že takhle se jí vaginální muskulatura v životě nestahovala, a to ani s nejvyhlášenějšími kolonádními obšousty. A to až si ho jednou mázne koksem, vytáhne ji celou kundu ven, protože se za orgastického řevu nebude chtít pustit, kráva nezkušená! Konopí z vás prostě někdy udělá totálního frajera a alfasamce. Dva nadějní agrokulturisté v našem příběhu frajeři jsou. Až na to, že tvoří pár, nebo lépe řečeno tripl, no, možná trio bude nejvhodnější, s mimořádně odpudivou blonckou, co ve svých pětadvaceti vypadá na čtyřicet, mají skvělý život. Nehádají se ani, kdo bude na švédském stole vepředu, obsah THC v jejich plodinách plní normy Agrární komory na dvěstě procent, zvolená, marketingová strategie zafungovala dokonale a trh je nenasytný, a tak si mohou užívat plody své práce bezuzdným cestováním a proháněním se v šestilitrových mechanických hračkách, které podle posledních výzkumů velmi dobře přispívají k sexuálnímu vzrušení žen. A jak říkáme my, automechanici, při dobře namazaném podvozku se ani nemusíte srát s vystříkáváním dutin! Tahle idylka však trvá jen do chvíle, než jim jejich úspěch začne závidět mexické Jednotné kartelové družstvo (JKD), vedené obstarožní předsedkyní Salmou, která si kvůli filmu dokonce oholila i kníra! No řekněte, není to šílené, co všechno jsou schopni ti herci obětovat, jen aby se zviditelnili? A JKD se jme naše frajery brutálně kolektivizovat. Ti, kdoví proč, do družstva nechtějí a vznikne z toho dokonalá, perfektně zahraná, výborně zrežírovaná a excelentně napsaná akční polízanice!! Pan Šutrák vytáhl od doby, kdy nechával zfetovanou Půlku chlapa běhat po džungli a kosit rýžožrouty, snad svůj nejlepší, jednoznačně pětilebkový matroš, který musí potěšit snad i nejzarytější odpůrce kolektivizace zemědělství! Paráda!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone je pořád Mistr. Jeho dravý režijní styl, tuny vizuálních vychutnávek, perfektně zakomponovaný soundtrack a písničky – tohle všechno se u něj neokouká a neoposlouchá. Trochu mi to svojí formou připomnělo jeho dřívější U-Turn, akorát že tenhle kousek měl o dost lepší scénář, s takovým lehkým tarantinovským nádechem, bez otravného klišé a se závěrem, který je takovým Stoneovským zdviženým prostředníčkem divákovi. Až na trochu bezradnou Blake Lively byli všichni herci vynikající a Aaron Taylor-Johnson, ten puberťácký looser z Kick-Ass, udělal směrem k charismatu pořádný kus cesty. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No já nevim, Savages se na jednu stranu tváří jako akční thrillerová oddychovka se sexy vizuálem, u které radši neradno přemýšlet, ale pod povrchem vidím spíš urputnou snahu o postmoderní cosi. O co nejefektnější vyjebávku s divákem, která nezvládnuté vyprávění maskuje jako podvratnou hru s očekáváním, čímž sebe samu obhajuje. Nezajímalo mě kdo komu co udělá, kdo koho podrazí, kdo s kým vlastně ve skutečnosti peče. Motivace většiny postav se ztrácí mezi jednotlivými vychtěnými zvraty, v závěru už je pak úplně fuk, jestli se všichni postřílejí, nebo si navzájem odpustí. Divoši jsou přece nepředvídatelní a nevypočitatelní... no, a na téhle obhajobě to vlastně celé stojí. Nezájem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Oliver u mě v poslední době spíš body ztrácel než získával, ale v tomhle případě do to mě sypal jak nekonečně nabitým kalešnikovem. Oliver se filmově odpolitizoval a vzniklo nesmírně sexy barevný hejbadlo. Třeba ty herecký výkony, to je vůně vole, takhle se to má hrát ,uááá, Blake úplně světová, Benicio jede v luxusním stylu a tak dále a tak dále. Tady je to topkový bez diskuzí. Samotný děj má svou jasně určenou dějovou linií, pozor vůbec ne předvidatelnou, jen, že za tou hlavní zápletkou se skrývá ještě takovej krásnej bohémskej podobraz a ten byl rajcovní neskutečně. Hrozně se mě líbil vztah tří hlavních představitelů, asi by to nebylo úplně pro mě, ale tady to po mě šlapalo neskutečně a navíc ty tři dostaly do vínku doslova vymazlený dialogy, takže sem z toho blahem lítal až někde v kosmu. Jo dvě hoďky tady pelášily jak Usain Bolt na olympiádě, ale i tak jsem si stačil mnohokrát pochrochtat jak čuníček v bahínku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nie je zovretejšie a hutnejšie, lepší rytmus by tomu výrazne prospel. Inak ale solídna "oddychovka". Postavy prepracované tak akurát, storybuilding sústredený, réžia zručná a suverénna, starý macher sa pozná. Brutalita unrated verzie poteší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $47,382,068Tržby Celosvetovo $82,966,152Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,255,105 //počet predaných kusov 112,812Tržby za predaj DVD v USA $12,445,100 //počet predaných kusov 699,541║ no konečne Oliver Stone ponúkol niečo plnokrvné, má to spád, náboj, dravosť, drsnosť, dobré obsadenie, minutáž nakoniec dobre odsýpala, som sa trošku na záver filmu ľakol ako to pekne zbabral ale... má šťastie /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stone dostal do ruky jednoduchý a chytlavý příběh (připomíná to naspeedovanou a o "metafyziku" okleštěnou verzi No Country For Old Men), žánrově vděčné postavy a možnost natočit svižný thriller plný ironie a černého humoru. Co zbylo? Formálně nesmírně roztříštěná záležitost, která prozrazuje úpornou snahu a ochablou sebekritiku. Narativně i stylisticky se ve filmu kouzlí o zlom krk, neustálé změny způsobu snímání, barevných palet, žonglování s hloubkou záběru, dynamicky komponované "vyprávění ve vyprávění" - jenže namísto toho, aby to jelo "tonyscottovsky" dopředu, spíš se to štosuje a zadrhává. Za chvíli není jasné, proč vlastně tolik žonglérství, když to vyznění filmu nikam neposouvá. Navíc třeba personální vypravěč záhy odhalí, že nejde o narativní eleganci, ale spíš o upocené doplňování smyslu thrillerové zápletky, která se hroutí pod rukama. Pak jsou tu další věci - tenhle film volá po něčem cool, po ironii, odlehčené situační komice, provokacích. Jenže ve všech ohledech nakonec působí až moc profesorsky a koženě. Násilí, sex, desperátská romantika, všechno je až příliš chtěné a vymodlené (až vykňučené). Blake Lively jako McGuffin je na zabití povrchní a otravná svým sentimentem. Celá historka o válce s drogovým kartelem není nikam dovedená, motiv divošství se utopí v klišovitém blábolení vypravěčky. Škoda, tohle mohl být po čertech svěží a peprný entertainment. To by se ale Stoneovi nesměla tak třást ruka. I tak tomu ale neupírám určité spontánní kouzlo, které mě přemluvilo koupit si předlohu.... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

videna unrated verzia, cize som bola dve a pol hodiny v extraze. kto to tromfne, bitches?! nebudem sa vykecavat, ale od pribehu, po scenar, cez reziu az po herecke obsadenie, vsetko dokonale. A my, co mame radi sem tam nejaku tu krvicku, trosku viac krvicky, tak uz je to definitivny movie paradise. Dikes, Ollie, dalsi skvely film z tvojej dielne. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Parada. Chybicky sa sice najdu (nadbytocne hratky s kolorizaciou obrazu, uskok v zavere), ale inak bolo osviezujuce nechat sa unasat ponatim jednoducheho pribehu v style tej lepsej "divociny" z dekady '90, kde v kine nebolo problem narazit na nasilim explicitne vyobrazene filmy. V tomto smere je film podla definicie slova "savage" pravom jeho ukazkovou vzorkou v dobe, kedy kinam povacsine vladne nadzanrova sterilita. silne 4* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem plesal - Starý dobrý Oliver Stone je zpátky! Savages - Takoví normální hašišáci. Ano, Stone je zpátky, zpátky v devadesátkách. Ale ouha. Kdysi pravý vzor muže, voják a veterán z Vietnamu, nositel Purpurového srdce, symbol politické nekorektnosti, padl do osidel gender studies. Jasně, Stone byl známý liberál a demokrat, teď ale zjevně čeří vody v oblasti genderové tématiky a snaží se na filmovém plátně realizovat rovné příležitosti pro ženy i muže. Jak jinak si totiž vysvětlit, že hlavou drogového kartelu je žena, další žena je vypravěčka a svorník dvou nemastných neslaných hrdinů, dohromady trochu neuvěřitelného trojúhelníku, charismatického hrdinu abys pohledal, ženy se tu svěřují jedna druhé, nejlépe v rozpoložení večera v ložnici na lůžku, jedna totiž ztratila děti a druhá rodiče, obě si prošly těžkým obdobím a o tom se prostě MUSÍ mluvit. Uf. Ještě že tu byl starý dobrý Benicio Del Toro, jinak nebylo komu fandit (a mezi námi - on byl jediný, kdo táhl ten film, což je při nesoudné dvou a půl hodinové stopáži úloha celkem sisyfovská). A to nebyl jediný problém - také se nám sem zatoulaly scény z jiných filmů - detektiv americká DEA brečí u postele své na rakovinu umírající manželky...a prý ,,divoši". Stone vyměkl... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super film, co opravdu strhne příběhem, který mi po traileru přišel trochu podivný. Aaron Johnson a Taylor Kitsch jsou skvělá dvojka a fakt jsem jim fandil. Jasně je to přitažený za vlasy, že dva mlaďoši mohou soupeřit se supermocným kartelem, ale je to podané zábavně a poutavě. Oliver je holt stále kanón. Škoda tedy rozplizlého konce, který mi malinko zkazil dojem z fakt bezvadnýho filmu. BTW Blake Lively byla fakt nevýrazná a dračice Salma ji i ve svém věku totálně válcuje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUĎ JAKKOLIV PORUŠÍTE NAŠI DOHODU, TA HOLKA ZEMŘE!“.... /// Příběh zamilovaný trojice, jejíž život plnej hulení a orgasmů naruší drogovej kartel. Romantickou idylku střídá džungle plná zkurvenejch divochů a Stone dokazuje, že stejně jako šukání, umí furt parádně i násilí. Filmařina, která mě baví. Střih, střih, střih, zajímavý barvy, tempo, parádní záporáci (nejen Benicio, ale i ty Samo!) a trojice, se kterou mi to ,,funguje“. Pak je tu míra uvěřitelnosti boje proti kartelu, ale jsem osoba mysli prosté, který špetkou ironickýho humoru zavřou přívod kyslíku k mozkový kůře. Tušil jsem co čekat a těšil se na to. Stoneova komerční filmařina v kabátě, po kterým se mi už stejskalo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Don Winslow v roce 2010 číst nebudu. 2.) Šukáme si to v paneláku jako veverky a neznáme definici divocha. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ou.. Téměř plná PÁLKA!! Úžasný Thriller, který je Stylový, Moderní.. Zcela něco Nového a pro dnešní mládež strašně Atraktivní ! .. Zíral jsem jak krásně a nevídaně je to celé natočené, celé je to podtrhnuté krásným Soundtrackem ! Brutalita je Perfektní, Peters se s tím nesere! Záporák je Super! Hnusný, slizký Mexičan! A závěrečný TWIST jsem fakt nečekal a mile potěšil.. Doporučuji Všem Divochům! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sen každné ženy, mít dva chlapy, které by pro ní zemřeli.. Jůůů.. No tak zpátky do reality. Příjemný thriller, svižný, nenudící,.. A k tomu dva sympatický chlapy... No dobře, zadky!! :) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Paráda. Opravdu jsem si tuhle jízdu užil, dokonalá režie Olivera Stona, se všemi jeho barevnými filtry, zvraty, nekompromisností v tom měla velkou roli a nejsem si jistý, zda by příběh fungoval i bez ní ale to k tomu zkrátka patří a já byl spokojen. Obsazení perfektní, dokonalý B. Del Toro působil jako opravdový "divoch" a opravdu vzbouzel strach, především díky své nepředvídatelnosti. Trochu jsem se bál Salmy Hayek, především díky trailerům ale i ta to nakonec ustála a nebýt Blake Lively, byla by tu to nejhezčí, čím se dalo kochat. Kolem a kolem opravdu velká spokojenost, ještě bych rád vypíchnul super soundtrack no a už zbývá jen jedna věc - kde sakra v české republice sehnat trávu s 33% THC? Protože tenhle sh*t bych rád vyzkoušel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Během snímku jsem si sepsal pravidla zbohatnutí na pěstování trávy v Kalifornii. Je nezbytné: 1. sehnat dostatek kapitálu na zajištění semínek z Afganistánu, 2. obklopit se zahradnickými, IT a bojovými odborníky, 3. zajistit si morální podporu FBI, 4. vystřílet konkurenci a 5. sázet, hnojit, hýčkat, zalévat a bohatnout. Já vím, je to snadné, ale lidé zbohatlí na drogovém byznysu mají na můj vkus příliš krátkou životnost. Proto mi stačí vést dál svůj jednoduchý život a podobné adrenalinové jízdy si užívat jen u obrazovky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby od Scottovy smrti uplynulo dost času, myslel bych si, že jeho duch stihnul vstoupit do Stonea a natočit další průměrný film. Doufal jsem v návrat k U-Turn, ale tohle je spíš přežvýkané nic, co se hodně snaží být cool, až je to otravné. Musí se nechat, že přetažená stopáž se nakonec obhájila, to drží Divochy nad vodou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Butch, Sundance a jejich milovaný bicykl… U-Turn bez ospalosti, dva konce v tuhém souboji o větší romantičnost a křiklavé otazníky nad motivací chování většiny postav. Seru na to, Olie, jsi pořád levičácký divoch! A abych nezapomněl, Benicio bestiální v každém gestu! To byl jeden z těch výkonů, kdy absolutně zapomenete, že dotyčný jen hraje roli - konkrétně v jeho případě máte pocit, že ho zrovna vytáhli z buldozeru, když zavážel masový hrob někde v Tijuaně.. Takže "Make Love, War Too" a nezapomeňte, že pěstováním cukrové řepy se živí jen porobený zemědělný lid! ()

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama