Reklama

Reklama

Neviditelné světy

(seriál)
  • Česko Neviditelné světy Richarda Hammonda (více)

Lidské oko je pozoruhodně propracovaným orgánem, kolem nás se však nachází úžasný a nádherný svět, který nevidíme. Divy, jež se vyskytují mimo naše viditelné spektrum nebo jsou pro naše oči a mozek příliš rychlé, pomalé, malé či vzdálené, než abychom je dokázali interpretovat, a které se přesto dotýkají všech stránek života na Zemi a neviditelným způsobem ho formují. Tento dokumentární seriál využívá nejmodernější kamerové technologie – některé speciálně přizpůsobené tomuto pořadu – aby odhalil utajené a skryté síly v jejich plné kráse – od světel blesků a tlakových vln po včely udržující v úlu potřebnou teplotu až po krystalickou stavbu pavoučí sítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zviditelněné neviditelno v trojici dokumentů, které mohutně bodují ukázáním dosud nevídaného, ale ztrácejí nevysvětlováním takřka všeho viděného. Typickým příkladem je segment "bouřky naruby" z první epizody; obraz bere dech, ale vysvětlením tohoto fenoménu se pořad nijak nezaobírá. A tak je to tu se vším. Což je sice škoda, ale na kvalitu to dopad nemá. Spíše jde o posmutnělé povzdechnutí nad tím "o kolik to bývalo mohlo být ještě lepší". Hammond je samozřejmě plusem, on je tu stejně klukovsky nadšený jako v Top Gearu a toto nadšení umí přenést i na diváka. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Dokonale pojatý dokument, díky dvou věcem. První je, že se na něj hezky dívá, což mnohé přinutí se dívat dále, ale také druhá věc je, že informace, které poskytuje podává stylem, který nenudí. .. Takže takových to dokumentů klidně více. .... HODNOCENÍ: 95% (5*) ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

V rámci dokumentárních sérii s Richardem Hammondem ten nejlepší počin. Klasickým Top Gearovským populárně-vědeckým způsobem ukazuje divákům to co lidské oko nezachytí. A právě toto jedinečné téma dělá tyto dokumenty tak zajímavými. Jinak je to stejně jako další Hammondovské dokumenty zaměřeno na dnešní teenagery a proto to místy působi nablbe a často zbytečně opakuje. Dávám --- == 80 % == --- . ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Geniální dokument s vtipným komentátorem, který nám pomocí nejmodernějších kamer umožňuje nahlédnout do světa, který naše oči nejsou schopné zachytit. Dokonce se zde i dozvíme, díky čemu může létat čmelák, který z aerodynamického hlediska není létání vůbec schopen ;) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Dokument existuje ve dvou verzích. Ve zkrácené verzi jsou vynechány vstupy Richarda Hammonda. (dmk)

Reklama

Reklama