Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K oslavě výročí založení divadla se sešla celá plejáda dnes známých a uznávaných osobností českého divadelního světa, které Ypsilonkou v různých dobách prošly. Principál J. Schmid uvedl na scénu kromě řady zakládajících herců i mladé členy a připomenuty byly slavné inscenace především řadou písniček. Vzpomínkou přispěl dramaturg Z. Hořínek, své začátky v divadle oživil herec L. Sobota, slavné písně zapěli M. Eben, P. Vacek, M. Dejdar, brilantní operetní dueto vystřihli O. Havelka s J. Kretschmerovou. Svůj song přidal J. Schmitzer a V. Kratina přednesl "Já se v tom neorientuju". (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ypsilonská legenda v kostce. 1) Napadá mě srovnání s nejoblíbenějším divadlem malých forem. Zatímco Semafor je sdělný, lidový, aniž by rezignoval na intelektuální a poetickou úroveň, rovněž silně intelektuální Ypsilonka je pro běžného návštěvníka asi hůře stravitelná._____ 2) Působivou plejádou účinkujících se mohou pyšnit oba soubory. Ovšem Semafor mám radši._____ 3) Průřez historií Ypsilonky potvrdil mé předchozí ambivalentní dojmy._____ 4) V Semaforu oceňuji především autorské přispění Suchého a Šlitra, zatímco Ypsilonku vidím spíše jako kolektivní improvizaci uměleckých špiček. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V tradici dávných Takzavaných večerů na přidanou i po půl století Schmid vede svůj tým především ke skvělým hodinám zpěvu. Krásné. Tolik talentů na jedné scéně aby jeden pohledal. Důležité jsou samozřejmě i střihové ukázky ze záznamů, kterých Ypsilonka nechala pořídit jako šafránu. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Miluju Ypsilonku se vším všudy a jejich vzpomínkový pořad se opět náramně povedl. Vůbec se nedivím tomu, že to bylo v letech 1990-1991 nejnavštěvovanější divadlo. 👏🏻 Její kolektivní improvizace je něco, co na nich obdivuju... když už někdo z nich zapomene, improvizuje. Profil Ypsilonskou historií je to úžasný. 🤍 Ráda se dívám na jejich staré inscenace. Důležité jsou i jejich ukázky ze záznamů her - a neříkám nic, ale celá hra by se taky docela šikla... Moc se mi líbili Vladimír Kratina a Marek Eben s jejich písničkou „Já se v to nevyznám“ z Matěje Poctivého nebo souboru společné vzpomínkové písničky z představení Mozart v Praze. 💃🏻 Studio Ypsilon obdivuju, je srovnatelné možná se Semaforem, kde byl taky každý všeho autorem, které ale není tak moc alternativní, jako právě Ypsilonka. Režiséra, ředitele, autora, herce a já nevím co všechno 👉🏻 Jana Schmida 👈🏻 mám hrozně ráda za jeho ztřeštěnost, která není ztřeštěná, ale je ztřeštěná. Podle mě tak působit prostě nemá, ale působí. Divadlem prošlo tolik talentovaných herců, kteří se čas od času objevovali i v jejich Večerech pod lampou nebo v Takzvaných večerech na přidanou, kde hlavním cílem bylo zpívat, bavit se a improvizovat. 🤍 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Veliká sláva jedné veliké divadelní scény, která vychovala řadu hereckých hvězd, které budeme obdivovat ještě dlouho. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za plejádu hereckých es českého filmového nebe, které se sešli při oslavě 45.výročí studia Ypsilon. 35% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama