Klass - Elu pärast (TV seriál)
The Class: Life After
Estonsko, 2010, 7x56 min
Ilmar RaagObsah
Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)
Pedestrian
[421 min] Sedmidílný seriál přímo navazující na tragické události filmového Klass z pohledu žáků, jejich učitelů a rodičů. Klass: Live After už nemá moc co říct, všechny díly jedou podle stejné šablony + otravné dokola se opakující záběry z pláže a kantýny. To nejzajímavější se odehraje až ve finální (a také nejlepší) epizodě celého seriálu, kterou režíroval sám Ilmar Raag. Pro fandy Klass bohatě stačí vidět onu poslední část, která má jako jediná dopad na Klass jako celek. Popisuje soudní proces Kaspara (druhý ze střelců) a jeho poměr s mladou advokátkou.(25.2.2011)
jonyyy
Výborný nápad ukázat pohled všech zůčastněných stran na události bezprostředně navazující na střelbu ve škole. Bohužel to pochopitelně ztratilo intenzitu a napjetí filmu. Ale emoce jsou vykresleny víc než dobře. 80%(20.4.2012)
slatkac
Výborný seriál.(18.6.2011)
slavo_held
http://www.youtube.com/watch?v=gDvP-mGS_Io&feature=related s anglickými titulkami(14.3.2011)
Eldoth
Některé epizody vyloženě vata, ale poslední epizoda, ve které se konečně ukáže Vallo Kirs ...stojí zato.(15.4.2012)
Hallda
Celkem povedené pokračování. Film byl teda podle mě lepší, ale toto pokračování, kde se ukazuje, jak se měli věci po té tragedii, jsem musel vidět. Tento celý příběh od začátku filmu až po konec posledního dílu seriálu mě dostal k bezmocným pocitům. Opravdu to na vás velice zapůsobí. Je vidět, že když se stane něco takového tak každému, co měl s tím něco společného, tak to na něm zanechalo dlouhodobé následky. Například scénka jak jsou žáci s učitelkou na jakém si představení, tak z ničeho nic vybuchnou konfety a oni se k smrti leknou, že se zase střílí. A toto všechno se stane jen kvůli šikaně. Tak to vidíte, jak vlastně ten náš dnešní život vypadá.(12.8.2011)
Nach
Dokonalý, ucelený obraz dění po tragédii, která nastala v závěru původního Klass. Každá epizoda přichází s originální zápletkou, jejíž celek je úzce svázaný s prvotním snímkem. Pár epizod je sice slabších, ale kompletně se jedná o výtečné dílo, které by se mělo i s filmem povinně promítat na školách. Nejlepší epizody: jedna, čtyři a sedm. Poslední epizoda navíc dává původnímu filmu zcela nový rozměr. Prostě doporučuji. 84%(31.3.2012)
JohnCZ
Opět dost dobře zahrané, ale poněkud zbytečné pokračování. Některé epizody mi přišly jako jedna velká výplň, některé zase až moc depresivní. Nejlepší epizodou je rozhodně ta poslední, jež pojednává o soudu Kaspara a která je hlavně o trochu pozitivnější. Rozhodně doporučuji shlédnout a pátou hvězdu nedávám kvůli tomu, že by byla kvalita nižší. To rozhodně ne, avšak mám pocit, že je to trochu navíc. Každopádně víc takových snímků, už dlouho mě něco tak emocionálně nerozsekalo! Velké plus za přenádherný soundtrack.(25.3.2012)
Hanz_knife
Výborné rozšíření filmu, další dávka emocí je ve výsledku stejně dramatická a povedená jako původní film.(20.5.2012)
Pavkos
Stejně dramatické jako samotný film. Za tohle pokračování jsem neuvěřitelně rád a myslím si, že celý snímkový komplex by se měl povinně promítat na všech školách...(25.4.2011)
intheend
1. díl za 5* /// 2. díl za 4* /// 3. díl za 3,5* /// 4. díl za 5* /// 5. díl za 3* /// 6. díl za 5* /// 7. díl 5*. Vynikající seriál objasňující příběhy některých lidí po závěrečném masakru. Film je skvělý a co se týče seriálu, některé díly jsou slabší, ale většina je skvělá a závěrečný díl o Kasparovi je suverénně nejlepší. Nejlepší Estonský seriál (a asi jediný :D), který sem viděl.(22.11.2011)
Fanklub seriálu
Související
- Zkažená mládež (2007)
Podobné
- Král z ostrova Bastøy (2010)
- Domov šedých motýlů (2008)
- Ben X (2007)
- Drsný holky (2006)
- Zlo mezi námi (2003)
- Slon (2003)
- Bowling for Columbine (2002)
- Bang, bang, seš mrtvej! (TV film) (2002)
- Šikana (2001)