Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Cuba Gooding Jr. (Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jerry Maguire, 1996) se představuje v roli novináře Lewise Hickse, specialisty na brutální vraždy. Když Hicks jednoho dne objeví zohavené tělo své nové přítelkyně a do ruky se mu dostane děsivý deník se jmény dalších plánovaných obětí sériového vraha, musí najít způsob, jak krvavým jatkám zabránit dřív, než bude pozdě. Tikot hodin je napínavý psychologický thriller, který navazuje na tradici filmů Mlčení jehňátek a Sedm. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinní thriller o sériovém vrahovi kombinovaný se scifi motivem cestování časem. Ten ale opravdu není řádně využitý, nejde zkrátka o ten druh s časovým paradoxem, se kterým si vyhrál na poli komediálního žánru Zameckis ve své sérii Návrat do budoucnosti. Průměrný scénář a průměrné herecké obsazení, ze kterého vyčnívá jen Neal McDonough, který dokázal svému záporákovi vtisknout charisma. Vlastně je jediným pozitivem tohoto jinak zapomenutelného filmu. Celkový dojem: 40 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Časové slučky vo filmoch s témou cestovania v čase sú vždy citlivým a najčastejšie (až na pár výnimiek) logicky neriešiteľným problémom. V tomto prípade tomu nebolo inak, navyše ani obsahovo príbeh veľmi nezaujal, celkový dojem vylepšujú len herci a pomerne rýchly spád. 45%. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se díval jenom proto, že jsem chtěl mít ve svém hodnocení film z roku 2011. A jsem moc rád, že jsem se na to podíval. Velmi napínavý film, nadchnul mě svou myšlenkou (jelikož nekoukám na filmy podobného žánru, tak nevím kolik filmů má podobný námět). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli by se postava Cuby Goodinga mohla živit jako novinář? Tak to já jsem asi čínský papež. Vždyť tomu člověku než něco dojde. Divák tím pádem prožívá nervy hlavně kvůli tomu, protože jinak by se děj nemusel ani hnout. Náš novinář má neskutečný problém si zapamatovat tři jména a tři datumy, které si projistotu musí napsat na papír a opravdové utrpení zažívá v době kdy o papír příjde. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Uf, to byla kravina. Mimořádně špatné výkony úplně všech, nelogický děj, nonsensy každé dvě minuty a jako třešnička na dortu vnímavý spratek s problémem. Fuj ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller o cestování v času s příjemným hereckým obsazením, ale nic jiného Ticking Clock nenabídne. Spíše průměrná podívaná možná lehce nadprůměrná... 5/10 = 55% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Béčkový thriller, co se překlene v béčkové sci-fíčko? Proč ne. Jen nechápu, jak mohlo dojít k té závěrečné scéně... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dospělý vrah z budoucnosti si přišel "opravit" za pomoci stroje času, který sám sestavil, svoje nepříliš ideální dětství. A Cuba Gooding v roli investigativního novináře píšícího články o masových vrazích je jediný, který ho dokáže zastavit. Spojení scifi a thrilleru má sice celou řadu nedostatků, ale dívat se na to dalo. Začal bych už nízkým rozpočtem, který způsobil, že po trikové stránce je film žalostný. Rovněž ve scénáři se to hemží logickými lapsusy a do úst herců jsou místy vkládány repliky, které jakoby vypadly z nějaké parodie. Tak třeba vyšetřující detektiv pronese nad rozřezanou mrtvolou ženy repliku "že byla hezká" anebo selže český překlad, který po zobrazení časového určení 9:47 pm oznámí, že je to 19:47 hod.! Prostě chyb by se tady jeden nedopočítal, ale pokud se od nich odkloníme vychází z toho slušný thriller se scifi zápletkou o novináři, který zpočátku pátrá po vrahovi asistentky státního návladního jež byla jeho přítelkyní a kterého sice mohl dopadnout, ale místo toho se zmocnil jeho deníku a začne na vlastní pěst pátrat po tom co mají společného ženy figurující na seznamu dalších obětí. Zpracování je na hranici dobře natočeného televizního filmu a Cuba Gooding po všech těch otřesných komediích zase jednou hraje seriozní postavu, ačkoliv jako držitel Oscara je pro mě nepochopitelný. Do role záporáka mohli klidně vybrat někoho charismastičtějšího než je Neal McDonough. Film má několik originálních nápadů, trochu si pohrává s myšlenkou zda už v dětství budoucí vrah může projevovat sklony k násilí a výsledek je celkově uspokojivý. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem nechápal ale od půlky filmu se to všechno vyjasnilo a mě příběh případal čím dal tim víc zajímavější. Opravdu zajímavý thriller který vás donutí přemýšlet. Neal a Cuba to zahráli dobře. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

To, co se ze začátku zdá, jako celkem slušná krimi, upadá do bezvýznamného sci-fi. DVD hlásá - návaznost na Mlčení jehňátek, či Sedm. Pokud vezmete první hodinku filmu, zavřete oči a představíte si Ačkové hrdiny s perfektní výpravou, pak možná v dálce shlédnete podobnost. Ovšem pouze do chvíle, než celý příběh padne a to díky pointě cestování v čase, stává se z toho hotový béčkový brak. Rozhodně nedoporučuji se zabývat logičnem, protože to hlava nebere. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na obalu disku sice nějaké ťululum přirovnává tento film k Mlčení jehňátek nebo Sedm, ale nebojte se, jde o velmi, ale velmi planá slovíčka. Cuba Gooding jr. je investigativní novinář, který se specializuje na zločiny. S manželkou jsou buď rozvedeni, nebo spolu jen nežijí (ale zase mají syna ve střídavé péči), a pravděpodobně je jeho milenkou atraktivní advokátka. V den, kdy se s ní rozejde, je holka zavražděna. On, trápen výčitkami svědomí, za ní přijede, ještě tak včas, aby viděl prchajícího vraha. Pustí se za ním, ale vrah nečekaně zmizí. Zbyde po něm jen deníček, kam si pečlivě zapisuje oběti minulé i budoucí. Deníček zde až druhý den najde novinář (proč se pro něj vrahoun nevrátil sám a dřív?), odnese si jej domů a začne vypisovat jména příštích obětí (samozřejmě bez podrbností a detailů, které by mu asi až moc usnadnily pátrání), ale najednou je vrahoun u něho doma (jak ho našel?) a deníček si vezme zpátky. Ačkoliv má praxi v zabíjení, novinář mu uteče... A začne pátrat po ženách, které jsou na seznamu... Navíc najde důkaz, který přehlédlo komando policejních techniků... A to největší překvapení vás čeká po zhruba hodině filmu, kdy jste se už naladili na nepovedený thriller, protože se to celé zvrhne navíc ještě v nepovedené sci-fi, které navíc absolutně nebere v potaz jisté paradoxy. Konstrukt zde čiší z každé scény, setkání novináře s milenkou je pojaté rovnou jako rozchod, manželka a dítě jdou vždy včas stranou. V podstatě zde není kromě pár lekaček žádné napětí, postavy jsou vám ukradené, a kupodivu v určité chvíli budete nejvíc fandit vrahovi v podání charismatického Neala Mcdounougha. Vlastně jen kvůli němu a jeho pojetí vraha stojí jedině zato film vidět. Protože pojetí Cuby Goodinga jr. je takové - ukňourané. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s nádechem sci-fi, který má celkem zajímavý námět. Geniální šílenec sestrojí časovou mašinu, jejímž prostřednictvím se hodlá v minulosti pomstít těm, kdo mu zničili dětství a tudíž i celý život. Není to sice nic převratného, protože cestování časem bylo zpracováno snad ze všech úhlů, ale tohle nepůsobí tak otřele. Neil McDonough je pro podobné role ideální, takže tady za jedna, ale bohužel Kuba junior si zase ukousl větší krajíc, než by mohl strávit. No aspoň nehrál akčního hrdinu, jak mívá v poslední době ve zvyku. Přeci jen tady nepůsobil tak groteskně. Je to takový film jedním okem tam a druhým okem ven, ale vyložená nuda to není. 50% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Felicia Carson !! Svobodná, bezdětná.. Zemře dneska !! Vidíš ?? Je to psáno, tak se to musí stát.." Překvapivě dobrá, jak říká Ďurko Červeňák, pizdovina, v níž ta psychologická rovina šlape nepoměrně lépe než vše ostatní, a které ta třetí hvězda unikla snad jen o pinďoura Cubova zaprášeného strejdy Oskárka.. Musím říct, že mě ty vyloženě béčkové projekty režiséra Ernieho Barnabashe až na výjimky hodně baví, vybírá si potenciálně velmi silné a zajímavé příběhy s dost odvážnými motivy, které však téměř vždy doplatí na zhovadilost scénáře, tady John Turman nejspíš sám sobě operoval čelní lalok, nicméně téměř nikdy vyloženě nezklamou.. V případě velmi svižného Tikotu hodin mě ty kiksy tvůrců mrzí jako málokdy, protože ten rozhodně platí za nejsympatičtější sólo snímek Cuby Goodinga Jr. za hodně dlouhou dobu, navíc svou roli si hodně užívající Neal McDonaugh, stejně jako jeho mladší já Austin Abrams, hláškuje jako o život.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je to tu psáno. Tak se to musí stát. V Americkém filmu je jeden trend, když někdo vstoupí do domu, nebo nějakého pokoje, převážně se všude svítí a to i když v bytě zjevně nikdo není. V tomto snímku mě vadí, že i když vstupují do temného pokoje, nejsou schopni si rosvítit. Vím, že to je kvůli dramatičnosti, ale mě vadí že to pak postrádá logičnost. Když někam vstupuju a je tam tma, tak si proste rosvítím. CITÁT - Mohl bych se vrátit do minulosti a dát si život do pořádku. Divné herecké obsazení, herci ani tak moc nehrají, prostě se jen tak pohybujou a ani děj samotný nepřináší nic závratného na poli cestováním v čase. Lehce podprůměrný snímek, kterému vévodí charismatický Neal McDonough, kterému jsem ve své podstatě i fandil. Musím napsat a pochválit hudební a zvukový doprovod. Někdy vás dokázal tak obalamutit, že jen sedíte a koukáte co se na obrazovce děje, i když neprobíhá žádný dialog. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Špatně zahraná a ještě hůře zrežírovaná tragédie s pitomým scénářem, kde ani ten time travel nedává smysl. Čekal jsem sci-fi béčko ve smyslu levnějšího filmu, ale Ticking Clock je vyloženě televizní céčko se vším, co k tomu patří. A se scénářem, který by obstál leda jako epizodický filler v nějakém nenáročném sci-fi seriálu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to pro mě byl jen obyčejnej thriller podobný Seven, který mě ničím neurazil a dal bych mu 3*, ale posledních asi 35minut jsem se nestačil divit co se tam vše děje a v co všechno to vyúsťuje...jsem velmi mile překvapen! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na roli zabijáka si nemohli vybrat lepšího herce. Neal McDonough se sem hodí přesně akorát. Jen mohl být ještě o něco psychopatičtější. Klidně bych se obešla bez toho časového záznamu v dolním rohu. Na mě působil hodně rušivě. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde je aj relatívne vážne myslená scéna vďaka režisérskej neschopnosti, netalentovaným hercom, nasilu vykvasenému scenáru a hudobnému podmazu ako z telenoviel (veď to poznáte, obyčajný príchod postavy na scénu vďaka heroickej a rádobynapínavej hudbe vyznievajúci totálne sebaparodicky a vtipne), spláchnutá do žumpy. Presne tou ubíjajúco nudnou kanadskou béčkovou televíznou optikou videný film akých sú natočené tisíce, no stačí vám donútiť sa k zhliadnutiu jedného za rok a poviete si, že v najbližšej dobe ďalší nie, pretože bude určite podobne myšlienkovo nezávadný. Thriller by mal byť v prvom rade napínavý, no v tomto paškvile som to napätie nejako nepostrehol, vyznieva skôr ako x-tý diel z tuctového kriminálneho videoklipovitého tv seriálu. Funguje iba čisto na zabitie času, nie na serióznu filmovú "podívanú", mne sa však zdá, že môj čas si v poslednom období takýmto spotrebným tovarom zabíjam dosť často. P.S. Vyvrcholenie tohto bijáku malo na mňa podobný dopad ako päsť na oko. P.P.S. Vete "Tikot hodín je napínavý psychologický thriller, ktorý nadväzuje na tradíciu filmov Mlčanie jahniat a Sedem" verte rovnako ako tvrdeniu "Ernie Barbarash je zručný režisér". 25% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi povedenej snímek o vrahounovi z budoucnosti co si vyrovnává účty s děvčaty co na něj tenkrát byla zlá. První půlka filmu je klasické krimi a pak do toho vstoupí trošku toho sci a fi k tomu. Cubík hraje dobře a vrah byl také vybrán výborně tenhle dacan se pro role padouchů narodil. Atmosféru to má a hned od začátku mě to vtáhlo do děje a film jsem si užíval a ani chvilku se nenudil. No a ode dneška budu na všechny milej jelikož mám strach že bych mohl naštvat nějakého caparta z kterého se vyklube novodobej Albert Ajnštajnů a díky stroji času mi pak delikátně nakope pozadí takže vzkaz pro Mirka Koudelku...sry že jsem Ti v pěti letech rozšlapal na písku bábovičky kámo dodneška mě to mrzí :) ()

Reklama

Reklama