Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

corona odpad!

všechny recenze uživatele

Skôr než som tomuto seriálu dala takéto nelichotivé hodnotenie, pár dielov (presne 2) som si pozrela. Celý dej sa točí okolo toho ako plešatý Onur minimálne 5 krát sa jednu epizódu povie Šeherezáde ako veľmi ju miluje a je ženou jeho života a ona vždy rovnako vyvalí oči, akoby to počula prvý krát. A stále na seba vyvaľujú oči (možno majú problémy so štítnou žľazou). Celý dejový posun je v tom, že jej to vraví buď v kancelárii, na chodbe, v jej byte alebo vonku A keď s tým neobťažuje práve ju, tak to rozpráva všetkým okolo. Mne toto na dobrú romantiku určite nestačí. A v latinskoamerických telenovelách boli aspoň krajší herci (čo sa týka mužov určite). ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Docela mne překvapila ta bezbřehá touha spousty registrovaných uživatelů přijít sem a narvat tomu odpad. Jo... je to zlo nejzlejší... Každý druhý díl někdo potratí nebo se s někym rozejde, a nebo někdo umře či ho zatknou. Je to nahuštěný jak sardinky, ale čouhá z toho asi ta typická turecká nátura a o to je to si myslím docela obohacující. Hlavně po tech 150ti telenovelách z Jižní Ameriky, ze kterých nám už ti naši důchodci začínali pomalu blbnout.... ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu si netroufnu udělit hodnocení. Jsem hrozně zvědavý, kam se tahle stupidní, ale relativně obyčejná zápletka za 180 dílů dostane. Jakmile však překročí jediný díl prách snesitelnosti, který jsem vzhledem k tomu, že se jedná o telenovelu, ba dokonce tureckou telenovelu, nasadil dosti vysoko, tak se vydám cestou s davem a ten odpádek prostě dám. Dílů je 180, tudíž šance je obrovská. EDIT(o den později). Po zhlédnutí dvojdílu jsem dospěl k názoru, že hnůj nemá smysl pitvat. Tudíž krátce. Nádherná orientální hudba. Precizní dialogy.(Takové vysoce intelektuální). Prvotřídní zápletka. ( Ta primární mi stačila. Tímto je veškerá pointa celého příběhu odhalena a nemá nejmenší smysl se dívat na 177 dalších dílů, které určitě skrývají zápletky o mnoho lepší a určitě i chytřejší.) Zkrátka už v tom muslimském světě chybí nějaký pořádný atentátník, který by tomu dodal ten správný šmrnc. Zkrátka jsem si jistý, že široký intelektuální kroužek, pro který je telenovela určena si v 180 dílech v hlavním, potažmo vedejším vysílacím čase určitě přijde na své. Tohle by možná prošlo před několika desítkami let. Telenovelám zkrátka odzvonilo. Kvality turecké kinematografie si raději ani netroufnu zmiňovat. Tentokrát mi nezbývá než kráčet s davem. Šanci jsem tomu dal. Odpad! Jinak obdivuji odvahu TV Nova za začlenění telenovely do hlavního vysílacího času, čímž si rozeštvali veškeré diváky. Já bych tuhle odvahu v sobě nenašel. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se svážet na módní vlně kopání do Turecké verze Esmeraldy a marketingových rozhodnutí televize Nova. Problém ovšem je, že jsem v zájmu veřejného přehledu shlédl necelé dvě epizody tohoto fenoménu. Toť jako ospravedlnění mé lehce subjektivní kritiky. Dle mého názoru by tomuto materiálu neprospěla ani akvizice Michaela Baye. Rozvleklé, stupidní, infantilní nezajímavé a těžce ubíjející televizní turecké varité, které dává vzpomenout na kvality kolumbijského hlavního televizního vývozu. Umístění tohoto pořadu spolu s Ordinací několikrát do týdne a zrušení několika relativně solidních pořadů považuji buď za cílenou satiru nebo snahu zničit poslední zbytky sledovanosti jiných cílových skupin. ()

burina

všechny recenze uživatele

Mám jednu radu pre tých, ktorí túto telenovelu neznášajú a kydajú na ňu: Nepozerajte to! Vyhodte televízor von oknom, prepnite na Kleopatru z Turca alebo Ordináciu. Je mi to jedno, len prosím, dajte nám ostatným pokoj. Celkovo ma ten rozruch prekvapuje, akoby sme neboli zvyknutí, že nám naše televízie ponúkajú debilné seriály už roky. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Během scén, kdy se Bennu Ataman (Ceyda Düvenci) přestěhuje do domu, ve kterém žije Šeherezáda (Bergüzar Korel), je možné všimnout si, že záběry z jeho předchozího i nového bydliště jsou natáčeny ve stejných místnostech, pouze s pozměněným uspořádáním interiéru. (Dlee)
  • Kvůli nízké sledovanosti přeřadila TV Nova telenovelu z původního hlavního vysílacího času na 17:30 hodin. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama