Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 247)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Evidentní případ jazykové bariéry, kdy Ji-un Kim svou chabou angličtinou rozrušeně řval po každé scéně: „Cunt!“, což si vzhledem k jeho špatné dikci štáb vyložil jako entuziastické: „Cut!“ a šlo se na další.. Tohle neo Rio Bravo totiž budilo dojem, že se jen těžko vyrovnává s nesourodostí typicky hollywoodské akce a režisérova navyklého stylu vyprávění. Palec nahoru za ryze westernová mrknutí (šerif táhne do města zločince za plechovým koněm), leč s blížícím se koncem vše padá do víru nezamýšlené parodie a tím teď nemyslím činnost týmu Federal Bureau of Incompetence pod vedením prapodivného Whitakera, či Stormareho desátou variaci na padoucha. A ex-guvernér? Zůstala topornost i rakouský akcent, přibyly stařecké skvrny. Nechci být krutý, ale kdyby na hlavní třídě Sommerton Junction vysypali z urny Johna Waynea, vyšlo by to nastejno. Arnieho vždycky „živilo“ jedině tělo a pokud už nemá co nabídnout, mělo by se věnovat odpočinku. Pětašedesátiletá prostitutka taky vzruší málokoho, nicméně chápu, že nějaké klienty si vždycky najde.. Jinak mám dva dotazy. Proč Jackass Johnny neprojevil v samurajské přilbě smysl pro čest a nevyndal si střeva a kde byl Sonny Landham? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dobrá zpráva pro všechny atrofované, plešatějící otyloně, kteří v osmdesátých letech tahali na rameni svlečení do půl pasu nějakou tu třímetrovou kládu, aby udělali dojem na naondulované kikiny v plísňácích a síťovaných tričkách a při funění na benčpresu téměř neheterosexuálně, závistivě pokukovali po vybledlých, pokrčených fotografiích Mistra Olympie ve slipech, vytrhaných ze Západoněmeckých časáků, a cpali se rozmixovaným tvarohem a drcenými skořápkami ořechů kvůli objemu. Guvernátor je back, jak ostatně sliboval už nořivřší se se vztyčeným palcem do ingotu se zkapalnělým železem. Roky jsou však neúprosné a už zdaleka nevypadá jako ten přežraný, stažený králík, co si při kolébavé, nemotorné chůzi o sebe frajersky odíral ochlupení na gigantických femorisech a jemuž jsme se všichni tolik chtěli podobat. To, co se z něj vrátilo, spíše připomíná přestárlého šarpeje, kterému někdo omotal kolem krku krepák, a jemuž by to s jeho striemi a nadměrně vytahanou kůži slušelo v dalším pokračování MIB. Avšak kult je kult! Arnieho akcent i po sto letech za oceánem pořád zní, jakoby se každou chvíli chystal navléci do kožených kalhot a začít jódlovat, a jeho herecký talent nehoblovaného prkna prostě přinutí každého pravověrného funouška zamáčknout nostalgickou slzu, trochu opět rozpumpovatl na Kettleru své kefírovité bicáky, ulízat přehazovačku a zkusit ještě z posledních sil zachránit nějakou tu Sáru Connorovou ze spárů robotického dilda. Ruku na Superanabolon, zrovna dvakrát triumfální návrat se nekoná. Možná je to tím, že si scénárista ještě nevšiml, jaký máme dneska rok a v jednoduchosti spojené s topornými hláškami už síla přeci jen není, možná tím, že tam musel za každou cenu narvat supertrapného Jackasse v roli Raimiho retardovaného bratra Mixéra, který by se měl raději nadále nechávat kopat do koulí, žrát hovna a vylizovat houmlesákům podpaždí v reality show pro obráběče kovů a debilní závozníky. Tak či onak, na upocené tři to s namoženým trapézem nakonec vydá a nezbývá, než se děsit, jak bude vypadat babí léto GerontoConana, povislého krále Aquilonie. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Krotká, ale příjemná reminiscence přímočaře akčních osmdesátek, kdy k zábavě stačil správňácký svalovec s rotačákem a nelítostný záporák v megacool káře. Vzhledem ke zřetelně westernovému půdorysu bych v závěru na mostě preferoval střelecký duel místo bitky. A vůbec - místo mostu bych dal jen skokánek, po kterém by záporák přeskočil s autem na druhou stranu, kde by zjistil, že mu Arnie nechal na zadním sedadle překvapení v podobě odjištěného granátu :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHO CHLAPA PŘES NAŠE MĚSTO NEPUSTÍM. NE BEZ BOJE“...... /// A to původně starej Árnie vočekával klidnej víkend.... Akční film pro začátečníky. Ti budou nadšení ze suchejch hlášek, z Corvette ZR1, ze střílení, a nebude je srát, že všechno (teda děj) je tomu tak stupidně podřízenej (třeba ta policejní slaboduchost). Čekal jsem víc. Čekal jsem famózní návrat legendy. Né, že by mě to nebavilo, ale žádný extra nadšení se nekoná. Dost mě mrzí, že jsem nepostřehl žádnej úšklebek ve smyslu – neber mě vážně…. ,,B“éčko, který pro zvýšení zajímavosti šahá do ,,C“éčkovejch vod. Ji-un Kima bych nezatracoval a Arniemu doporučuju, aby líp četl scénáře. Jinak se mu takovej Jack Reacher bude potupně tlemit do ksichtu. (a co teprv bratři Oodieovi!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli se Corvette ZR1 hodí do zemědělství. 2.) Chcu se vsadit, kdo je větší zombie - jestli Kája Gott nebo Arnold. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že v Hollywoodu probíhá poslední dobou soutěž o Nejrychleji sesmolený scénář a že Nolfi s Nachmanoffem jako první pokořili hranici třiceti minut, protože tohle působí vskutku legračně. Na druhou stranu to ale je příjemný návrat největší akční legendy minulého století, odehrávající se v pohodovém tempu, mající několik fajn postav, slušnou akci a pár hromových hlášek s rakouským přízvukem. Myslím, že se na tuhle oldschool záležitost kouknu kdykoliv znovu, jen sakra nevím, kam se podělo to po svodidlech driftující fáro z trailerů! 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • V čase 1:16:43 si lze všimnout, že Frank Martinez (Rodrigo Santoro) má prázdný zásobník, ale i přesto pak vystřelí. (dc125)
  • Většina efektů vznikala prakticky, tedy bez masivního využití digitálních triků. Filmaři si opravdu postavili kulisy "westernového" městečka a Arnold Schwarzenegger (Ray Owens) točil značnou část akce bez dvojníků. (spitr)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama