Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Phobia

všechny recenze uživatele

Včera při přepínání čumibedny se mi to mihlo před očima a vědoma si zdejších nadšených ohlasů, chvíli jsem na (v) kanále zaparkovala: dva kožení, nesympatičtí ksichti sedí u stolu a vedou toporný dialog o fekálii, do toho burácí dramatická hudba. Celých nekonečných 10 sekund čekám, kdy konečně naběhne na scénu ten masový vrah s motorovou pilou... pak ztrácím trpělivost a zachraňuji si příčetnost úprkem na "Jmenuji se Earl". Mám stěží odolatelnou chuť být solidární a ten odpad sem hvízdnout taky, čistě jako výraz mého odporu k sračkonovelám. Ale 10 vteřin je na férové zhodnocení fakt málo a víc času ze svého života tomuhle tureckému hlenu nemíním věnovat. ()

pools odpad!

všechny recenze uživatele

"Dodneška si stojím za tím, že je to dobrý produkt, který nefungoval ne proto, že je špatný, ale proto, že lidé, kteří píšou pro noviny, blogy, internetové servery se do něj pustili, ještě než se objevil v televizi. A pak už se to jen vezlo, diváci uvěřili, že je to špatný seriál a dopředu ho odsoudili," vidí pravou příčinu neúspěchu Šeherezády. [Alex Ruzek, programová ředitelka TV NOVA] ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu si netroufnu udělit hodnocení. Jsem hrozně zvědavý, kam se tahle stupidní, ale relativně obyčejná zápletka za 180 dílů dostane. Jakmile však překročí jediný díl prách snesitelnosti, který jsem vzhledem k tomu, že se jedná o telenovelu, ba dokonce tureckou telenovelu, nasadil dosti vysoko, tak se vydám cestou s davem a ten odpádek prostě dám. Dílů je 180, tudíž šance je obrovská. EDIT(o den později). Po zhlédnutí dvojdílu jsem dospěl k názoru, že hnůj nemá smysl pitvat. Tudíž krátce. Nádherná orientální hudba. Precizní dialogy.(Takové vysoce intelektuální). Prvotřídní zápletka. ( Ta primární mi stačila. Tímto je veškerá pointa celého příběhu odhalena a nemá nejmenší smysl se dívat na 177 dalších dílů, které určitě skrývají zápletky o mnoho lepší a určitě i chytřejší.) Zkrátka už v tom muslimském světě chybí nějaký pořádný atentátník, který by tomu dodal ten správný šmrnc. Zkrátka jsem si jistý, že široký intelektuální kroužek, pro který je telenovela určena si v 180 dílech v hlavním, potažmo vedejším vysílacím čase určitě přijde na své. Tohle by možná prošlo před několika desítkami let. Telenovelám zkrátka odzvonilo. Kvality turecké kinematografie si raději ani netroufnu zmiňovat. Tentokrát mi nezbývá než kráčet s davem. Šanci jsem tomu dal. Odpad! Jinak obdivuji odvahu TV Nova za začlenění telenovely do hlavního vysílacího času, čímž si rozeštvali veškeré diváky. Já bych tuhle odvahu v sobě nenašel. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tak tedy dobře. V rámci objektivity jsem si na internetu pustil nejnovější díl a první tři. Nejprve pozitiva. Není to tak zlé, aby si to zasloužilo rovnou odpad. Na Onura se dá dívat. Myslím to tak, že mu věřím, co dělá. Na rozdíl od ostatních postav, které mají dialogy doopravdy debilní, u něj tento pocit nemám (navíc jedná jako "muž" - což není možné vnímat jinak, než pozitivně). Je třeba říci, že první díly dialogy tak strašné nejsou (pravděpodobně, že bylo o čem hovořit), aktuální díl se však po většinu času nedal poslouchat. Pokud navíc nejsou na plátně Onur a Šehrezáda, hlásím se hrdě k těm, kdo toto značují za výplach žaludku, lobotomii mozku (nebo lobotomii žaludku). Přítomnost Onura na plátně (v symbióze se Šehrezádou) však zvedá mé hodnocení o jednu hvězdičku (a zcela upřímně, chvíli jsem uvažoval i nad dvěma hvězdičkami - vše okolo nich je však příliš hrozné na to, abych je dal). Chemie mezi nimi je funkční (asi proto, že jsou v reálu manželé) a film získává určitý náboj, díky kterému je možné sledování filmu přežít (a rozumět faktu, že to někomu může v hlavě chvíli zůstat). Negativa. Doopravdy debilní dialogy, časté nelogické jednání postav (natolik, že by jim člověk nejraději jednu vrazil), neuvěřitelně statická kamera (fixní pohled z dálky, fixní pohled na tváře, fixní pohled z dálky, atd.), absolutně odpadový scénář (a režie) a klišovité, až to mlátí dveřma. Během sledování prvních tří epizod dorazila dcera (12 let) a dívala se se mnou (cituji: "Nemůžu uvěřit, že se na to koukáme."), když děj došel k momentu, že Šehrezáda dojde k Onurovi za účelem získání peněz a on ji začne svlékat, váleli jsme se smíchy na podlaze. Tak mizerně natočenou milostnou scénu jsem v posledních letech neviděl (ani dcera neviděla). Po jejím shlédnutí jsme jednohlasně usoudili, že další sledování nemá smysl a jdeme do kina. ■ Spolužáci mé dcery se prý všichni shodli na tom, že toto je kravina. Pro budoucnost naší země je fajn, že mají tento názor. ■ P.S. Když jsem přečetl tento komentář své dceři, začala mě přesvědčovat, abych vyhodil pasáž, ve které píšu, že jsem přemýšlel nad dvěma hvězdičkami. Prý mě ostatní budou mít za totálního idiota :). ()

genetique odpad!

všechny recenze uživatele

Ja by som rád vedel, že kde sú teraz všetci tí ľudia čo to pozerajú a ospevujú. Tak sa teraz neostýchajte a capnite sem päť hviezd! Alebo sú potom všetci užívatelia na čsfd normálni a vzdelaní ľudia. Ak áno, tak klobúčik dole, pretože toto dokazuje mentálnu úroveň celého národa, keď to dokáže sledovať jeho celá pätina. Tučných 0%. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Bergüzar Korel a Halit Ergenç jsou ve skutečném životě manželé. Seznámili se ještě před natáčením seriálu. V roce 2009 se vzali a mají syna. (Lex Luthor)
  • Onurův (Halit Ergenç) kůň se jmenuje Šah Šahriár, tedy stejně jako král z díla "Pohádky tisíce a jedné noci". (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama