Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poutavý příběh jednotky amerických mariňáků během 1. světové války. Veterán 1. světové války Joe Delaney je zmítán strašnými vzpomínkami na to, co zažil na bojišti. Hrůz války se chce zbavit sepsáním knihy o rotě námořní pěchoty, v níž sloužil. Medailóny jednotlivých příslušníků roty ukazují vojáky ve chvílích, kdy se nejvýrazněji projeví jejich charakter. Sám Delaney se ještě dlouho po válce musí vyrovnávat s některými svými činy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

gogo76 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, vzhľadom na dvd, prekvapí rozmazaný obraz a ešte viac neprirodzený zvuk. Príbeh až na jednu hlavnú postavu, rozoberá až zbytočne veľa vojakov a seržantov a každých 5-10 minút sa režisér venuje niekomu inému. Ich mená, vycapené na obrazovke, sú absolútne zbytočné, nie je dôvod aby ste si ich pamätali, pretože ich postavy neprinášajú nič dôležité. Film veľmi nepoteší ani milovníkov žánru a už vôbec nie bežného diváka. Jedine že by nikdy nevidel vojnový film... Klišovité dialógy a scény, aké sme videli snáď 100x, neozvláštňuje nič a už vôbec nie akčné scény. Na dvd obale svieti lietadlo, ale to je to jediné, ktoré filmom preletí. A tak je to so všetkým. Vidíme vojaka so svedomím i vymletého, vzdelaného, ale neskúseného dôstojníka, drsného nadriadeného, poseru, Nemcov dobrých i zlých, ale v podstate to vôbec nefunguje, pretože film sa vlastne nevenuje nikomu a ničomu a celé to pôsobí ako video film, pre ktorý sa nadchla skupinka nadšencov, ale nemali dosť peňazí ani talentu. 40%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Spojené státy, třicátá léta. Válečný veterán - nyní spisovatel je zmítán vzpomínkami na svoji rotu a krutosti, které v první světové válce roku 1917 a 1918 zažil. Snímek nás retrospektivně vrací do doby, kdy jednotka ukočila základní výcvik a je připravena k odeslání za oceán do Francie. Zde se s ní účastníme prvních ztečí, náletu německé stíhačky, patrol ad.. Každou chvilku nás snímek seznamuje s někým z roty, přičemž vždy s tím, kdo je právě v záběru a má zásadní vliv na další děj... To film neskutečně tříští a dělí jej do jakýchsi epizodek vždy s konkrétním hrdinou či hrdiny. U pěti lidí bych to pochopil, ale u dvaceti či kolik jich bylo...je to mazec. Na druhou stranu boje a i jednotlivé ,,epizody'' byly zpracovány dobře, smrdí však nizkým rozpočtem. Závěr filmu ukazuje jaký vliv měla válka na generaci v tomto případě amerických mladých mužů odvedených v letech 1917 - 1918. Ti co ji přežili se z toho pekla většinou již nikdy pořádně nevzpamatovali. Řada z nich trpěla výčitkami, depresemi, výjevy z bojiště je pronásledovaly noc co noc... Rota K je spíše psychologické drama pro hloubavějšího diváka, než ryze válečný snímek z první světové. Tři bajonety. * * * ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Podle coveru to vypadá na docela dobrou pecku ze zákopů první světové války. Realita je ale trochu jiná. Jedná se o laciný snímek, který je místami nepřehledný, se spoustou postav, ve kterých se člověk ztrácí. Co se týče natáčecích lokalit, hlavně odehrávajících se v zákopech, hrůza. Tak slabé pasáže jsem dlouho neviděl. Na druhou stranu se ale dalo záležet na uniformách. Film popisuje jednotlivé příběhy členů roty K, a některé byly celkem povedené, např. střílení zajatců nebo setkání Němce s Amíkem. Konec mi pak přišel dobrý v tom smyslu, že jsem měl dojem, že i když se jedná o lehce podprůměrný film, že mi něco dal. A to něco je nesmyslnost války, která je tady, zvlášť na konci poměrně dobře předvedena. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Sila akéhokoľvek príbehu sa dá rozdrobiť útržkovitosťou. To je aj tento prípad, kde si tvorcovia nedali záležať veľmi ani na formálnej stránke a tragédie jednotlivcov podávali sucho, bez väčšej dynamiky a vtiahnutia do deja. ()

fonzie666 

všechny recenze uživatele

Dobrá myšlienka so zlým spracovaním. Asi takto by som opísal tento film. Napriek tomu to vo vás zanechá čosi, nad čím sa zamyslíte. Za román/scenár dávam 2 * ()

Junis07 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co to mělo vlastně být. Jestli to měl být válečný film, tak tomu chyběly nejspíš peníze, protože takhle to vypadá, že film měl hodně mizerný rozpočet. Taky "rozkouskovanost" na jednotlivé postavy byla spíš na škodu, to by se dalo unést u seriálu, tady na to nebyl čas. Jestli to měl být psychologický film se zajímavými kulisami, tak mi tam potom chybělo dokreslení pozadí jednotlivých postav, po téhle stránce to bylo dost osekané. Spíš než film to byly jen takové záblesky, takové válečné flashbacky. Celkově pojaté zajímavým způsobem, ale výsledek asi není takový, jaký by mohl či měl být. Na téma 1. sv. války je mnohem lépe natočený Lost Battalion. ()

Reklama

Reklama