Reklama

Reklama

Cesta čaje a koní

(TV film)
  • Česko Čajová cesta k nebesům (více)
Francie, 2008, 3x53 min

Obsahy(1)

Do jižních oblastí čínské provincie Jün-nan zavítalo jaro. Nastala doba sklizně proslulého čaje Pchu-er. Projde složitým procesem zpracování, než bude po starodávné Čajové cestě odeslán na trhy v Tibetu, Indii, Nepálu či Pákistánu. Zkušení jezdci se sjíždějí rok co rok podle tradice staré několik století, aby se seskupili do karavan a dopravili náklad čaje Pchu-er od hranic rozdělujících Čínu, Myanmu, Laos a Vietnam, přes rozlehlou provincii Jün-nan a legendární Šangrí-la, dále nekonečnými travnatými pláněmi oblasti Banda a podél pohoří Himálaj, až na velký trh čaje v Lhase. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to podobný formát než třeba seriál Putování za vínem. Shlédl jsem všechny tři díly je to příjemné cestování s komentářem z gauče. duchovní vyprahlá pouštní studená země. Nedohledné dálavy fascinují. v Čechách na rozdíl od Evropy jsou čajovny takové klubovny mladých lidí. ()

VooDoom 

všechny recenze uživatele

Jakožto čajomilec se mi tento dokument hodně líbil. Doporučuji všem,kteří chtějí nahlédnout do čajové kultury, ale hlavně na cestu Pu - erhu, která odekrývá mnoho zajímavého z dálného východu. ()

Reklama

M1k9 

všechny recenze uživatele

Při tomto dokumentu jsem pocítil sílu tradic. Kvalitní čaj k těmto tradicím bezesporu patří. Zajímavý poznatek je, že v nadmořské výšce Tibetu může člověk zemřít proto, že není schopen strávit některé pokrmy (rýži). 6.5/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tématika čaje a oblasti Tibetu je mi velice blízká, takže objektivní hodnocení je takové, že se jedná o dobře zpracovaný dokument o čaji, subjektivní hledisko: sbalit si nezbytné a odjet do Himálají. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama