Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tasmánie opravdu nádherná, Willem Dafoe zadumaný, živý tasmánský čert (aka ďábel medvědovitý), děj žádný. Honba za tasmánským tygrem (resp. vakovlkem tasmánským či tasmánským vlkem) byla jen záminka, jak Dafoea na tento krásný ostrov dostat. Vedlejší rádoby děj okolo matky s dětmi naprosto nezvládnutý, závěr naprosto patetický.. škoda, docela promarněná šance. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Pátrání po tasmánském tygrovi nese bohužel všechny znaky, které mně byly vždy proti srsti. Tím hlavním je úplně (pod) průměrný scénář, který je naprosto nudný a nepřináší zhola nic nového. Chápu, že asi museli tvůrci naplnit nějak přiměřenou stopáž filmu, ale to se jim evidentně nepovedlo. Tak se dočkáme klišovité vložky s místními aktivisty, podrazy ze strany „zaměstnavatele“ a citového sblížení …… Tohle já fakt nemusím. Natočit tenhle film, jako souboj muže a zvířete, jo to mohla být úplně jiná káva. Příroda je nádherná, až čarokrásná a Dafoe má pořád to charizma a koule, aby dokázal zahrát skoro všechno. Jenom kvůli těmto dvěma faktorům tak dneska šoupnu za tři. ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Roegovo Walkabout revisited? Ne tak docela. Předlohu neznám (já nedouk), film je uspokojivý do té míry, než začne míchat žánry, uznávanou klasiku s popem. Walkabout, Rambo, Deer Hunter... Díky, ne -- tyto reminiscence sem nepatří. Tady má být vidět a slyšet tasmánská příroda, ta má zvonit jako zvon, proboha, a jistě ne jako umíráček. Ať už je příběh sebeblbější a nedotaženější, nějaký další film to napraví. I když hrdina vypadá, že chodí v recyklovaných šatech. Možná je to pro tento snímek symptomatické. Člověk tam pak chce jet (letět) a žít tam. Zvláštní účinek průměrného filmu... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepochopil důvody, PROČ by nějaká firma hledala tasmánského tygra a PROČ, pokud ještě žije, se ho chtěla zbavovat. Nebo oč té firmě v souvislosti s tím tygrem vlastně šlo. Z toho pro mne plynulo, že jsem tedy ani nechápal, proč tam běhá Dafoe jakožto lovec a zdá se, že zkušený lovec, jak to, že on si vyrazí jen tak na piknik a objeví stopy, zatímco hafo rodilých domorodců najde leda prd, vůbec jsem nepochopil konec, (MOŽNÝ SPOILER!) proč bylo nutné zakládat ohníček (a jak to ten kluk přežil bez jakékoliv spáleniny), prostě mi to celé nedávalo a nedává smysl. Motivace postav a firem mne zkrátka míjely obloukem . Můžete říct, že su blb, o tom žádná, ale každý film by měl počítat tak trochu s divákem a dát mu do ruky nějaká vodítka od začátku. Ale jinak jako příroda super, to zas jo. --- EDIT: Když nad tím zpětně přemýšlím, nejvíce mi to celé připomíná Chaloupkovy Večerníčky jako madla a Ťap, Pruhovaní kamarádi, Medvíďata... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušné pomalé drama o hledání tasmánského tygra. Willem Dafoe se do role hodně vžil a na jeho hereckém výkonů to šlo poznat. Líbilo se mi jak navíc jeho postava postupně měnila svou povahu. Musím se přiznat, že na film jsem se díval hlavně kvůli nádherným záběrům na Australskou " divočinu ", ale nakonec se z toho vyklubal hodně solidní snímek. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Tasmánský tygr známý také jako vakovlk, vakovlk tasmánský, nebo latinsky Thylacinus cynocephalus je všeobecně považován za vyhynulé zvíře. Tasmánským tygrem byl nazýván díky jeho pruhům na zádech. Černobílé záběry tasmánského tygra použité ve filmu jsou vůbec poslední autentické záběry živého tasmánského tygra v zajetí. (mi-ib)
  • Jedná se o první celovečerní film režiséra Daniela Nettheima po jedenácti letech, běem nichž pracoval především na televizních seriálech. (mi-ib)
  • Hlavní postava Martin David v podání Willema Dafoa je v novele, podle které je film natočen, známá jen pod jménem "M". (mi-ib)

Reklama

Reklama